Saako Helsinki-Vantaalta suojapussin rattaille?

Ollaan lähdössä reissuun lauantaina ja tuli tuossa mieleen, että vieläkö Helsinki-Vantaalta saa rattaille suojaksi ison jämäkän muovipussin kuten joskus vuosia sitten kun viimeksi taaperoikäisen kanssa matkustimme? Entä saakohan matkarattaita viedä lähtöportille asti (lennämme Finnairilla)? Mitkään varsinaiset sateenvarjorattaat noi meidän matkikset ei ole, mutta taittuvat kyllä kohtalaisen pieneen tilaan.
 
"Joops"
Tammikuussa matkarattaat piti laittaa matkatavaroiden kanssa yhtäaikaa ruumaan. Sai pussin mihin voi pakata. Toisaalta ei kyllä kysytty että saako ottaa mukaan portille...
 
..
Ainakin reittilennolla Finnairilta saa pussin ilmaiseksi pyytämällä ja rattaatkin on yleensä saanut viedä portille saakka. Toki kentällä on myös niitä lainattavia rattaita, jotka ei toki ole niin tukevia, mutta yli puolitoistavuotias kyllä pysyy niissä hyvin. Sitten ei tarvitsisi sählätä rattaiden kanssa siellä portilla enää. Muutenkin kannattaa miettiä, onko isomman taaperon kanssa niille rattaille siellä kentällä todellista tarvetta. Parivuotiaalle en ottaisi enää.

Blue1/SAS:lla on pussin saanti pärstäkertoimen mukaan, joskus ollaan saatu ilmaiseksi ja toisella kerralla jouduttu maksamaan. Heillä myöskään rattaita ei saa vielä portille.
 
"puddighinu"
pussin saa, eivät mielellään anna rattaita portille asti. Sen sijaan, tiedoksi kaikille jotka yksin matkustatte lasten kanssa, helsingissä saa saattaja tulla portille asti kunhan huomaa kysyä lähtöselvityksestä luvan.
 
"vieras"
Aina ollaan pussi saatu paitsi kerran, kun matkustettiin Air Berlinillä. Saksan päässä tosin rattaat tuotiin henkilökohtaisesti meille (oltiin ainut lapsiperhe) sinne minne matkatavaratkin, joten niitä ei tarvinnut odotella hihnalta. Keväällä matkustettiin Finnmatkojen Tuin koneella ja oli käynyt niin, että firma ei ollut toimittanut pusseja lisää ja loppuivat kesken. Saatiin sitten musta jätesäkki, johon meidän rattaat tungettiin, teipillä vaan merkattiin, että tunnettiin oma pussi sitten perillä :D

Neljä vuotta sitten sai pitää rattaat portille asti, mutta ei siitä ollut meille niin paljoa riemua/hyötyä, että oltaisiin jatkossa tehty niin.
 
..
Onko tietoa paljonko maksaa kun ottaa rattaat mukaan? meneekö niitä erillinen veloitus?
Olemme lähdössä turkkiin syksyllä.
Yleensä se on ilmaista, mutta periaatteessa riippuu kuitenkin lentoyhtiöstä/matkanjärjestäjästä sekä lapsen iästä ja lapsen muista matkatavaroista. Oikeaa tietoa saat siis vain matkanjärjestältäsi tai lentoyhtiöltä, jos ei ole matkanjärjestäjän matka.
 
Me oltiin tammikuussa Finnmatkojen lomalennoilla ja hki-vantaalta sai teippiä ja tavalliset mustan jätesäkin joka piti vielä säilyttää paluulennolle. Arvatenkin se oli revennyt jo menomatkalla joten haimme paikallisesta kaupasta uuden jämäkämmän.

Jos on oikein pienet rattaat niin ne voi jopa saada ottaa mukaan itse matkustustilaan, ne jätetään siihen oven luokse.
Yleensä rattaat saa olla ilmaiseksi mukana varsinkin noilla lomalennoilla mutta kannattaa aina tarkistaa kyseiseltä matkanjärjestäjältä.
 
Viimeksi muokattu:

Yhteistyössä