Rotweilerin omistajat, huomio!

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
Kuinka paljon koira vaatii? Lenkkeily? Leikkiminen? Kestääkö kuinka hyvin olla itsekseen työpäivän ajan? Toisien koirien kanssa oleminen? Kertokaa kaikki :)

Ihan vain vasta todellakin ajatuksissa rotu. Ensin tutkin rotua ja sitten vasta alan harkitsemaan. Meillä nyt Staffi.
 
"öö"
Paljon, vaatii todella paljon koulutusta, liikuntaa jne. Meidän rotkula ei osannut yhtään olla yksin, mutta toimeen tuli kaikkien koirien kanssa. Kova suojeluvaisto oli myös meidän koiralla. Ettehän pilaa sitten koiran lonkkia halvalla markketti ruualla. Huippu koira, ja jos joskus otan vielä koiran, ehdottomasti rottweiler.
 
Vaatii lenkkiä ihan saman, kuin mikä tahansa muu sesse...mutta sen pää tarvii ehkä keskivertosesseä enempi tekemistä. Eli suomeksi sanottuna en ottaisi rotikkaa, ellei mulla olisi tarjota sille työtä, esimerkiksi tokon, jäljestyksen tai haun harrastuksen tiimoilta.

Kestää olla työpäivän siinä missä joku muukin koira, mutta ainakaan mein rotikka ei sietänyt muita uroksia lainkaan...tämä onkon kohtuu tyypillistä ko. rodulta.

Valitettavasti piloille pistetty rotu, jotta kannattaa katsoa hyvin tarkkaan mistä moisen itselleen ottaa. Kaikenmaailman "kotikennelit" ja paperittomat "mukarotikat" kannattaa unohtaa.
 
cc
Edesmenneen rotikan omistajana voin myös kertoa ettei rotua ole todellakaan tarkoitettu sohvaperunaksi :) aivan ihana rotu! Meillä alku kuukaudet käytettiin kesken työpäivän ulkona, ja jonkun verran ekoina vuosina oli eroahdistusta joka saatiin kitkettyä onneksi pois. Pisti huonekalut remonttiin...
 
"vieras"
Vähän niin ajattelen mäkin. Et jos täysjärkisen ja koulutetun Staffin omistamme jo niin rotikkakin menisi siinä. Mutta pelottaa, jos se vaatiikiin tosi paljon enemmän kuin toi tossukka. Staffimme on ollut helppo kouluttaa ja tosi helppo tapaus muutenkin. Jos rotikan kanssa tuleekin ongelmia...

Ja tottakai parasta ruokaa syötämme. Markettiin en mene hakemaan mitään koiralle.
 
Rotikka on ihan äärimmäisen helppo kouluttaa, koska se on niin miellyttämisenhaluinen ja paljoo omistajaansa ihan viimeiseen saakka...kunhan se on asetettu ihmisiä alemmas laumajärjestyksessä.
 
"vieras"
Onko rotikan kanssa ns. pakko käydä jossakin harrastuksessa? Vaatiiko sen? Riittääkö lenkit, keppien heittelyt, omat piiloleikit yms. Koirapuistossa käymme niin paljon ja pitkään kuin voimme. Jos ei sovita sinne niin sitten emme käy.
 
[QUOTE="vieras";22060483]Onko rotikan kanssa ns. pakko käydä jossakin harrastuksessa? Vaatiiko sen? Riittääkö lenkit, keppien heittelyt, omat piiloleikit yms. Koirapuistossa käymme niin paljon ja pitkään kuin voimme. Jos ei sovita sinne niin sitten emme käy.[/QUOTE]

No mun henk. koht. mielipide on se, että HYVIN harva työskentelyyn tarkoitettu koira soveltuu sohvaperunaksi. Ja sohvaperunalla tarkoitan nimenomaan koiraa, jonka kanssa vain heitellään keppiä, käydään koirapuistoissa tms.

Miksi ottaa koira, joka pääsääntöisesti on onnellisempi saadessaan tehdä töitä, jos siihen työhön ei ole valmis? Kannattaa sitten ottaa joku sohvalle sopiva, jos ei harrastuspuoli kiinnosta.

Mutta ei sen rotikan kanssa ole pakko välttämättä koirakouluun lähteä. Koiran kanssa kun voi treenata kotonakin. Mutta ei siihen pelkkä kepittely ja etsintäleikit riitä. jälkeä voi harrastaa kotona, lisäksi rotikan voi opettaa vetokoiraksi, sen kanssa voi treenata kotona arkitottista, koiratanssia yms.
 
"öö"
[QUOTE="vieras";22060483]Onko rotikan kanssa ns. pakko käydä jossakin harrastuksessa? Vaatiiko sen? Riittääkö lenkit, keppien heittelyt, omat piiloleikit yms. Koirapuistossa käymme niin paljon ja pitkään kuin voimme. Jos ei sovita sinne niin sitten emme käy.[/QUOTE]

Kyllähän se rotkula aivo jumppaa tarvitsee, mutta jos pystyt itse sen kanssa esim. omalla pihalla harrastelemaan tokoa jne.. niin miksi suotta lähteä siitä erikseen maksamaan? Ja mahdollisimman paljon jos saa vapaana juosta, niin on koiran kannalta hyvä. Itse juoksutin metsässä vapaana, enkä juurikaan koirapuistossa käynyt. Koirakavereita oli sitten omasta takaa :D
 

Yhteistyössä