» Hapanimelä Mandariinikastike
Tarvitset:
2 mandariinin mehu
1 rkl raastettua mandariinin kuorta
1 rkl hunajaa
3 tl sokeria
2 rkl soijakastiketta
loraus valkoviinietikkaa
1 rkl maissijauhoa
Valmistus:
Valmistusaika n.15min.
Pese mandariinit hyvin. Raasta toisesta kuorta n.1rlk verran.
Sekoita mandariinin mehu, kuoret ja soija kasariin; anna seoksen lämmetä. Lisää sokeri, hunaja, sekä valkoviinietikka lämpimään seokseen.
Anna kiehua hetki kasaan aina välillä sekoittaen. Suurusta tilkkaan kylmää vettä sekoitetulla maissijauholla.
Sopii mainiosti pannulla paistetun kanan kanssa.
» Hapanimelä sianliha
Tarvitset:
600 g sianlihaa (palapaistia)
öljyä
1/2 isoa kurkkua
1 pieni purkki ananasrenkaita + liemi
1/2 punaista, vihreää, keltaista ja oranssia paprikaa
1 isohko porkkana
(1 1/2 dl hillosipulia. Saarioisten on hyvää, koska siinä ei ole liikaa etikkaa. Huom. ei lientä)
Kastike:
3 dl = vettä + ananasliemi
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl punaviiniä
1/2 dl punaviinietikkaa
0,6 dl soijaa
2 tl chiliä (tuoretta)
3 tl inkiväärimuruaa
(ripaus cayennepippuria)
maissijauhoa tai ohrakasta
Valmistus:
Paista lihapalat (n.2x 2 x 2 cm) öljyssä pannulla. Lisää tippa vettä ja anna hautua kypsäksi. Pane erilleen kulhoon. Pilko kurkku, paprikat ja porkkana ja paista kukin vuorollaan nopeasti pannulla. Porkkana vaatii kauimmin aikaa kypsyäkseen. Älä kuitenkaan paista liian pehmeäksi. Nosta kulhoon lihojen päälle. Kuumenna kastikeliemi ja lisää siihen mausteet. Anna kiehua hetken ja suurusta marjasopan vahvuiseksi. Kiehauta sen verran, että kastike "kirkastuu". Maista suola. Yleensä soijan suola riittää. Kaada kastike kulhoon lihojen ja vihannesten päälle.