Etenkin suolioireinen maitoallergikko reagoi tulehduksiin jne. helposti mahallaan eli kun on sairaana, ei uusiin ruokiin kannata panostaa.
Riippuu hirveästi tilanteesta, mitä kannaatta kokeilla. Ikävä kyllä usein äidin on itse löydettävä oikea toimintatapa. Mulla on ollut uusien suhteen nyt semmonen taktiikka että la-su syödään vaan varmasti sopivia ruokia ja eka maistatus uutta on pe. Jos viikonloppuna ei tuu oireita, sit seuraava maistatus ma. Jos oireita ei edelleenkään kuulu, seuraavalla viikolla laitan sitten rotaationn mukaan sille päivälle, jolle olin ko. ruokaa aatellu. Annos tällöin vielä pieni, vasta seuraavalla kerralla esim. 1 dl. Sitä sitten pari kertaa, kunnes saa syödä niin paljon kuin haluaa. Ja muutoksia kannattaa tehdä vaan sen verran kun kuvittelee hallitsevansa. Ja tarkka ruoka-oirepäiväkirja kaiken a ja o. KAIKKI PITÄÄ KIRJATA YLÖS. Käytä iltaisin 5 minuuttia päivän kuvaamiseen: oliko tyytyväinen, mitä ajatuksia heräsi jne. pelkkien ruokien ja oireiden kirjaamisen lisäksi. Jos olen ottanut 2-4 uutta/viikko, olen seuraavalla viikolla laittanut koko listan uusiksi eli vaihtanut järjestystä ja seurannut, seuraako oireet jotain ruokaa. Tosin jos alottaa 1-2 uutta/viikko, ei mene sitten sitä toista viikkoa setvimiseen, mikä ei sovi eli lopputulos on lopulta sama. Maltti on valttia. Mä alan vasta nyt hallita ton maltti-puolen (siihen menikin sitten vaan 5 kk).