rytmihäiriöistä kärsivät (svt)

vieras
Mulla nämä vaivat ollut jo ylä-astellta asti ja kohtaus ekstää noin 5min ekrrallaan ,kun pidätän hebgitystä niin se loppuu,mutta sitte menee hetki ja alkaa taas.Näin voi mennä koko yön.Harvemmin tulee päivisin,mutta niitäkin ollut ja ei todellakaa kivaa ,jos on sillon ihmisten ilmoilla! Sybbytyksessä tuli kesken kaiken viimeksi ja sillon pulssi oli yli 200:Sain verpamilia suuoneen ja pulssi tippuikin 90 sitte.Ei kiva kokemus,kosa eka raskaudessa ei ainuttakaan svt-kohtausta koko raskauden aikana! Kohatuksen aikana välillä huimaa välillä ei,mutta enemmänkin alkaa veetuttamaan kun on menossa nukkumaan.JOs ahmin ruokaa illalla nopeesti niin voi olla varmaaa ,että kohtaus tulee..
 
vieras
Ei kauheetsi ole ennakko-oireita,mutta sen jotenkin on ooppinut tietämään millon ne tulee..esim.alkoholi,juuri se ahmiminen,kova liikunta ja jos on kokopäivän tehnyt hommia.Työelämään se on veemäistä.Mulla on lkäkkeet,mutta en jostain syytä uskalla syödä niitä..Pelkään niitä sivuvaikutuksia,kuten verenpaineen äkillistä laskua..
 
IhanaValo
Miulla on vissiin noita ollut kans..
Eka alkaa silleen tuntumaan ettei meinaa saada henkeä, pitää oikeen syvään yrittää hengittää..siitä johtuen saattaa tuntua huimaustakin. Sitten, saattaa mennä hyvän aikaa ennen kuin tulee se tykytys. Tuntuu tosi ahdistavalta rintakehässä ja tuntuu että sydän lyö liian nopeasti..Sitten kun taas yrittää hengittää mahd.rauhallisesti/syvään niin menee ohi.

Miulla tuo saattaa tulla vaikkei mitään tekiskään, kerran yöllä heräsin siihen että sydän hakkaa kuin viimestä päivää..kyllä säikähdin :/ Muutaman kerran tullut illalla kun oon menossa nukkumaan.
Alkoholin vaikutusta en oo huomannut, tosin ei oo kovin pitkään näitä ees tullut näin, ennen näitä tuli välillä semmoinen, että kuin sydän jättäis yhden lyönnin vlistä ja sitten "paukahtais" kovemmin seuraavalla lyönnillä.
 
itsellä ei tätä vaivaa ole mutta miehellä kyllä..

hengenahdistusta oli alkutalvena välillä.sai ilmeisesti lievempiä kohtauksia silloin pari kertaa.

3 viikkoa sitten henki oli ahtaalla monta päivää ja suorituskyky laski huomattavasti..kävi lääkärissä,keuhkot ok.sydänfilmissä jotain joka viittasi vasemman kammion hypertrofiaan..käskettiin tulla 2 viikon päästä uudestaan kontrolliin ja levätä paljon..tykytteli myös silloin tällöin herkästi..

oireet jatkui muutaman päivän vielä..kunnes maanantai iltana telkkaria katsoessa hyppäs pystöön ja meni ottamaan verenpainetta..syke oli yli 200..rintaan sattu kovasti ja oli hankala hengittää,muutenkin olo tuskainen..no ambulanssilla sairaalaan..kotona otetussa ekg:ssä pulssi vielä yli 200,oikean haarakatkos.

tykytys kesti tunnin verran ja pääsikin yöllä jo päivystyksestä kotia. olotila oli vielä monta monta päivää tosi heikko..sai sitten tk lääkäriltä lähetteen lisätutkimuksiin ja bisoprolol pillerit,joilla olo alkoi kohentumaan..

rasituksessa vain tahtoo tulla ilmeisesti vieläkin hengenahdistusta ja rintakipua vasempaan rintaan..

