Ruisleipäpaketin koko pienentynyt, hinta pysynyt samana.

Teimpä tuossa äsken kaupassa mielenkiintoisen havainnon. Ainakin Fazerin Ruispuikuloiden ja Vaasan Ruispalojen pakkauskoko on laskenyt 12 palasta -> 9 palaan, mutta hinta pysynyt samana. Varmaan joku isojen leipomofirmojen kartelli. Miten tälläisesta pystyy tekemään valituksen jollekin taholle?
 
[QUOTE="nini";24562655]miten sä voisit tosta valituksen tehdä? ellei pussissa sitten lue "12 palaa" ja sisällä kuitenkin vain sen 9 ja näin tuskin on..[/QUOTE]
Vaikka siten että kyseessä on selvä kartelli kun kolme aikalailla suomen suurinta firmaa ovat laskeneet pakettien kokoa samaan aikaan ja hinta on pysynyt samana.
 
"vieras"
Tämä on se yleisin tuotonparannuskeino elintarvikkeissa, kokokusetus.
Suklaapatukat on pienennetty, grammoja pois, hinta sama ja vaikea huomata koon muutosta.
Sama käynyt mm. eskimo jäätelöpuikolle, Hesburgerin kerroshampurilaiselle jne. jne. jne.
 
mut
Alkuperäinen kirjoittaja Björn;24562618:
Ja mihinhän tahoon sä valittaisit? Ruisleipäpussista saa pyytää ihan mitä hintaa vaan, asiakas sitten päättää ostaako vai ei.
Ehkä, mutta kyseessä on silti huijaus. Ajattele jos ostaisit nyt Mersun ja huomaisit vasta kotona kun mittailisit sitä, että se on 20% pienempi kuin samanlainen autotallissasi oleva puoli vuotta sitten ostamasi, vaikka kyse olisi täysin samasta malista.
 
dfghdg
Muo ärsyttää myös tää sama homma, tosin en ees katsonut sen kummemmin koko Vaasan ruispalapussia Prismassa, ku pitkään maksoi 1,69, sit nousi hinta 1,79 ja nyt se prkl kuun alussa nous 1,99e, ni en osta!

Mielenkiintoisin on sellainen tuote jonka hinta/ kokokehitystä oon seurannut jo monta vuotta.. Yks kalkkunaleike.. MAksoi alkujaan 1,59e/300g. Yhtäkkiä salaa koko laski 250g... hinta pysy samana..
Sit se hinta nousi 1,99e, ja jonkin ajan päästä koko 230g. sitten koko nousi takas 250g, mut hinta 2,39e.... Nyt en oo jaksanut vuoteen seurata sen hintaa tai kokoa....

Meillä Prismassa muuten nousi kuun alussa monen tuotteen hinta ihan reilusti... taitavat maksattaa remontin asiakkailla heti ja kovalla kädellä.. Taidan siirtyä Lidlin asiakkaaks...
 

Yhteistyössä