Ruoka-ajat

Onko kaikilla tarkat ruoka-ajat. Meillä ei kyllä ole tarkkoja aikoja. Tietenkin yleensä on kaks lämmintä ateriaa ja näin työpäivinä työvuoroista riippuen lounas on yleensä 11-12 ja päivällinen 15-16 maissa mutta kyllä muut ruoka-ajat ei ole yhtään tarkkoja ja viikonloppuisin ei lämmin ruokakaan ole taattu tiettyihin aikoihin..
 
joskus heittää puolella tunnilla suuntaansa tuo ruoka-aika, mutta kyllä sen heti huomaa lapsista, että alkaa pöydässä ketkuilu ja ruualla leikkiminen, jos ruoka ei ole tasan siihen aikaan kuin normaalisti. lapsella kun aina joko ruoka-, leikki- tai uniaika ja siihen on kroppa tottunut. jos yrittää leikki- tai uniaikana syömistä, niin rettelöinniksi tahtoo mennä. välipaloilla nyt ei ole niin hengenhätä, joskus menee joku banaani ihan lennossa leikkien lomassakin, mutta lämpimät ruuat yritän saada aika kellontarkasti pöytään.
 
Poikkeuksia toki on, mutta meidän triolla pitää olla selkeä rytmi, ettei päivä mene ihan kaoottiseksi. Aamupala melko heti herättyä, aamupalan ja lounaan välissä jotain hedelmää, lounas viimestään puolilta päivin, välipalaa 14-15, päivällinen 17-18, iltapala 19-20.
 
ollaan molemmat nelivuorotyössä joten en todellakaan pysty pitämään "säännöllisiä" ruoka-aikoja... no saa neiti tarhassa säännöllisin väliajoin ruokaa ja vapaapäivinä jotenkin kutenkin säänöllisesti....
 
Lounas n.11.30 välipala n.14-15 ruoka 17-18 iltapala n.19.30 yritän pitää kiinni säännöllisestä rytmistä, silloin kaikki tuntuu sujuvan paremmin ei turhia kiukkuja tai itkuja. Joustoa pitää tietenkin löytyä esim. kun kyläillään tai ollaan matkoilla.
 
eve
Meillä kun 3:n tunnin välein syödään, niin lapset on tyytyväisiä! Eli heräämisen mukaan menee: Jos herätään 8:lta, 9:ltä aamupala, k.12 lounas, (päiväunet) k.15 välipala, k.18 päivällinen ja k.21 iltapala
 
meillä jos ollaan kotona
aamupala n. 8
ruoka n.11
välipala n.14
ruoka n.17
iltapala n.19-20
päiväkodissa tohon välipalaan saakka sama rytmi. en ole kamalan tarkka näistä ajoista mutta pyrin pitämään kiinni ja poikkeuksia on esim. kyläily päivinä.
 

Yhteistyössä