Ruokakuvaketju

tänään tein tosi herkullista piirakkaa, murotaikinapohja, päärynäpaloja täytteeks ja sit ku ne oli ollu uunissa parikyt minaa niin päälle toi marenkikuorrutus ja muutama min uunis viel.
No olin nostamassa sitä uunista ni se kippas lattialle, sain pelastettua puolet mut kuvista ei kyllä saa mitenkä herkullisen näkösiä! -.- Ja ai että mua ärsytti!!! Ärsytys laantu tosin heti ku maistoin :> oli nii hyvvveeee :)
 
Keittiönoita
Joitain kuvia viime päivien ajalta..

Perunaa, stroganoffia ja rehuja:


Spagettia, savukalakastiketta ja rehuja:


Punaherukkahyytelöä:


Punaherukkajuustokakku:


Punaherukkasima:


Lihapullia, grillattua paprikaa ja kesäkurpitsaa, rapuja, marinoituja papuja, taboullehia, pyörtynyttä imaamia ja salaattia:
 
[QUOTE="harmaa";24329074]mummeliisa saanko sun juustosämpylöiden ohjeen kiitos :D[/QUOTE]

Puolisen litraa vettä
Hiivaa
Suolaa
Loraus vaaleaa siirappia
Loraus ruokaöljyä
Kaksi ruokalusikallista valkosipulitahnaa
Spelttiä pari desiä
Ja loppu sämpyläjauhoja, kunnes taikina sopivan paksua

Juustoraasteen lisäsin nousseiden sämpylöiden päälle ennen uuniin laittamista.
Noin 15 minsaa 225 asteisessa uunissa.

Jotakuinkin noin ne tänään tein.
Pahoittelen epätarkkaa ohjetta, mutta leivon ja kokkaan useimmiten juuri noin "otetaan mitä on ja lorautellaan sekaisin, kunnes alkaa vaikuttaa hyvälle."

:)
 
"harmaa"
Puolisen litraa vettä
Hiivaa
Suolaa
Loraus vaaleaa siirappia
Loraus ruokaöljyä
Kaksi ruokalusikallista valkosipulitahnaa
Spelttiä pari desiä
Ja loppu sämpyläjauhoja, kunnes taikina sopivan paksua

Juustoraasteen lisäsin nousseiden sämpylöiden päälle ennen uuniin laittamista.
Noin 15 minsaa 225 asteisessa uunissa.

Jotakuinkin noin ne tänään tein.
Pahoittelen epätarkkaa ohjetta, mutta leivon ja kokkaan useimmiten juuri noin "otetaan mitä on ja lorautellaan sekaisin, kunnes alkaa vaikuttaa hyvälle."

:)
Niin aattelinki :D mut saa tosta selvaa ..kiitos :)
 
Pitkän ja uuvuttavan kaupunkireissun jälkeen kotiuduin vatsa kurnien.
Voikkaria teki mieli vietävästi ja voikkaria siis tein.
Tosin siinä vaiheessa, kun alustin taikinaa, kävi mielessä sekin, että elänköhän minä jotenkin "liian työläästi"?
"Normaali" ihminen aloittaa voileivän teon sillä että ottaa kaapista limpun eikä sillä että liottaa hiivan veteen?

Hyviä niistä kuitenkin tuli, aurinkokuivatuin tomaatein maustetuista leipäsistä:

 
Alkuperäinen kirjoittaja Alaston lohikäärme;24339496:
Mummeliisan perunasalaatti näyttää sikahyvältä! Mitä kaikkea siinä on?

Ja Keittiksen punaherukkajuustopiirakan ohjeenkin ottaisin tosi mielelläni vastaan. :)
Keitettyjä perunoita (edelliseltä päivältä jääneet) , keitettyjä porkkanoita, herneitä, suolakurkkua, kevätsipulia, kinkkukuutioita ja majoneesia.
Ei sinänsä erityiset aineet, mutta tähän vuodenaikaan niin hyviä että yhdistelmäkin herkullinen.
:)
 
Tämän päivän leipomukset:

Gluteeniton, laktoositon mangojuustokakku, huomiseksi kouluun:


Korvapuusteja, syötiin äiskän kanssa kahvitellessa:


Viime viikonlopun Nalle Puh-kakku, mansikkaa ja sitruunavaahtoa, vaahtokarkkitaikinaa:


Muutaman viikon takaisia kuppikakkuja:

Pätkistaikina, päällä valkosuklaavaahtoa


Vadelma-valkosuklaamuffinsit, päällä sama valkosuklaavaahto
 
  • Tykkää
Reactions: CandleLight
Keittiönoita
Alkuperäinen kirjoittaja Alaston lohikäärme;24339496:
Mummeliisan perunasalaatti näyttää sikahyvältä! Mitä kaikkea siinä on?

Ja Keittiksen punaherukkajuustopiirakan ohjeenkin ottaisin tosi mielelläni vastaan. :)
Pohjan tein jostain kaupan suklaakekseistä - en enää muista, minkä nimisistä - ja voista. Eli keksit monitoimikoneessa hienoksi ja sulatettua voita sekaan. Se irtopohjavuuan pohjalle. Täytteeseen laitoin purkin tuorejuustoa, purkin maitorahkaa, kermavaahtoa kahdesta desistä kuohukermaa, sokeria (määrää en muista enää), vaniljaa ja about 1,5 dl punaherukoita. 4 liivatelehteä liotetaan kylmässä vedessä, puristetaan vesi pois ja liotetaan pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä. Liivateseos täytteen joukkoon ja täyte keksipohjan päälle. Yön yli jääkaapissa ja sen jälkeen punaherukoita kakun pinnalle ja hyytelösokerikiille sokeripakkauksen ohjeen mukaan.
 
Mulla ei edelleenkään ole tarjota oikeaa ruokaa, mutta kakkuja tein taas. Meillä töissä kävi hollantilainen vieras, joka päätti viettää synttärinsä Suomessa. Pomo pyysi tekemään prinsessakakun ja mutakakun (jonka normaalista poiketen päällystin geishatahnalla, että varmasti on tarpeeksi ällömakea :) ).



 
  • Tykkää
Reactions: CandleLight
"vieras"
Pitkän ja uuvuttavan kaupunkireissun jälkeen kotiuduin vatsa kurnien.
Voikkaria teki mieli vietävästi ja voikkaria siis tein.
Tosin siinä vaiheessa, kun alustin taikinaa, kävi mielessä sekin, että elänköhän minä jotenkin "liian työläästi"?
"Normaali" ihminen aloittaa voileivän teon sillä että ottaa kaapista limpun eikä sillä että liottaa hiivan veteen?

Hyviä niistä kuitenkin tuli, aurinkokuivatuin tomaatein maustetuista leipäsistä:


:). Sinä et olekaan normaali...vaan normaalia ihananmpi ihminen
 
Keittiönoita
Toissapäivänä tomaattista naudanlihapataa, perunaa ja rehuja:



Jälkkäriksi kahvisuklaakiisseliä ja kermavaahtoa:



Tänään säilötty paprikoita:



Päivälliseksi lindströminpihviä, sipulikastiketta (jota tuli liian vähän), perunoita ja rehuja:



Lisäksi sokerissa kieritettyä raakaa maksaa....eiku salmiakki- ja mustaherukkamarmeladikarkkeja:

 

Yhteistyössä