Ruokaa nötkötistä

Siis sitä lihamörskästä mitä saa säilykepurkista. Kaapissa kummittelee yksi purkki jossa vielä päiväys, mistä lie meille kävellyt..Jos siitä ruokaa laittas ni mitä?? Vai onko se niin pahaa, että koiralle vaan? Ja ei hernekeittoa, muita ehdotuksia?
 
lapsuuden muistoja
Siitä tehtiin lihakeittoa tai kastiketta tai sitten niistä saa mielettömän hyvät hampurilaispihvit jos saat säilykepurkin auki silleen, että saat leikattua niistä pihvejä.
 
"vieras"
Nötkötti oli mökkiruokaa. Keitettiin sarvimakaronia, nötkötti paistettiin pieninä kuutioina pannulla ja sekoitettiin kypsään makaroniin. Lapsena se ainakin maistui.
 
joskus penskana muisan että mutsi teki siitä ihan suoraan kastiketta, jotenkin... :D kirkasta sellaista, ei jauhokastiketta, oli hyvää uusien perunoiden kanssa.
Hei, samat muistelot täälläkin, ja se oli hyvää :p! Ja kakarana kun olin mummilassa ja tehtiin fillariretkiä pitemmälle matkalle, niin aika usein oli eväänä nötköttiä suoraan purkista rieskan kera! A vot, nälkä lähti ja matka jatkui :)!
 
Mä oon tehny siitä sellasia leivitettyjä pihvejä :) Avaat tölkin, teet pohjaan reiän ja puhallat, niin nötkötti tulee kokonaisena pötkönä ulos. Sitten leikkaat n. sentin paksuisia siivuja, kierität ne kananmunassa ja korppujauhoissa ja paistat pannulla. Tiedänpä erään, joka on tehnyt noin purkkihernarinkin kanssa! :D
 
Oi aikoja..
joskus penskana muisan että mutsi teki siitä ihan suoraan kastiketta, jotenkin... :D kirkasta sellaista, ei jauhokastiketta, oli hyvää uusien perunoiden kanssa.
Tällaista minäkin muistelen. Meillä oli aina sitä mukana pitkillä venereissuilla, jääkaappiin ja kylmälaukkuun kun ei kauheasti mahtunut tavaraa, joten säilykkeet olivat tosi käteviä. Tuore kala oli tietty parasta, mut kun oltiin uitu pitkään meressä, kyllä tuo nötköttikastike ja uudet potutkin maistuivat taivaaallisen hyvältä :D
 
qqw
[QUOTE="vieras";26618588]Nötkötti oli mökkiruokaa. Keitettiin sarvimakaronia, nötkötti paistettiin pieninä kuutioina pannulla ja sekoitettiin kypsään makaroniin. Lapsena se ainakin maistui.[/QUOTE]

Samat lapsuusmuistot minullakin. En tiedä maistuisiko enää vai onko aika kullannut muistot. :D
 
La Paset
1) Avaa purkki molemmista päistä työnnä läpi, leikkaa pihveiksi, ruskista omassa rasvassaan. Paista muna päälle.
2) Tee kirkas kastike. Lihaa, sipulia, vettä, suolaa ja pippuria. Anna hautua, että sipuli pehmenee.
 
"Vieras"
Onnistui;)
Hyvää ruokaa tuli neljälle lapselle.
Kuutioin nötkötin pieneksi ja paistoin hyvin.
Joukkoon mustaapippuria ja sipulia.
Kaapista löysin ruskekastikepussin. Sekaan vaan nesteen kanssa.

Tuli todella hyvää kastiketta. Teen uudestaan joskus.
 
Hernekeiton seassa mielestäni ihan hyvää, pitää vain repiä se nötkötti eikä leikata kuutioiksi. Nöde muovipussiin ja sitten puristellaan että on ihan pieninä palasina, outoa mutta maistuu näin paremmalta hernarin seassa kuin kuutiot.
 

Yhteistyössä