Rinne voi viedä äänestäjiä SOININ LEIRISTÄ!

  • Viestiketjun aloittaja viaras
  • Ensimmäinen viesti
viaras
Kun persefinnit muutenkin on häviävä puolue, niin Rinne tekee siitä lopun! Jeee!!! :D

Taloustutkimus selvitti Iltalehden toimeksiannosta, kuinka eri puolueiden kannattajat suhtautuvat SDP:n uuteen puheenjohtajaan.

Rinteen valintaa seuranneella viikolla tehdystä tutkimuksesta käy ilmi, että SDP:n uusi puheenjohtaja Antti Rinne saattaa vetää demareihin äänestäjiä erityisesti perussuomalaisista.

18 prosenttia perussuomalaisten kannattajista nimittäin ilmoittaa, että Rinteen valinta puoluejohtajaksi tekee SDP:n äänestämisestä aiempaa houkuttelevampaa.

Hiukan yllättäen Rinteellä on tutkimuksen perusteella enemmän vetovoimaa vasemmistoliittolaisten kuin demareiden keskuudessa.

Vasemmistoliiton kannattajista 21 prosenttia katsoo, että Rinteen valinta SDP:n johtoon tekee demareiden äänestämisestä houkuttelevampaa, kun demarikannattajien keskuudessa prosenttilukema on 18.

Toisaalta 15 prosenttia demarikannattajista ja 17 prosenttia vasemmistoliiton kannattajista on sitä mieltä, että Rinteen valinta tekee SDP:n äänestämisestä vähemmän houkuttelevaa.

Perussuomalaisten kannattajien keskuudessa inhoreaktio on vähäisempi: vain seitsemän prosenttia perussuomalaisten kannattajista ilmoittaa, että Rinteen valinta tekee demareiden äänestämisestä vähemmän houkuttelevaa.

Rinnettä vierastetaan erityisesti kokoomuslaisten ja vihreiden keskuudessa: 38 prosenttia kokoomuslaisista ja 34 prosenttia vihreistä katsoo, että Rinteen valinta tekee SDP:n äänestämisestä vähemmän houkuttelevaa.

Sukupuolivertailusta selviää, että Rinne on enemmän miesten kuin naisten mieleen. 13 prosenttia miehistä ilmoittaa, että Rinteen valinta tekee demareiden äänestämisestä houkuttelevampaa, kun naisten keskuudessa prosenttilukema on kuusi.


IL tutki: Rinne voi houkutella äänestäjiä Soinin leiristä | Kotimaan uutiset | Iltalehti.fi
 

Yhteistyössä