Saako sairaalan valita?

  • Viestiketjun aloittaja lamminsydan
  • Ensimmäinen viesti
lamminsydan
Saanko valita siis sektioon mennessäni sairaalan? Kyseessä on pelkosektio. Aiemmat synnytykseni olen hoitanut oysissa. Muuton vuoksi joutuisin automaattisesti kaksiin.
Luotan kuitenkin enemmän oysiin!
Toivottavasti jollain on kokemusta :)
 
bud
Tuskin saat valita sairaalaa. Pelkosektiota ei todellakaan saa vaan sanomalla, että haluaa sen. Siihen pitää olla joku pätevä "syy" tai "diagnoosikin". Ehkä sulla jo onkin, en tiedä. Muttei pelkosektiota helposti saa.
 
Kyllä ainakin viime vuonna synnyttänyt ystäväni sai valita sairaalan. Hän olisi "joutunut" Jyväskylään, mutta halusi Kokkolaan, koska Jkylässä ei enään saa ilokaasua.

Ja esikon kohdalla samassa synnytysvalmennus ryhmässä ollut odottaja meni synnyttämään eri sairaalaan mitä olisi "pitänyt".
 
Spontaania synnytystä ei käännytetä mistään pois, eli jos synnytys alkaa voit mennä lähimpään synnytyssairaalaan (ja aivan sama vaikka siihen sektioon päättyisi synnytys). Sektiota varten voit pyytää maksusitoumusta hyvin perusteluin toiseen sairaalaan, mutta käytännössä näitä ei kyllä heru vaan joudut 'omassa' sairaalassa synnyttämään.

Ja budille tiedoksi että pelkosektion saa nykyisellään paljon helpommin kuin aiemmin. Esimerkiksi OYS:issä ei synnytystä pelkäävän tarvitse edes pelkopolilla rampata asian takia, riittää kun ilmoittaa tahtonsa perusteluin ja synnytystavaksi valitaan elektiivinen sektio ilman sen kummempia vääntämisiä asian tiimoilta.
 

Yhteistyössä