riisiallergiaa??

  • Viestiketjun aloittaja allergiaa???
  • Ensimmäinen viesti
allergiaa???
Onko olemassa sellaista?? Meillä on allerginen 8kk ikäinen lapsi, testin mukaan kananmuna,kotimaiset viljat ja koira allergia lisäksi ainakin peruna,porkkana,parsa ja omena allergia...

Nyt uutena ruoka-aineena riisi...(4 pvä menossa) ja tässä sitä valvotaan ;( joka yö aina pahempi, pvät mene ok.
Lääkäri sanoi et ei voi olla riisi koska se ei muka aiheuta allergioita mutta itellä on vahva epäilys että riisi ei käy.
tämä on 2 kertaa ku kokeilen sitä (viimeks oli sama juttu 3-4 pvän jälkeen ei nukkunut kukaan meidän perheestä) posket punottaa ja yöt huutaa....

mikä olis turvallinen vilja mitä uskaltais kokeilla?
Lääkäri sanoi et kaura, mutta jos testi sano et kotimaiset viljat reagoi ni eiks kaura kuulu siihen??
onko mitään tukiryhmää allergisille lapsille ku ite oon jo ihan poikki ja kypsä tähän touhuun, olis kiva saada jakaa tätä tuskaa jonkun kanssa joka on kokenut samaa ja ymmärtää...:(
 
"vieras"
Ei riisi välttämättä sovi. Ehkä kannattaisi kokeilla seuraavaksi viljaksi hirssiä tai tattaria.
Vertaistukea saat esim. histamiini.com allergiapalstalta tai yahoon allergialistalta. Jaksamista!
 
allergiaa???
Tattariakin saa pikahiutaleina, ihan siis normaali puuro veteen tai maitoon siinä missä muutkin.
ok kiitti , täytyy tänään kattoo kaupasta. ikinä en o tattaria nähnyt / huomannut/ tarvinnut...

Oon vaan niin poikki tähän allergia juttuun...
kyllästynyt noihin lääkärin puheisiin ku en enää tiedä keneen uskois... toinen sano et kanamuna allerginen lapsi ei saa syödä kanaa ja toinen sano et ei se siihen allergiaan vaikuta :S
sitten sanotaan et ei riisille voi olla allerginen vaikka mä sanoin et viimeks ku kokeltiin ni se ei teki just samat oireet...eli yöllä huutoa ja mahakipua+ posket punottaa...
mutta sitten kumminkin ne lääkärit vaatii että lapsi syö riisipuuroa ja että yösyötöt jätetään pois.. ( syö vielä 2 kertaa maitoa yöllä)
lapsen ruokavalio on tällä hetkel tosi niukka enkä o pystynyt antamaan mitään uutta pariin kk ku aina oireilee tavalla tai toisella...

posket on jo ihan rikki eikä edes kortisonikaan enää auta :(
 
getete
pikkuveli pysty ennen syömään riisiä mut nykyään oksentaa riisit pihalle tai sit ne ei vaan lainkaan sula. tulee kuulemma tosi huono olo. välillä pysty riisi muroja syömään mut välillä ei niitäkään...
 
allergisen äiti
On riisiallergiaa, tulee mieleen ainakin pari kolme tuttua joiden lapsilla on ollut pienenä. Ihan mille vaan voi oikeastaan olla allerginen. Riisi sopii hyvin monille, mutta ei se silti tarkoita, että sopisi ihan kaikille. Varsinkin, jos on hyvin paljon allergioita, niitä voi olettaa olevan ihan mille tahansa. Mitään ei voi olettaa sopivaksi, kaikki täytyy erikseen kokeilla.

Rekisteröidy sivustolle histamiini.com

Jaksamista.
 
kaikelle voi olla allerginen. ei kovin ammattitaitoista lääkäriltä. voisitteko vaihtaa lääkäriä? kannattaisi mennä vaikka yksityiselle allergologille.

www.histamiini.com :: Pvalikko on hyvä vertaissivusto allergisten lasten perheille.

riisi on hyvin siedetty yleensä mutta silti. meidän tyttö oli allerginen riisille, meni onneksi ajan kanssa ohi.

entäs maissi? k-kaupat myy risenta maissijauhoa josta saa sileää puuroa, tai polentaa joka on maissia mutta rakeisempaa. jos kokeilis sitä. ensin viikon tauko riisissä että posket paranee ja kun on oireeton niin vasta uusi kokeiluun. joskus voi olla niin että ihottumat jää elelmään omaa elämää jos koko ajan on jotain herkistävää käytössä.

tsemppiä, muistan miten ahdistavaa ja ennenkaikkea rasittavaa oli miettiä noita allergioita :hug:
 
allergisen äiti
Unohdin mainita noista "turvallisista" viljoista. Varmasti sopivaa ei olekaan, mutta monille sopivia ovat esim. maissi, quinoa, tattari, hirssi, amarantti tai teff. Nuo eivät sopineet meidän lapselle aikanaan, mutta kannattaa kokeilla, jos on allergiaa ns. kotimaisille.
 
allergiaa???
miten sais lääkäriä vaihdettu?? nyt ollaan käyty ison sairaalan lasten lääkärissä mihin saatiin lähete omalta lääkäriltä vauvan ollessaan 3 kk ja epäiltiin maitoallergia ( maito käy kyllä nykyään, mutta on paljon muita allergioita ilmestynyt :( )

yksityiselläkin ollaan käyty silloin 3kk ikäisenä mutta en saanut sieltä sen enempää apua..pitäiskö kokeilla uudestaan??
 
allergisen äiti
Joku toinen yksityinen allergologi, kysy muilta allergisten vanhemmilta kokemuksia. Sairaaloissakin on valitettavasti monenlaista lääkäriä ja mitä olen kuunnellut, joskus ongelmana on, että kokonaiskuvaa ei sairaalassa ole kunnolla kenelläkään, kun lääkäri vaihtuu jatkuvasti, vaikka muuten ehkä olisivatkin hyviä lääkäreitä. Pikaisilla tapaamisilla ja papereiden kautta tilanne ei vaan välttämättä selviä aina oikein. Me ollaan aina minimissään puoli tuntia lääkärin juttusilla ja siinäkin meinaa tulla kiire ja asioita epäselviksi.

Toisaalta hirveän paljoa hyväkään allergialääkäri ei voi tehdä, muuta kuin antaa neuvoja mitä testailla, mitä lukea oireiksi ja ravitsemuksesta. Ruoat joutuu kuitenkin lopulta testaamaan ihan itse.
 
Jos oireet on noin selvät,niin mitä sitä enää miettimään sopiiko. Valitettavasti hyväkään lääkäri ai auta sen enempää, itse testaamalla ne sopivat löytyy.

Meillä on kaksi kotimaisille viljoille allergista,joille kuitenkin kaura sopii. Eli tilanteen rauhoituttua sitäkin kannatta kokeilla. Tosin esim kaurahiutaleista Puuppolan hiutaleet taitaa olla ainoat jotka on puhdasta kauraa.
 

Yhteistyössä