Saatko lapsestasi kelan erityishoitotukea (vammaistukea) ja millä perusteella?

  • Viestiketjun aloittaja köyhä
  • Ensimmäinen viesti
köyhä
Itselläni hakemus vetämässä, lapsen astman takia. Toivon niiiiin että se hyväksyttäisiin, koska tuon kelan 80e/kk lisäksi saisi sitten kuntalisää 250e/kk ja olisi todellinen onnenpotku tuollainen lisäsumma meille. Mutta kelan tuntien, ei astma takuulla ole riittävä syy hoitotuen saamiseen etenkään täällä kaupungissa :/

Millaisilla sairauksilla teille on hoitotuki myönnetty?
 
ap
Alkuperäinen kirjoittaja Elmiina-76:
Astman perusteella saa vammaistukea jos on alle kouluikäinen lapsi ja inhaloitava lääkitys käytössä vähintään 6 kk ajan vähintään 2 kertaa päivässä annosteltuna.
meillä lapsi on 2v, inhloitava lääke ollut käytössä jatkuvana tasan 6kk ja sitä annetaan nyt 1 kerran päivässä ja singulair tablettina 1 kerran päivässä. Plus tietenkin tarvittaessa annoksen tuplaaminen.
 
...
190e/kk ja lievästi kehitysvammainen lapsi. Tosin diagnoosi taitaa muuttua lievempään ja samalla laskee tuki siihen 80e/kk. Mutta mielelläni vaikka maksaisin joka kuukausi tuon 190e, jotta lapseni olisi normaali. Tuo rahallinen tuki ei ole meidän perheessä niin tärkeä, laitamme sen säästöön. Mutta ymmärrän kyllä, että esim. astmaattisen lapsen perhe tarvitsee ne rahat, koska eivät lääkkeet ilmaisia ole.
 
suhteellista
Me saimme lihassairautta sairastavalle lapsellemme alinta hoitotukea. Ruokailu tapahtui nenä-maha letkun kautta 3kk iästä alkaen ja viimeisen kuukauden aikana tarvitsi happiviikset. Hoidimme hänet kotona. Kuoli puoli vuotiaana. Ja perusteluna alimmalle hoitotuelle, ettei lapsi tarvinnut normaalia sen ikäistä lasta kummoisempaa hoitoa.
 
tarvitseva
Me saadaan korkein vammaistuki.Lapsella on liikunta,-kehitys- ja näkövamma, vaikeahoitoinen epilepsia,astma,letkuruokinta,kasvuhormonihoito,puberteetin jarrutushoito,osteoporoosi ja leikattu sydänvika (kontrolloitava koska voi uusia).
 
meillä
saatiin vilja allergiaan
puuttui kaikki kotimaiset viljat tuki 80?/kk mutta lapsella ei ole keliakia! keliakia on erituen piirissä!
nykyään ei saada kun ruoka valiossa kaikki muut paitsi vehnä ja ohra!
 

Yhteistyössä