Äänestä parasta ruokaa! Tällä viikolla aiheena oli suklaa. Pienet kuvat saa klikkaamalla isommaksi.
Äänestyskriteerit saat päättää itse.
[HR][/HR]
SininenSatutar:
Samettinen suklaakiisseli
Ja ohje täältä:
Reseptit > ruokaohje: Samettinen suklaakiisseli - Kotikokki.net
[HR][/HR]
ticotico:
Suklaakakku
200g taloussuklaata
200g margariinia
2dl sokeria
4 munaa
1,5dl jauhoja
4rkl kaakaota
1tl leivinjauhetta
Kuorrutus:
150g suklaata: 100g taloussuklaata ja 50g valkosuklaata
1dl kermaa
1rkl margariinia
Voidellaan ja korppujauhotetaan 24 cm:n irtopohjavuoka.
Suklaa ja margariini sulatetaan vesihauteessa ja jäähdytetään.
Munat ja sokeri vatkataan vaahdoksi. Lisätään jäähdytetty suklaa-rasvaseos.
Siivilöidään kaakaojauhe jauhojen sekaan ja sekoitetaan kuivat aineet keskenään.
Jauhot lisätään kevyesti nostellen taikinan sekaan.
Taikina levitetään tasaisesti vuokaan ja annetaan paistua uunissa alimmalla tasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia.
Valmistetaan kuorrutus.
Kuumennetaan kerma kattilassa mutta EI KEITETÄ. Lisätään sekaan suklaa ja margariini. Sekoitetaan kunnes kuorrutus on tasaista.
Annetaan jäähtyä ja kuorrutetaan kakku. Raastoin päälle vielä valkosuklaata.
[HR][/HR]
Helekkarin Heittomerkki:
Valkosuklaa-puolukkakakku
Pohja:
* 150 g kaurakeksejä
* 75 g voita
* 1 rkl fariinisokeria
Täyte:
* 200 g valkosuklaata
* 4 dl turkkilaista jogurttia
* 2 dl vatkattua kuohukermaa
* 0,5 dl sitruunamehua
* 3 kpl liivatetta
* 250 g puolukoita
* 2 dl kinuskikastiketta
Murenna keksit hienoksi jauhoksi. Sulata voi ja lisää joukkoon fariinisokeri. Sekoita. Painele keksiseos halkaisijaltaan 23 cm kokoiseen irtopohjaiseen vuokaan, jonka pohja on vuorattu leivinpaperilla. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Sekoita suklaa jogurtin joukkoon. Vatkaa kerma ja sekoita kermavaahto jogurttiseokseen. Kuumenna sitruunamehu ja sekoita liivatelehdet sitruunamehuun. Yhdistä liivateseos ja jogurttiseos ja sekoita hyvin. Kaada keksipohjan päälle puolet jogurttiseoksesta. Ripottele sen päälle puolukat ja lorota 1 dl kinuskikastiketta puolukoiden päälle (säästä loput kinuskikastikkeesta tarjoiluun). Lusikoi loput jogurttiseoksesta puolukoiden ja kinuskin päälle. Nosta jääkaappiin ainakin noin 4 tunniksi hyytymään.
[HR][/HR]
Keittiönoita:
Kirjava suklaajäädyke
Väri 1:
- 2 dl kuohukermaa
- 1 kananmunan keltuainen
- 1/3 tl vaniljajauhoa (tai 1 tl vaniljasokeria)
- 2 patukkaa Fazerin Caremel maitosuklaata
Väri 2:
- 2 dl kuohukermaa
- 1 kananmunan keltuainen
- 1/3 tl vaniljajauhoa (tai 1 tl vaniljasokeria)
- 100 g valkoista suklaata
Väri 3:
- 2 dl kuohukermaa
- 1 kananmunan keltuainen
- 1/3 tl vaniljajauhoa (tai 1 tl vaniljasokeria)
- 100 g tummaa suklaata
Väri 4:
- 2 dl kuohukermaa
- 1 kananmunan keltuainen
- 1/3 tl vaniljajauhoa (tai 1 tl vaniljasokeria)
- 100 g valkoista suklaata
- 2 tl De Casa Caramel -pikakahvijauhetta (tai muuta pikakahvijauhetta)
Jokainen väri valmistetaan samalla tavalla, vain ainekset hieman vaihtuvat. Laita kerma paksupohjaiseen kattilaan ja lisää vanilja. Kuumenna ja lisää paloiteltu suklaa. Kun suklaa on sulanut, vatkaa sekaan keltuainen ja anna vielä kiehahtaa. Anna seoksen jäähtyä.
