Rytmi?

  • Viestiketjun aloittaja äiti82 ja poika03
  • Ensimmäinen viesti
todella tärkeää!!! Tarkat ruokailuajat ja aina samoihin aikoihin päikkäreille (n.12.00-12.30) ja illalla klo:21.00 yöunille joskus hieman aikasemmin!!! Poika on tottunut tarkkaan rytmiin ja selkeesti huomaa kun päikkäri aika lähestyy ja yleensä nukahtaa saman tien,sama yöunille menon kanssa!!!
niin ja ikää pojalla on 1v.2kk!!!Rytmi opetettu jo ihan pienestä pitäen!!!

 
karvinen82
Meillä myös tosi tarkka päivärytmi. Kyläänkin jos mennään, niin pitää ajoittaa vasta päikkäreiden jälkeen, hyvä kun kaupassa pääsee käymään ennen päikkäreitä.
Säännölliset ovat myös ruoka-ajat, tosin nyt kuumilla ilmoilla ei oikein tuo lämmin ruoka tahdo maistua.
Illalla klo 21.00 sänkyyn, siitä ei keskustella. Harvoin mennään vasta klo 21.15, mutta ei sen myöhempään kuitenkaan. :)

Poitsulla ikää kohta 1v 8kk.
 
nansa
meillä sikäli helppoa, kun on vain yksi lapsi ja sekin sopeutuvainen.

Yleensä meillä arkirytmi aika tarkka, mutta nyt kesällä ollaan tytön kanssa menty ja lomailtu ja tässä varmaan kuukauteen ei ole kelloa vilkaistukaan...joskus syöty lounaaksi välipalaa ja päiväunetkin on välillä unohtuneet (tyttö pian 2v).

tyttöä ei tunnu rytmittömyys haittaavan tippaakaan (me kyllä tässä pikkuhiljaa silti palataan arkirytmiin), eri asia oli vauva-aikana, jolloin tunnin heitto aiheutti hirveän huutokonsertin...
 
ludde
Meillä on tarkka rytmi ja siitä ei jousteta omien menojen takia. Jos poika ite on esim.väsyneempi aikaisemmin kuin yleensä niin laitan toki aiemmin nukkumaan. Helpottaa huomattavasti elämää ja arkiaskareita kun on sama rytmi. Meillä ollut n.puolivuotiaasta asti rytmi jonka mukaan menty...toki muuttunut lapsen kasvaessa.
 
Meillä on nyt kesällä mennyt rytmit vähän ranttaliksi :ashamed:
Pihallakin kun ollaan melkein päivät pitkät, uimassa käydään, grillaillaan ja muuta sellaista!

Päiväunista olen kyllä pitänyt silti tarkkaan huolen, että ne nukutaan samoihin aikoihin suunnilleen joka päivä! Rytmiä on sekoittanut myös se että poika nukkuu miltei kymmeneen joka aamu niin kaurapuurokin keritään syömään vasta yhdentoista paikkeilla. Päiväunille ollaan silti menty viim. kahden aikoihin ja hyvin nukahtaa rattaisiin vaikka lämmintä onkin. Illalla nukkumaanmeno venyy yleensä kymmeneen.

Eiköhän ne rytmit siittä taas muutu kun pimeä talvi saapuu! Meillä poika 1v 10kk on kyllä tosi soputuvainen erillaisiinkin rytmeihin kunhan perusasioista pidetään silti kiinni.
 
Midän lapsellamme ei ole mitään varsinaista opetettua rytmiä. Silti hän menee kiltisti ja rauhallisesti nukkumaan iltaisin, yleensä aina ennen kahdeksaa ja nukkuu koko yön. Päiväunet poika nukkuu, mutta eri aikoihin. Nyt on esim. ollut jo tunnin päikyillä, vaikka heräsi vasta puoli kahdeksalta. Näin lämpiminä päivinä uni on tuntunut maistuvan enemmän. Ruokaa lapsi syö noin kolmen tunnin välein, ruokailujen ajankohta riippuu kuitenkin siitä, mihin asti hän on nukkunut. Usein lounas kuitenkin osuu puolen päivän hujakoille.
Me olemme pitäneet sitä hyvänä asiana, että lapsemme ei ole aivan epätoivoinen, jos ei saa esim. puuroansa klo 18.03.
 

Yhteistyössä