jonot on yksityiselläkin aika pitkät.. :/
 
Satunnainen matkailija
svt kohtaus pisimmillään puoli tuntia,syke 200:n hujakoilla. Ekan kerran sain kohtauksen (sen minkä tunsin eka kerran kunnolla) synnytyksessä 10 vuotta sitten ja siitä sitten alkoivat lisälyöntien lisäksi nuo v...maiset svt:t,toistuivat pari kertaa vuodessa,laukaisijana asennon muutokset,stressi,väsymys jne. Viime kesänä kohtaukset sitten tihenivät ja pitenivät,ilmeisesti siksi kun ikää on tullut lisää (kohta 40 v.),stressiä,vuorotyötä jne.
Puhun menneessä muodossa, koska niitä ei toivottavasti tule enää ikinä!!!! Svt:ni hoidettiin menestyksekkäästi viime viikolla katetriablaatiolla ja nyt totuttelen ajatukseen elää ilman jatkuvaa pelkoa...vaikeeta on,koska jatkuvasti ja alitajuisesti odotan kohtauksen alkamista.Niin paljon ne hallitsivat elämääni viimeiset 10 v,ja elämän parhaimpia vuosia.Toisaalta,olisinhan voinut sairastua vakavamminkin...joten hyvä näin!
Tsemppiä kaikille svt:sta kärsiville ja kyselkää tyon ablaation mahdollisuutta!
 
Tinkerbelle
Sen verran vielä vastauksena alkuperäiselle kysyjälle, että sain joulukuussa Orloc 2,5 mg (pieni annos) pitkävaikutteisen beetasalpaajan tykytyksen estolääkitykseksi - AINUTTAKAAN kohtausta ei sen jälkeen ole ollut! Mulla lääke ei ole myöskään aiheuttanut mitään sivuvaikutuksia.
 
äiti
Teinitytöllä kestää joskus lähes tauttotta noin 2 vuorokautta. Ihan hetkeksi tippuu välillä. Syke vaihtelee noin 150-190 välillä mutta joskus jopa 230.
Lääkityksen myötä pitkät sykejaksot hävinneet ja maksimisyke jää matalammaksi, mutta silti voi jollakin viikolla olla päivittäi ja yhteensa kuulemma sellaiset 5-8 tuntia hereilläolo ajasta. Katetriablaatiota ei voitu tehdä, koska oikorata lähellä sinussolmuketta.
 
Mulla oli vaan ns tykytyksiä, kun stressasin urakalla.

Kesti puolisen vuotta, sain vihdoin beetasalpaajaa mikä auttoi, mutta rytmihäiriöt/tykytykset loppu seinään, kun sain näyttökansion tehdyä. :D

Oireina mulla oli takaraivon puutuminen, ja vasemmat sormet välillä, koski rintaan ja teki kipeääkin niin, että ihan itkin välillä. Ja ne muljahdukset just koski ja tuntu tosi pahalle.

Kuulemma yleisiä, kaikki saa joskus ja homma ok, jos suvussa ei nuorena ko vaivaan kuolleita JA jos liikunnan aikana ei tuu. :whistle: :xmas:

Ai joo, pulssii en kotona mitannu, monta EKG:tä ottivat, ennenkun jäi (onneksi) yksi nauhalle.

Ja pisimmillään ihan joku puol päivää. Ja hatutti jos jatku yöllä, ei meinan saada nukuttua, eikä ainakaan vas kylellä. :snotty:
 
AP Hoi
Alkuperäinen kirjoittaja seniorita:
onko muilla juuri ennen kohtausta tai sen aikana hengen ahdistusta,siis sellaista että ei tahdo saada tarpeeksi happea ja pitää oikein urakalla vetää keuhkoja täyteen?




Paniikkihäiriön oire tuo; eli paniikkikohtaus
Panniikihäiriöisillä sydänoireita myös.
Googleta ja käy lekurissa. Paniikkihäiriötä voidaan hoitaa.
 

Yhteistyössä