Voitele noin litran vetoinen pakastuksen kestävä astia ohuesti ruokaöljyllä. Vuoraa astia kaksinkertaisella talouskelmulla. Kaada ensimmäinen seos astiaan ja pidä astiaa hieman vinossa. Peitä astia kelmulla ja laita pakastimeen edelleen samassa asennossa. Anna jäätyä noin 2 tuntia, lisää seuraava väri ja anna jäätyä taas noin 2 tuntia. Toista kunnes kaikki neljä väriä on jäädytetty.
Tässä kuva koko köntistä.... kelmusta jäi hieman ruttuiset reunat:
[HR][/HR]
lyrae:
Kananmunaton mutakakku
Ainekset:
200g taloussuklaata
150g voita
200g turkkilaista jogurttia (rasvaa 10%)
0,5dl perunajauhoja
0,5dl puolikarkeita vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
1tl chilijauhetta
Laitetaan uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Sulatetaan voi ja suklaa mielellään teflonpohjaisessa kattilassa (tai paistinpannulla). Varotaan, ettei suklaa pääse palamaan pohjaan. Jätetään jäähtymään hetkeksi. Sekoitetaan kuiva-aineet yhteen ja kaadetaan sekaan turkkilainen jogurtti ja sulanut suklaa-voi -seos. Kaadetaan seos voideltuun vuokaan (mulla 23cm halkaisijaltaan "kuivakakkuvuoka", semmoinen jossa on siis reikä keskellä, aiemmin oon tehnyt pienehköön keraamiseen uunivuokaan).
Paistetaan 200-asteisessa uunissa 12min.
Keskellä kupissa kermavaahtoa, jossa kesän vadelmasatoa pakasteesta ja vaniljasokeria ripaus.
[HR][/HR]
PinkLily:
Hot chocolate fondant (4 annosta)
100g suolatonta voita + paistovuokien valeluun
4rkl kaakaojauhetta tomutettavaksi
100g 70% suklaata
2 kananmunaa
2 kananmunan keltuaista
120g hienosokeria
100g vehnäjauhoja
Tomusokeria koristeluun
Vaniljajäätelöä
Lämmitä uuni 160 asteeseen. Voitele vuoat (4kpl uunin kestäviä annosvuokia, halkasija 7,5cm)ja tomuta kaakaojauho (meinas tulla typo )vuokien reunoille.
Lämmitä kattilassa vettä ja sulata voi ja suklaa kulhossa kattilan päällä.
Anna jäähtyä 10min.
Vaahdota sokeri,munat ja keltuaiset niin, että vaahto on kankea ja vaalea.
Sekoita suklaavoi seos munasokerin joukkoon ja lisää jauho lusikalla varovasti sekottaen.
Kaada kulhoihin ja paista uunissa 12min. (mulla meni kauemmin eli n. 15min)
Kippaa valmis annos lämmitetylle lautaselle ja tomuta tomusokeria päälle. Lisää noin lusikallinen vaniljajäätelöä ja nauti
[HR][/HR]
Kerpele:
Minttukaakao
Eli kaakaota mukillinen, oman mielen mukaan loraus minttuviinaa sekaan, kermavaahtoa vaniljasokerilla maustettuna ja sitten sulatin rivin Pandan maitosuklaata, lirautin ihan vähän kahvia sekaan, leivinpaprein päälle levitin sen seoksen ja pakastimeen jäähtymään. Sitten vaan lohkasin sen kahvisuklaan palasiksi kaakaon päälle
[HR][/HR]
chef:
Minttusuklaakakku (12 annosta)
POHJA:
200 g minttudominoita
75 g voita
perustäyte
2 prk Flora vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 prk (yht. 500 g) maitorahkaa
kerros 1 (valkosuklaa)
150 g valkosuklaata
1-2 tl piparminttuaromia (dr. oetker)
1-2 tl vanilja-aromia (Dr. Oetker)
4 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä
kerros 2 (tumma suklaa)
150 g tummaa suklaata
1-2 tl piparminttuaromia (dr. oetker)
1-2 tl vanilja-aromia (Dr. Oetker)
4 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä
koristeluun:
suklaata
Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita tasaiseksi massaksi. Levitä seos irtopohjavuokaan (lusikalla saa hyvin tehtyä tasaisen pinnan). Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen täytteen tekemisen ajaksi (väh. 10 min).
