rotarokotus

Minkälaisia reaktioita tullut Rotarix rokotteesta??
(ja miten kauan rokotuksesta ja kauanko kesti?)

Luin kans pakkauksesta että heikentynyttä virusta erittyy kakkaan rokotuksen jälkeen- voiko siis siitä saada itselleen rotaviruksen vai ei kun se on sitä heikennettyä..? Oli niin vaikeaselkoisesti kirjoitettu ettenMääYmmärtänyIhanSatavarmasti........ :(

Tauti itsessään on kyllä sellainen että ehdottomasti rokotamme, mietityttää vaan.

Niin että pitääkö tässä varautua mimmoseen huutoon ja puklurätein vuorata koko asunto vai ;P
 
Meillä tuli rokotuspäivänä illalla itkukohtaus, kun muuten ei juurikaan itke. Sai kyllä muutkin rokotukset samalla kerralla, et en tiedä kummasta rokotteesta itku johtui vai ikävästä kokemuksesta. Eikä puklannutkaan normaalia enempää. Aika paljon meillä nukuttiin rokotuspäivänä. Rotaviruksen voi saada kakasta noin viikon ajan, mut mahdollisuus taitaa olla aika pieni ja varmaan vähän tarkempi käsihygienia vaipan vaihdon jälkeen riittää hyvin.
 
ripsu
moi vaan!! meillä ei tullut rotarix rokotteesta minkäänlaisia jälki vaikutuksia tai mitään muutakaan... ja meillä on oltu terveenä koko talvi, kun on muutenkin ollut liikkeellä kaiken näköistä norovirusta yms.. hyvät ihmiset ottakaa lapsellenne rotarix-rokote vaikka se maksaakin aika paljon... :attn:
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 25.04.2007 klo 17:53 jessiina kirjoitti:
Minkä ikäisiälapsenne ovat olleet kun saaneet tämän rokotteen. Neuvolassa sanottiin että tämä rokote pitää antaa ennen 6 viikkoa...!!??
Nyt on menny neuvolan tätillä pasmat sekasi. Ensimmäinen annos annetaan AIKAISINTAAN 6 viikon iässä. Suositeltavaa on, että molemmat annokset annetaan 16 vko:n ikään mennessä, mutta viimeistään ennen kuin lapsi täyttää 24 vko:a. Ja ensimmäisen ja toisen rokotteen välillä tulee olla vähintään 4 viikkoa. Että tämmöstä.

Meillä ei ainakaan ole tullut huomattavia oireita kummastakaan annoksesta, tokihan niitä voi joillekkin tulla.
 
KaisaJ
Meillä neiti oli uneliaampi koko päivän kun saatiin eka rokoteosuus 2kk neuvolassa ja luettiinkin sit et se on yksi rotarix-rokotteen sivuvaikutuksista, tosin aika harvinainen sellainen. Muita oireita ei tyttö saanut, onneksi. Ripuli on kuulemma yksi yleisimmistä.

Ja virus elää tosiaan lapsen ulosteessa jonkin aikaa vaikka onkin "laimennettua" laatua joten ainakin meitä kehotettiin olemaan ekstratarkkoja käsienpesuissa ettei itse sitä saada.

 
Liekö tästä rokotteesta johtuvaa ollut,ku sai eka annoksen 2kk neuvolassa ma 2.päivä ja seuraavana yönä alkoi itkeskellä ja sitä kesti ajoittain eilisen päivän,sekä vatsa ei toiminut illalla eikä pieruja tullut kunnolla. Annoin pariin otteeseen Cuplatonia,minkä jälkeen nukkui hetken. Eilen illalla käytiin sitten ammeessa ja viime yön nukkui jo paremmin,sekä nyt aamun ollut jo virkeämpi ja ei itke mahaansa ja pieruja päräyttelee :D
 
Meillä sai tyttö viime vuonna rotarixin ja se on tosi paljon maha löysällä. Muut lapseni eivät ole koko ikänsä aikana ollut noin löysällä kuin rotarixin saanut tyttö. Nyt oli taas aika päättää annetaanko tälle meidän nuorimmalle vauvalle se myös. Pyysin neuvolasta jo reseptin sitä varten mutta eilen oikein punnitsimme asiaa ja tulimme siihen tulokseen että emme anna sitä enään yhdellekään lapselle. Mihin se edes lopuksi vaikuttaa kun sanoivat että lapsi ei saa niin kovana ripulia eikä oksennustautia. Kukaan lapsista ei ole oksentanut niin paljon kuin rotarixin saanut lapsi. En suosittele kenellekkään.
 
Jos vauvalla on kovasti vatsavaivoja muutenkin, niin en kehottais ottamaan ainakaan sillon 6vk ikäisenä, vaan myöhemmin. Meillä neiti sai 6vk ikäisenä ekan satsin ja viikko meni vielä enemmän huutaen ja kouristellen kun normaalisti. Toinen annos ei sit aiheuttanutkaan enää kun lievää vääntelyä ja vähän löysemmän ulosteen.
 

Yhteistyössä