Ruoka-apu kassien sisältö ja paikkakunta?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Ihan mielenkiinnosta kysyn kun huomenna joudun ensimmäistä kertaa Kouvolassa turvautumaan ruoka-apu kassiin niin mitä te olette semmoisesta saanut ja mikä paikkakunta?
 
vierailija
Paikkakuntaa en kerro mutta Etelä-Suomessa ollaan.
Siellä on ollut vaihdellen mm. leipää, pullaa, jugurttia, vanukasta, säilykkeitä (lihapullia, hedelmiä, tonnikalaa), mikroaterioita, perunoita, porkkanoita, hedelmiä, tomaatteja, ja sitten lihaa pakastettuna kuten broilerisuikaleita, jauhelihaa, karjalanpaistia.
Eli jotain ruokavaa, maitotuotetta, kasviksia, leipää ja joku herkku.
Täällä nämä saadaan kauppojen lahjoituksina, seurakunnan vapaaehtoiset hakee ne ja lajittelee ja pakkaa kasseihin, ja lihan saa pakastimesta siinä jakotilanteessa jos haluaa ja osaa paistaa sen (sitähän ei voi säilyttää yli käyttöpäivän, niin pakastavat heti sen seurakunnan pakastimeen)
Jos on iso perhe, niin saattaa saada kaksikin kassia, riippuen tilanteesta paljonko niitä on.
Joskus pöydällä on jotain erikoisempaa mistä saa halutessaan valita ekstrana, kuten mausteita, öljyä, levitettä, juustoa, kerran saatiin kilon kalkkunapaisti.
Vaikka niissä on parasta ennen -päiväys lähellä, niin aina on kaikki ollut hyvää ja käyttökelpoista, eli pakatessaan kasseja lajittelevat esim huonot hedelmät pois.

Tilanne voi tuntua aluksi kiusalliselta, mutta siihen tottuu nopeasti ja lopulta hyväksyy henkilökunnan hymyn ja alkaa vastailla hyvänpäivän toivotuksiin. Muiden hakijoiden kanssa en ole juurikaan jutellut, mutta etenkin miehet usein juttelee keskenään.
 

Yhteistyössä