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää rahkat ja tuorejuusto ja sekoita. Laita puolet seoksesta toiseen astiaan ja siirrä astia jääkaappiin odottamaan vuoroaan. Sulata valkosuklaa mikrossa pienellä teholla välillä sekoittaen. Lisää sulanut suklaa seokseen nro 1 ja vatkaa tasaiseksi. Lisää myös piparminttu- ja vanilja-aromit. Laita aromeja varovasti vähän kerrallaan ja tarkista välillä maku. (Toisesta kerroksesta voi tehdä minttuisemman ja toisesta vaniljaisemman.)
Purista liika vesi liivatelehdistä (vain 1. seoksen liivatteet, 4 kpl per seos) ja liuota ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Lisää liivate seokseen nro 1 ohuena nauhana ja sekoita hyvin.
Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Peitä foliolla. Anna hyytyä noin puoli tuntia ennen tummasuklaakerroksen lisäämistä.
Sulata tumma suklaa ja lisää seokseen nro 2. Lisää aromit ja liivatteet kuten edellä. Kaada seos ensimmäisen kerroksen päälle.
Anna hyytyä jääkaapissa muutamia tunteja tai yön yli. Irrota kakku ja siirrä tarjoiluvadille. Koristele haluamallasi tavalla, esim. rouhitulla suklaalla...tai sitten kuten Chef tekee, eli rouhitun suklaan lisäksi pursotin ylijääneestä valkosuklaa seoksesta (seos nro 1) koristeita.
Äänestyskriteerit saat päättää itse.
[HR][/HR]
SininenSatutar:
Samettinen suklaakiisseli
Ja ohje täältä:
Reseptit > ruokaohje: Samettinen suklaakiisseli - Kotikokki.net
[HR][/HR]
ticotico:
Suklaakakku
200g taloussuklaata
200g margariinia
2dl sokeria
4 munaa
1,5dl jauhoja
4rkl kaakaota
1tl leivinjauhetta
Kuorrutus:
150g suklaata: 100g taloussuklaata ja 50g valkosuklaata
1dl kermaa
1rkl margariinia
Voidellaan ja korppujauhotetaan 24 cm:n irtopohjavuoka.
Suklaa ja margariini sulatetaan vesihauteessa ja jäähdytetään.
Munat ja sokeri vatkataan vaahdoksi. Lisätään jäähdytetty suklaa-rasvaseos.
Siivilöidään kaakaojauhe jauhojen sekaan ja sekoitetaan kuivat aineet keskenään.
Jauhot lisätään kevyesti nostellen taikinan sekaan.
Taikina levitetään tasaisesti vuokaan ja annetaan paistua uunissa alimmalla tasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia.
Valmistetaan kuorrutus.
Kuumennetaan kerma kattilassa mutta EI KEITETÄ. Lisätään sekaan suklaa ja margariini. Sekoitetaan kunnes kuorrutus on tasaista.
Annetaan jäähtyä ja kuorrutetaan kakku. Raastoin päälle vielä valkosuklaata.
