riisipussissa ollut ohje..

Joskus ehkä pari vuotta sitten löysin risellan riisipussista hapanimeläkastikkeen ohjeen.. Sitä tein sit hirveen ahkerasti, mut ku ukko ei oikeen tykkää makeesta ruuassa esim ananan/omena ja sellaset ni en pitkään tehny.. Nyt en sit enää muista sitä ja kun yritän tehä sitä ulkomuistista ni menee aina pieleen.. Siinä oli valkoviinietikkaa ja soijaa.. Muistan ainesosat mutten määriä.. muistaako kukaan kyseistö ohjetta?
 



» Hapanimelä Mandariinikastike

Tarvitset:

2 mandariinin mehu
1 rkl raastettua mandariinin kuorta
1 rkl hunajaa
3 tl sokeria
2 rkl soijakastiketta
loraus valkoviinietikkaa
1 rkl maissijauhoa


Valmistus:

Valmistusaika n.15min.
Pese mandariinit hyvin. Raasta toisesta kuorta n.1rlk verran.
Sekoita mandariinin mehu, kuoret ja soija kasariin; anna seoksen lämmetä. Lisää sokeri, hunaja, sekä valkoviinietikka lämpimään seokseen.
Anna kiehua hetki kasaan aina välillä sekoittaen. Suurusta tilkkaan kylmää vettä sekoitetulla maissijauholla.
Sopii mainiosti pannulla paistetun kanan kanssa.




» Hapanimelä sianliha

Tarvitset:

600 g sianlihaa (palapaistia)
öljyä
1/2 isoa kurkkua
1 pieni purkki ananasrenkaita + liemi
1/2 punaista, vihreää, keltaista ja oranssia paprikaa
1 isohko porkkana
(1 1/2 dl hillosipulia. Saarioisten on hyvää, koska siinä ei ole liikaa etikkaa. Huom. ei lientä)
Kastike:
3 dl = vettä + ananasliemi
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl punaviiniä
1/2 dl punaviinietikkaa
0,6 dl soijaa
2 tl chiliä (tuoretta)
3 tl inkiväärimuruaa
(ripaus cayennepippuria)
maissijauhoa tai ohrakasta


Valmistus:

Paista lihapalat (n.2x 2 x 2 cm) öljyssä pannulla. Lisää tippa vettä ja anna hautua kypsäksi. Pane erilleen kulhoon. Pilko kurkku, paprikat ja porkkana ja paista kukin vuorollaan nopeasti pannulla. Porkkana vaatii kauimmin aikaa kypsyäkseen. Älä kuitenkaan paista liian pehmeäksi. Nosta kulhoon lihojen päälle. Kuumenna kastikeliemi ja lisää siihen mausteet. Anna kiehua hetken ja suurusta marjasopan vahvuiseksi. Kiehauta sen verran, että kastike "kirkastuu". Maista suola. Yleensä soijan suola riittää. Kaada kastike kulhoon lihojen ja vihannesten päälle.


 

Yhteistyössä