Rv:t pinoon ja mikä vointi?

  • Viestiketjun aloittaja sirilii
  • Ensimmäinen viesti
23 viikkoa kasassa. Painoa ei ole tullut yhtään :). Maha alkaa olla jo iso, kovin iso näille viikoille. Olo on pääasiassa oikein pirteä ja hyvä, mutta jotkut asiat oksettaa (esim. tietyt tuoksut). Nukkuminen alkaa olla hankalaa kun selällään ei ole hyvä olla, vatsalleen ei pääse, ja kyljellään nukkuminen tekee lonkat kipeiksi.
 
"vieras"
17+0, olo suht hyvä hankalan alun jälkeen. Flunssa tosin päällä ja siksi olo kurja.
Vatsa on jo aika suuri, painoa ei ole tullut kuin kilon verran lisää. Liikkeiden voimistumista tässä odotellaan :)
 
"jippu"
Viikkoja 17. Painoa on tullut yksi kilo ja masu on juui pullahtanut kauniisti esiin. Mun raskausmahat on nähtävästi tällaisia pyöreitä palloja (toista kertaa raskaana) ja tykkään korostaa niitä käyttämällä tiukkoja paitoja. Alkuraskaudessa voin todella pahoin ja olin jatkuvasti väsynyt, mutta nyt on hyvä olo. Sen takia alan olla vasta nyt innoissani tästä raskaudesta.
 
"pieras"
18+5, mahaa turvottaa ja pingottaa kun joutuu töissä seisomaan. Olo on muuten ok, huomaa tosin että töissä ei parane rehkiä samalla tavalla kuin ennen tai alkaa selkä protestoimaan. Paino edelleen alkuraskauden kuvotuksen takia alla lähtöpainon, joten omilla housuilla mennään näköjään pitkään :)
 
"mailis"
rv 24+2, painoa tullut vissiin joku 8kg, muttei huoleta. On tullut aiemmissakin ja aina hyvin pääsyt omille.. :)

Olo muuten ok, tänään vedin töissä pihalla lipat, nyt rannetta ja kylkeä vähän kivistää, vauva liikkuu hyvin eikä sen suhteen huoleta.
Supistuksia alkaa kyllä jo olla ja selkä ei tykkää nosteluista, mutta.. Näillä mennään.. ;)
Aika sais toki mennä vähän nopsempaan että tulis kevät ja vois pukeutua kunnolla.. Toppikset kun ei meinaa mahtua enkä raaski mammatoppiksia ostaa.. :D
 
viikkoja 37+1 ja kovasti jo odotellaan pikkusisarusta syntyväksi ! olo on aika kankea,joka paikkaan sattuu ja yöllä ei saa nukuttua yhtään. päivät pitäs kuitenkin jaksaa 1,5 vuotiaan esikoisen joten tiukkaa tekee ,mut onneks on loppu suora !

painoa on täällä kerennyt tulla jo 15kg,heh :D
 
7+5
Pahoinvointia ei juurikaan ole, jos ei tarvitse mennä jääkaapille tai tiskikoneelle. Niiden haju saa kakomaan. Väsyttää aika paljon ja tänään on särkenyt päätä.
Olo on hieman hassu kun tämä toinen raskaus on täysin erilainen kun ensimmäinen, näin alkuun ainakin. Ekassa oli voimakasta pahoinvointia ja kuvotusta viikolle 12, nyt ei juurikaan miitään. Pelottaa, että jos en olekaan raskaana... :/
 
Vielä salaista
Viikkoja 7+2 ja olo on mitä mainioin. Kova nälkä ja yökötys iskee jos ei saa syötävää heti. Turvotus loppui vikko sitten.
Kuudes lapsi tulossa ja ensimmäistä kertaa ilman yhtään oksennusta näin pitkälle päässyt.
 
