Ruisleipaohje - ilman juurta

Muskelileipäset
1,5l vettä haaleaa
25g hiivaa
1,5kg ruisjauhoja (n.22dl)
350g grahamjauhoja (5dl)
150g vehnäjauhoja (3dl)
3tl suolaa
1. murenna hiiva veteen vatkaa 10dl ruisjauhoja sekaan ja jätä happanemaan 10-12h huoneenlämpöön ( yön yli)
2.lisää suola 5dl grahamjauhoja ja 5dl ruisjauhoja ja anna hapata 5-6h jos on aikaa
3.lisää 3dl vehnäjauhoja ja loput ruisjauhoista ja kohota (tarvittaessa enemmänkin jauhoja.
TAI lisää heti aamulla loput jauhot ja alusta kerralla kohoamaan(vaihe2. ja 3.)
4. kaaviloi 1.5cm paksuiksi leipäsiksi tai ota muotilla leipäsiä. Kohota 30min ja paista 20-30min 250 asteessa.

toivottavasti sait selvää ohjeesta :)
 

Yhteistyössä