Ruokahaaste vko 11

Tämän viikon aineena on kiinalainen ruoka.

Ruokahaasteen säännöt:
* kokkaa ja kuvaa (tekijä saa olla kuka tahansa samassa taloudessa asuva)
* kuva ja resepti sunnuntaina klo 19.45 mennessä
* äänestys alkaa sunnuntaisin n. klo 20 ja kestää TUNNIN
* eniten ääniä saanut valitsee uuden raaka-aineen/aiheen

Vanhat aiheet:
vko 1: -keitto
vko 2: -pata, laatikko tai muu uunissa kypsennettävä ruoka
vko 3: -kalaruoka
vko 4: -intialainen ruoka
vko 5: -pastakastike
vko 6: -laskiainen
vko 7: -salaatti
vko 8: lempiruoka
vko 9: suomalainen perinneruoka
vko 10: juusto
 
  • Tykkää
Reactions: päätön
Voivoi, mäkin tykkään kovasti kiinalaisesta ruuasta, mutta sen tekeminen itse taitaa olla turhan suuri haaste. Aika paljonhan se perustuu uppopaistamiseen ja wokkailuun, eikä meidän taloudesta oikein löydy välineitä niihin. (Siis voishan tavan kattilassakin öljyä keittää, mutta se tuntuu niin työläältä..)

No, täytyypä tutkailla jos kuitenkin löytyis joku tarpeeks helppo resepti.

Lis. Heti löytyi kiva linkki: Kiina | Reseptitaivas
Suht yksinkertaisia reseptejä eikä hirveästi "outoja" ainesosiakaan. Vielä kun omistaisi sen wokkipannun... Tavallisella paistinpannulla on wokkailuyritykset aina vähän surkeita :(
 
Viimeksi muokattu:
En tiedä, onko tämä ihan varsinaisesti kiinalaista ruokaa, mutta ainakin meillä tätä on aina sanottu kiinalaiseksi.

Broileriwokki



Ainekset:

sipulia lohkoina
paprikaa suikaleina (kahta eri väriä)
valkosipulin kynsi pilkottuna
herkkusieniä viipaleina
broilerin fileetä suikaloituna
soijakastiketta
makeaa chilikastiketta
loraus vettä
öljyä

riisinuudelia

Laita ensin broilereihin soijakastiketta ja anna marinoitua sen aikaa kun saat vihannekset pilkottua. Laita wokkipannuun öljyä ja kuumenna, kippaa broilerit pannulle. Kun ovat saaneet vähän väriä, lisää kasvikset (ei sieniä vielä) ja vähän vettä. Kun paprika ja sipuli alkavat olla kypsiä, lisää sienet, soijakastiketta ja chilikastiketta. Anna hetken hautua, keitä nuudelit sillä aikaa.
 
Paistetaan pannulla broilerin suikaleet, wokkivihannekset, lisäksi herkkusientä ja ananasta.

Keitetään täysjyvämunanuudelit

Mausteena näppituntumalla kurkumaa, inkivääriä, mustapippuria, paprikaa, chilirouhetta, soijakastiketta, valkosipulia ja makeaa chilikastiketta.

:p

 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: Meteli Seis
"Mango"kana


Resepti: Mangokana | Reseptitaivas

500g kanaa wok-suikaleina
1 kypsä mango (2 prk ananasta)
1 punainen paprika
1 keltainen paprika (punainen)
3 kevätsipulia
1 chili
2 valkosipulinkynttä
2 rkl tummaa soijaa (tavallista soijaa)
öljyä

Kastike
2 dl vettä
3 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl ruokosokeria
3 rkl ketsuppia
1 rkl maizenaa
suolaa ja pippuria

Sekoita kastikeaineet ja jätä maustumaan.

Kuumenna wok-pannu tulikuumaksi. Lisää öljy, hienonnetu chili, valkosipuli ja kananpalat. Lorauta soija päälle. Tiristä kana nopeasti kypsäksi ja siirrä sivuun.

Lisää öljyä ja wokkaa paprikat ja sipulit nopeasti.

Heitä kanat takaisin wokkiin. Lisää viipaloitu mango. Freesaa minuutti.

Lorauta kastike sekaan. Pyöritä wokkia kokoajan. Heti kun kastike kiehahtaa ota pois levyltä ja tarjoile herkku.


Suluissa siis mutokset, jotka tein reseptiin. Kastiketta ois saanut olla tupla määrä.
 
Kuka tietää mitä tein eri tavalla? Ekalla kerralla kun osallistuin kuvat näkyi samalla lailla kun yllä. Mutta viime kerralla kun laitoin kakun niin kuva tuli hienosti tonne ylös heti otsikon jälkeen. Mielestäni oon aina kuvat lisänny samalla tavalla suoraan koneelta, ilman että oon laittanut aijaaseen tai mihinkään.
 





"Mango"kana


Resepti: Mangokana | Reseptitaivas

500g kanaa wok-suikaleina
1 kypsä mango (2 prk ananasta)
1 punainen paprika
1 keltainen paprika (punainen)
3 kevätsipulia
1 chili
2 valkosipulinkynttä
2 rkl tummaa soijaa (tavallista soijaa)
öljyä

Kastike
2 dl vettä
3 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl ruokosokeria
3 rkl ketsuppia
1 rkl maizenaa
suolaa ja pippuria

Sekoita kastikeaineet ja jätä maustumaan.

Kuumenna wok-pannu tulikuumaksi. Lisää öljy, hienonnetu chili, valkosipuli ja kananpalat. Lorauta soija päälle. Tiristä kana nopeasti kypsäksi ja siirrä sivuun.

Lisää öljyä ja wokkaa paprikat ja sipulit nopeasti.

Heitä kanat takaisin wokkiin. Lisää viipaloitu mango. Freesaa minuutti.

Lorauta kastike sekaan. Pyöritä wokkia kokoajan. Heti kun kastike kiehahtaa ota pois levyltä ja tarjoile herkku.


Suluissa siis mutokset, jotka tein reseptiin. Kastiketta ois saanut olla tupla määrä.
 

Yhteistyössä