Rippijuhlien ruoka ja vierailusta, vinkkejä kaivataan☺️

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
V

vierailija

Vieras
Hei te jotka olette järkänneet rippijuhlia viimevuosina, keitä nykyään kutsutaan. Ennen oli vaan lähisuku ja kummit, mutta nyt tuntuu että kutsutaan myös perhetuttuja,jopa työkavereita?
Te joiden juhlissa on tarjottu ruokaa, kertokaapa hyviä vinkkejä, mikä toiminut, mistä tykätty jne .
Jos jollakulla ollut juhlat n.30hengelle, niin kiinnostaa ihan tarjoilujen menekki ja määrät.
 
Meillä on kutsuttu koko suku, koska kaikki asuu kaukana ja muuten tuskin koskaan nähtäisiin, noin puolet tulevat, sekä lähimmät naapurit ja ystävät, ja tietysti kummit. Noin 50 henkilöä yhteensä.
 
Jos on ruokajuhlat ja yli 30 hlöä, kannattaa miettiä pitopalvelua. :)

Mutta muutoin...paria eri salaattia, lohta, jotain pihviä/leikettä lillumassa soosissa, kasvisgratiinia jne. Pestossa lilluvia mozzarellapalloja, tms. Ciabattaa.
Tässä yks kiva perussalaatti, basilikaa, tomaattia, mozzarellaa.

Halutessaan tuota voi taittaa vegaanimpaan tai itämaisempaan suuntaan. Tai lyödä salaatteihin ilmakuivattua/parmankinkkua jne.
 
  • Tykkää
Reactions: m1es
Ja ehdottomasti tuolla väkimäärällä kannattaa ottaa keittiöapuri.
 
Onko noita rippijuhlia vieläkin keskellä talvea? Luulin, että kaikki nuoret käyvät nykyisin kesäisellä rippileirillä.

Kesällä juhlien järjestäminen helpompaa jos asuu omassa talossa ja pihaa on.
 
Jos on ruokajuhlat ja yli 30 hlöä, kannattaa miettiä pitopalvelua.

Mutta muutoin...paria eri salaattia, lohta, jotain pihviä/leikettä lillumassa soosissa, kasvisgratiinia jne. Pestossa lilluvia mozzarellapalloja, tms. Ciabattaa.
Tässä yks kiva perussalaatti, basilikaa, tomaattia, mozzarellaa.

Halutessaan tuota voi taittaa vegaanimpaan tai itämaisempaan suuntaan. Tai lyödä salaatteihin ilmakuivattua/parmankinkkua jne.

👍
 
Pidettiin yli 50 hlö pirskeet

Käytössä oli normaali kotikeittiö ja 3 hyväksi havaittua opiskelijaa apulaisina. Menu muodostettiin niin, että etukäteen sai mahdollisimman paljon valmisteltua, juhlissa lähinnä nostaa pöytään ja hoitaa astioiden riittävyydestä, vesikannuista yms.

Ainoa lämmitystä vaativa oli suuren suuri lohikeitto, jota varten lainattiin muistaakseni pari kappaletta 10 litran kattiloita.
Uunilohta/paistia/yms harkittiin mutta uunin kapasiteetti ei olisi riittänyt tuolle vierasmäärälle.

Menu oli laktoositon, gluteeniton ja lihaton (kalaa oli), kun valittiin sopivat raaka-aineet (p.s. kukaan ei huomannut 😉).

Tarjolla oli kalavoileipäkakkua, lohikeittoa ruisleivän kanssa sekä lopuksi makea kakku. Juomaksi JP Chenetin valko- ja punaviinitonkkia ulkomailta ostettuna ja kahvin kanssa JP Chenetin halpaa ”XO” brandya.

Buffetpöytiä oli kolme:
• Voileipäkakut ja makeat kakut
• Lohikeitto ja leipä
• Juomat


Haasteet:
• Astioita ja laseja sitten tosiaan lainailtiin kolmessa sukupolvessa. Paljon oli roudaamista.
• Kylmäsäilytyksen kanssa oli haasteita, kun oli sekä kakut että kuohuviinit.
• Itse tehtiin, mutta rahaa meni. Toki varmaan puolet halvempi kuin ulkopuoliselta ostettuna (etenkin alkoholit huomioiden).
 

Yhteistyössä