[HR][/HR]
Helekkarin Heittomerkki:
Valkosuklaa-puolukkakakku
Pohja:
* 150 g kaurakeksejä
* 75 g voita
* 1 rkl fariinisokeria
Täyte:
* 200 g valkosuklaata
* 4 dl turkkilaista jogurttia
* 2 dl vatkattua kuohukermaa
* 0,5 dl sitruunamehua
* 3 kpl liivatetta
* 250 g puolukoita
* 2 dl kinuskikastiketta
Murenna keksit hienoksi jauhoksi. Sulata voi ja lisää joukkoon fariinisokeri. Sekoita. Painele keksiseos halkaisijaltaan 23 cm kokoiseen irtopohjaiseen vuokaan, jonka pohja on vuorattu leivinpaperilla. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Sekoita suklaa jogurtin joukkoon. Vatkaa kerma ja sekoita kermavaahto jogurttiseokseen. Kuumenna sitruunamehu ja sekoita liivatelehdet sitruunamehuun. Yhdistä liivateseos ja jogurttiseos ja sekoita hyvin. Kaada keksipohjan päälle puolet jogurttiseoksesta. Ripottele sen päälle puolukat ja lorota 1 dl kinuskikastiketta puolukoiden päälle (säästä loput kinuskikastikkeesta tarjoiluun). Lusikoi loput jogurttiseoksesta puolukoiden ja kinuskin päälle. Nosta jääkaappiin ainakin noin 4 tunniksi hyytymään.
[HR][/HR]
Keittiönoita:
Kirjava suklaajäädyke
Väri 1:
- 2 dl kuohukermaa
- 1 kananmunan keltuainen
- 1/3 tl vaniljajauhoa (tai 1 tl vaniljasokeria)
- 2 patukkaa Fazerin Caremel maitosuklaata
Väri 2:
- 2 dl kuohukermaa
- 1 kananmunan keltuainen
- 1/3 tl vaniljajauhoa (tai 1 tl vaniljasokeria)
- 100 g valkoista suklaata
Väri 3:
- 2 dl kuohukermaa
- 1 kananmunan keltuainen
- 1/3 tl vaniljajauhoa (tai 1 tl vaniljasokeria)
- 100 g tummaa suklaata
Väri 4:
- 2 dl kuohukermaa
- 1 kananmunan keltuainen
- 1/3 tl vaniljajauhoa (tai 1 tl vaniljasokeria)
- 100 g valkoista suklaata
- 2 tl De Casa Caramel -pikakahvijauhetta (tai muuta pikakahvijauhetta)
Jokainen väri valmistetaan samalla tavalla, vain ainekset hieman vaihtuvat. Laita kerma paksupohjaiseen kattilaan ja lisää vanilja. Kuumenna ja lisää paloiteltu suklaa. Kun suklaa on sulanut, vatkaa sekaan keltuainen ja anna vielä kiehahtaa. Anna seoksen jäähtyä.
Voitele noin litran vetoinen pakastuksen kestävä astia ohuesti ruokaöljyllä. Vuoraa astia kaksinkertaisella talouskelmulla. Kaada ensimmäinen seos astiaan ja pidä astiaa hieman vinossa. Peitä astia kelmulla ja laita pakastimeen edelleen samassa asennossa. Anna jäätyä noin 2 tuntia, lisää seuraava väri ja anna jäätyä taas noin 2 tuntia. Toista kunnes kaikki neljä väriä on jäädytetty.
Tässä kuva koko köntistä.... kelmusta jäi hieman ruttuiset reunat:
[HR][/HR]
lyrae:
Kananmunaton mutakakku
Ainekset:
200g taloussuklaata
150g voita
200g turkkilaista jogurttia (rasvaa 10%)
0,5dl perunajauhoja
0,5dl puolikarkeita vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
1tl chilijauhetta
Laitetaan uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Sulatetaan voi ja suklaa mielellään teflonpohjaisessa kattilassa (tai paistinpannulla). Varotaan, ettei suklaa pääse palamaan pohjaan. Jätetään jäähtymään hetkeksi. Sekoitetaan kuiva-aineet yhteen ja kaadetaan sekaan turkkilainen jogurtti ja sulanut suklaa-voi -seos. Kaadetaan seos voideltuun vuokaan (mulla 23cm halkaisijaltaan "kuivakakkuvuoka", semmoinen jossa on siis reikä keskellä, aiemmin oon tehnyt pienehköön keraamiseen uunivuokaan).
Paistetaan 200-asteisessa uunissa 12min.
Keskellä kupissa kermavaahtoa, jossa kesän vadelmasatoa pakasteesta ja vaniljasokeria ripaus.
