Rs-virus lapsella.

Onko jonkin lapsella todettu tämä virus?
Olen paljon lukenut ja tuntuu että ihmiset sitä vähättelee--> "sehän on vain normaali flunssa" jne.
Meillä tällä hetkellä 1&3 v tytöt tuon viruksen kourissa eikä mun mielestä ole normaali flunssaa. Meillä 1v meinas tukehtua omaan limaan ja lähellä oli ambulanssin tilaaminen keskellä yötä :| Korkeaa kuumetta, limaisuutta, ihan mieletön yskä, nuha ja väsyneet vanhemmat. Lääkäristä saatu Ventolinen nestemmäistä joka auttaa etenkin yöllä.
Kertokaahan kokemuksia, tääkin oli meille ihan outo tauti vielä 2 päivää sitten...
 
Moi!
Meillä oli hyvin samankaltainen tauti perheessämme n. kuukausi sitten. Kävimme lääkärissäkin, kun lapset (3kk, 3v) menivät niin huonoon kuntoon. Mutta, eivätpä lääkärit paljon auttaneet. Totesivat vaan "viruksia olevan paljon liikkeellä, ja joku niistä olevan kyseessä". Itselläni kyllä kävi rs-virus mielessä. Kumpikin lapsi oli tosi huonossa kunnossa, me vanhemmat pääsimme vähemmällä.

Onko teillä testattu virus, vai epäiletkö muuten vaan kyseessä olevan rs? Tuntuu, ettei ainakaan täälläpäin Suomen lääkäreillä ole mitään kiinnostusta nimetä näitä virus-tauteja.

 
Meillä testattiin molemmat tytöt ja sen perusteella rs ihan selkeesti. Onneks antoivat reseptillä tuota Ventolinea niin saadaan sitä tytöille antaa yöksi.
Täälläkin päin se riippuu kyllä kuka lääkäri ottaa vastaan...
 
Moi! Meillä 7,5 kk ikäinen poika, joka sairasti RS-viruksen. Tauti alkoi kovalla yskällä, muutaman päivän kuluttua alkoi hengitys muuttua rohisevaksi ja vinkuvaksi. Kuumetta ei noussut.

Lääkäri totesi pojalla olevan tyypilliset RS-viruksen oireet. Sai ensiavussa Ventolinea babyhalerilla ja hengitys alkoi helpottamaan. Molemmissa korvissa todettiin myös RS-viruksen aiheuttama korvatulehdus. RS-virusta ei millään testeillä varmistettu.

Lääkkeeksi kotiin määrättiin Ventoline babyhalerilla x monta päivässä, sekä antibiootti korvatulehdukseen. Hengitys oli muutaman päivän melkoista rohinaa, mutta alkoi pikkuhiljaa helpottamaan. Ruoka maistui viikon verran tosi huonosti, kurkku oli ärhäkän punainen ja nieleminen ilmeisesti aiheutti kipua.

Kova tauti oli pikkumiehelle. Lääkäri selitti, että RS-virus on ikävä virus pikkulasten keuhkoille. Yskää saattaa olla viikkojenkin ajan. Meillä onneksi tauti meni ohi n. 1,5 viikossa.
 
Meidänkin 5 kk vauvalla oli rs-virus pari viikkoa sitten. Hän oli tosi tukkoinen ja yskäinen. Lääkärissä häneltä imettiin letkulla räkää nenästä. Olimme itse yrittäneet imeä nenäfridalla, mutta lääkäri sanoi, että siitä ei ole tässä tapauksessa apua, koska limaa on nielussa asti. Myöskään suolalius tippoina ei ollut enää tehokasta, vaan sitä piti laittaa nenään suurempia annoksia ruiskulla. Saimme myös lähetteen sairaalaan, koska sairaus vetää usein pienet lapset niin tukkoon, että hengitys vaikeutuu pahasti. Emme joutuneet kuitenkaan sairaalaan, mutta menimme kuitenkin vielä kerran päivystyspolille liman imuun.

Lääkärit sanoivat, että rs yleensä pahenee viikon verran ja paranee toisen viikon.
 

Yhteistyössä