33+0 olo ei ole kovin hyvä/kiva. Sairaalahoidossa olin pari päivää: maksa-arvot koholla---> tarkkailuun, kohdun suu auki reilusti yli 2:lle sormelle ja lääkäri sanoikin, että voi olla synnytys lähellä. Ja tänään oli virtsassa leukosyyttejä, niidenkin takia joudun vielä tarkempaan syyniin, eli tiedossa lisää labrakäyntejä.


Yllättävää kyllä, ensviikolla sain luvan mennä töihin(jos mitään oireita ei tule), paitsi jos perjantaina äippäpolilla päättävät toisin. Väsymys on ihan tajuton.
 
25+5 Olo on mainio, kuten on ollut melkein koko raskauden ajan. :)
Tää on täysin erillainen kuin kolme ed.raskautta joissa oli vaikka mitä vaivaa ja oksentelin kaikissa viikolle 20 asti. Tässä raskaudessa olen oksentanut VAIN 5 kertaa! :)
Painon tulossa vedän näköjään pohjat, 12 kg. :D Mutta ei huolleta, koska aiemminkin on kiloja tullu ja ne on lähteny nopeata pois.
Tää on eka raskaus jossa istukka on etuseinämässä, joten liikkeitä ei tunnu läheskään niinkuin edellisissä raskauksissa. Senkin puoleen ollut vähän huomaamaton raskaus.
Nyt on kyllä alkanut hieman supistelemaan ja närästääkin, mutta ne on niin pikku juttuja, että eipä voi oikein niistäkään valittaa. :)
 
"kymppi"
Rv10 menossa, painoa tullut neljä kiloa ja kyllä, vituttaa. No, edellisessä tuli rapiat 28kg ja kaikki lähti vuodessa, että en nyt huolissani ole mutta ärsyttäähän tämä. Muuten olotila on vielä varovainen, ei olla kerrottu juuri kelleen raskaudesta vielä ja ihan pää kylmänä vielä pari viikkoa ollaan ennen np-ultraa.
 
25+6
Painoa tullut 7 kg ja kaikki onneksi melkein vatsaan.
Olo on loistava ollut koko keskiraskauden (verrattuna kamalaan alkuraskauteen, jolloin olo olo voimaton, heikko ja ahdistunut + kaikki ällötti). Suoraan sanottuna voin paremmin kuin koskaan. Tosin nyt on flunssa.

Kaikenlaisia liitoskipuja on jne., mutta eivät menoa mitenkään haittaa, eli kivut ovat musta aika pieniä ja ohi meneviä. Verrattuna esim. alkuraskauden kolotuksiin vatsanseudulla.

Voi kumpa jatkuisia näin loppuun saakka...
 
"vieras"
38+ jotakin. Liitoskipuja ihan järkyttävästi, kävely sattuu, nukkuminen hankalaa (selällään ei voi olla, kääntyminen kyljeltä toiselle herättää ihan taatusti ja mahallaan nukkumista jo oikein kaipaa). Maha on aika iso, ei paljon kumarrella lattialta mitään nostamaan. Painoa on tullut omiksi tarpeiksi, varmaan kohta 9 kg. Että vali vali, ruti ruti. Enkä silti toivo, että ihan nyt syntyisi, kyllähän tästä autuudesta pitää vielä nauttia ;), tämä kun on kolmas ja viimeinen kerta.
 
"ahdistaa"
Rv 8, olo huono. Kuvottaa, närästää, sattuu ylämahaa, väsyttää, tykyttää, sydän muljahtelee, ahdistaa, kaduttaa, itkettää. ;( Kaduttaa että olen raskaana. En tajua miten selviän.
 
30
30 ja olo suht seesteinen vaikka selkä on jumissa, kävellessä heti supistelee, nukun korkeintaan viiteen ja samalla olen nuutuneen väsynyt kaikki päivät mutta silti seesteisen onnellinen.
Keskiraskaudessa mulla oli tosi alakuloinen mieli, että varmaan siksi nyt niin mukava olo kaikista fyysistä krempoista huolimatta.
 

Yhteistyössä