[HR][/HR]
PinkLily:
Hot chocolate fondant (4 annosta)
100g suolatonta voita + paistovuokien valeluun
4rkl kaakaojauhetta tomutettavaksi
100g 70% suklaata
2 kananmunaa
2 kananmunan keltuaista
120g hienosokeria
100g vehnäjauhoja
Tomusokeria koristeluun
Vaniljajäätelöä
Lämmitä uuni 160 asteeseen. Voitele vuoat (4kpl uunin kestäviä annosvuokia, halkasija 7,5cm)ja tomuta kaakaojauho (meinas tulla typo )vuokien reunoille.
Lämmitä kattilassa vettä ja sulata voi ja suklaa kulhossa kattilan päällä.
Anna jäähtyä 10min.
Vaahdota sokeri,munat ja keltuaiset niin, että vaahto on kankea ja vaalea.
Sekoita suklaavoi seos munasokerin joukkoon ja lisää jauho lusikalla varovasti sekottaen.
Kaada kulhoihin ja paista uunissa 12min. (mulla meni kauemmin eli n. 15min)
Kippaa valmis annos lämmitetylle lautaselle ja tomuta tomusokeria päälle. Lisää noin lusikallinen vaniljajäätelöä ja nauti
[HR][/HR]
Kerpele:
Minttukaakao
Eli kaakaota mukillinen, oman mielen mukaan loraus minttuviinaa sekaan, kermavaahtoa vaniljasokerilla maustettuna ja sitten sulatin rivin Pandan maitosuklaata, lirautin ihan vähän kahvia sekaan, leivinpaprein päälle levitin sen seoksen ja pakastimeen jäähtymään. Sitten vaan lohkasin sen kahvisuklaan palasiksi kaakaon päälle
[HR][/HR]
chef:
Minttusuklaakakku (12 annosta)
POHJA:
200 g minttudominoita
75 g voita
perustäyte
2 prk Flora vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 prk (yht. 500 g) maitorahkaa
kerros 1 (valkosuklaa)
150 g valkosuklaata
1-2 tl piparminttuaromia (dr. oetker)
1-2 tl vanilja-aromia (Dr. Oetker)
4 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä
kerros 2 (tumma suklaa)
150 g tummaa suklaata
1-2 tl piparminttuaromia (dr. oetker)
1-2 tl vanilja-aromia (Dr. Oetker)
4 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä
koristeluun:
suklaata
Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita tasaiseksi massaksi. Levitä seos irtopohjavuokaan (lusikalla saa hyvin tehtyä tasaisen pinnan). Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen täytteen tekemisen ajaksi (väh. 10 min).
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää rahkat ja tuorejuusto ja sekoita. Laita puolet seoksesta toiseen astiaan ja siirrä astia jääkaappiin odottamaan vuoroaan. Sulata valkosuklaa mikrossa pienellä teholla välillä sekoittaen. Lisää sulanut suklaa seokseen nro 1 ja vatkaa tasaiseksi. Lisää myös piparminttu- ja vanilja-aromit. Laita aromeja varovasti vähän kerrallaan ja tarkista välillä maku. (Toisesta kerroksesta voi tehdä minttuisemman ja toisesta vaniljaisemman.)
Purista liika vesi liivatelehdistä (vain 1. seoksen liivatteet, 4 kpl per seos) ja liuota ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Lisää liivate seokseen nro 1 ohuena nauhana ja sekoita hyvin.
Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Peitä foliolla. Anna hyytyä noin puoli tuntia ennen tummasuklaakerroksen lisäämistä.
Sulata tumma suklaa ja lisää seokseen nro 2. Lisää aromit ja liivatteet kuten edellä. Kaada seos ensimmäisen kerroksen päälle.
Anna hyytyä jääkaapissa muutamia tunteja tai yön yli. Irrota kakku ja siirrä tarjoiluvadille. Koristele haluamallasi tavalla, esim. rouhitulla suklaalla...tai sitten kuten Chef tekee, eli rouhitun suklaan lisäksi pursotin ylijääneestä valkosuklaa seoksesta (seos nro 1) koristeita.
Viimeksi muokattu: