Rattaat ja koira

Heipsan!
Meillä on yli 30kiloinen oira joka vielä kasvaa ja lapsi tulossa maaliskuussa :)
Eilen tuli sellainen hassu juttu mieleeni että millä tavalla koiralliset perheet
ovat ratkaisseet seuraavan:

Matkustus rattaiden ja koiran kanssa.

Tähän asti koira on matkannut tavaratilassa takana ja ajateltiin ostaa autoon sellainen kuljetushäkki kun vauva tulee ettei koira kuolaa paksista vauvan päälle :D Mutta mihin vaunu sitten menevät? Esim. kesäreissuilla tai vastaavilla.

Tähän on varmaan joku yksinkertainen ratkaisu mutta.. :whistle:

terv. oikukas rv 22+4
 
meillä on koira ja 3 lasta ( + la 7/08 ). meillä on autossa kuljetushäkki ( sellainen salkkumalli jonka saa tarpeen tullen littanaksi) ja rattaat sen päällä.
ennen meillä oli Wv touran ja silloin siis rattaat häkin päällä kun ei mahtunut viereen. vaihdoimme juuri auton maasturiin ja sinne menee rattaat häkin viereen. veljeni ratkaisi asian sillä että kaataa takapenkiltä yhden penkin jolloin rattaat mahtuvat siihen.
 
Meilläkin kaksi isoa koiraa (35 ja 40 kiloset!) ja lapsi tulossa.
Toinen automme on iso maastoauto. Sinne takaosaan mahtuu koirat helposti ja ne rattaat/vaunut voi vaikka takapenkin ja etupenkin väliin pistää kasaan + mahollinen koppa takapenkille turvakaukalon viereen. Jos tarvii vaunujen kanssa matkustella.
Kantoliina on kans kätevä matkustusmuoto pienelle niitten rattaitten lisäksi.
 
Itse pohtinut samaa asiaa. Meillä 3 isoa koiraa 35-40 kg ja vauva tulossa keväällä. Autona meillä on farmari ja sinne mennään nyt niin, että hauvat valtaavat takaosan ja sitten muut kamppeet takapenkille. Mutta luulenpa että mies saa tulevaisuudessa miettiä miten kaikki saadaan pakattua turvallisesti. Mutta eiköhän se onnistu kun hieman organisoidaan. :p
 
mä olen miettinyt samaa, ostettiin juuri uusi auto, koiria kaksi (n.20kg) ja vauva tulossa helmikuussa. ajattelin ensin laittaa vaunut ja koirat taakse, mikä nyt autovalinnan jälkeen on käynyt mahdottomaksi ajatuksesi, ostettiin volvo v50. joten kai me tehdään niin että kaikki tavarat takatilaan, korat vauvan kanssa takapenkille ja niiden väliin sitten kehitetään jotain. tai sitten laitetaan vaunut kasaan siis niin että otetaan toi vaunuosa irti ja vain runko menee koirien kanssa takatilaan. en tiedä.
 
juu
No meillä koiria 7 ja lapsia 1 ja toinen tulossa huhtikuussa... Tällä hetkellä meillä pakettiauto missä kiinteät häkit takana koirille, ohjaamon ja häkkien väliin mahtuu tavaraa loistavasti, mm. rattaita ei o tarvinnu edes kasata. Mutta nyt pitää ruveta miettimään jotain bussivarusteltua pakua missä olis penkkejä enemmän kun kolme edessä, ja kuitenkin tilaa tavaralle ja koiralaumalle...farmari-autoon me ei mahduta millään, eikä tila-auto taida olla sen parempi. Huoh, kalliiksi tulee, mutta aina kun reissataan niin koko koiralaumakin on mukana :)
 
Meillä koiria 2 ja lapsia 2. Meillä on tila-auto, mut sinne ei silti mahdu 4 ihmistä, 2 koiraa, rattaat ja mahdolliset matkatavarat. Asian olemme ratkaisseet niin, että koirat jää kotiin päiväreissun ajaksi (pihassa koirille aitaus) ja kun lähdemme matkoille, niin koirat viedään koirahoitolaan =)
 
Ihanaa että muutkin pohtii samoja asioita! =)

Me vaihdettiin juuri tavallinen henkilöauto, Volkswagen Passat farmariin. Meillä on kaksi 20-30kg koiraa ja ensimmäinen vauva tulossa huhtikuussa. Takapenkin ja takakontin välissä on sellainen ristikko niin ei koirat pääse takapenkin puolelle. Ne siis kulkevat takana ja vauva + muut tarvikkeet takapenkillä. Luulen että vaunujakaan ei laiteta taakse muutakun hädässä koska koirilla tulisi muuten ahdasta.
 
Meillä farmariauto, jossa metalliverkko takaistuimien yläpuolella. Koiraa pitää saada jatkossakin survottua 1kpl (50+kg ) takaluukkuun vaunujen kanssa.

Ainoa tähän mennessä vastaantullut vaunu/ratasmalli, joka täyttää ehdot on Dorjan. Vie puolet takakontista, ja puolet jää karvakasalle.
 
Meillä kaksi +30kg koiraa, yksi lapsi ja toyota avensis farmari.
Kaikki mahduttiin kyytiin, kun vanuista koppa irti ja takapekille (sinne mahtuu hyvin kasseja) turvakaukalon viereen. Vaunuista vielä renkaat irti ja ratasosa konttiin, pystyyn takapekin selkänojaa vasten. Mustekaloilla tukevasti kiinni koiraverkkoon ja sivussa oleviin kiinnitys "koukkuihin". Koirillekkin jäi suht mukavasti tilaa.
 
Alkuperäinen kirjoittaja nessu84:
Meillä kaksi +30kg koiraa, yksi lapsi ja toyota avensis farmari.
Kaikki mahduttiin kyytiin, kun vanuista koppa irti ja takapekille (sinne mahtuu hyvin kasseja) turvakaukalon viereen. Vaunuista vielä renkaat irti ja ratasosa konttiin, pystyyn takapekin selkänojaa vasten. Mustekaloilla tukevasti kiinni koiraverkkoon ja sivussa oleviin kiinnitys "koukkuihin". Koirillekkin jäi suht mukavasti tilaa.
Vähän tähän tyyliin mennään meilläkin: kaksi +20kg koiraa ja yksi lapsi, toinen matkustaa vielä äidin kanssa samassa puserossa ;)

Autona meillä Skoda Octavia farmari. Koirat takakonttiin, vaunujen (Emmaljungat) runko-osa reunaan pystyyn ja mustekaloilla kiinni (renkaita ei tarvitse irroittaa). Vaunukoppa/ratasosa etupenkille (edessä airbag, jota ei saa pois päältä, lapsi kuljetettava takapenkillä ja ainakin meidän kaukalomme vei niin paljon tilaa, ettei edessä mahtunut enää istumaan) ja sitten matkatavarat joko takakonttiin (menee kätevästi vaunujen runko-osan "sisään" ) tai sitten takapenkille.

Vuodenvaihteessa vaihdamme auton Audi A6:seen ja jatkossa painimme ongelman "mihin koirat pannaan" ongelman kanssa :headwall: Vaikka farmari onkin, takakontti on huomattavasti pienempi kuin Skodassa ja vaunujen kanssakin tulee varmaan ahdasta - saati sitten kesällä, jos kyytiin pitääkin lastata tuplat. Anopinkuljetuslaatikko lienee varteenotettava vaihtoehto, sinne menee ainakin matkatavarat - ja hätätilassa varmaan se anoppikin ;)

 
Muistakaahan sitten jos kuljetatte koiria/koiraa ja rattaita takakontissa samaan aikaan, että kiinnitätte ne rattaat jotenkin, ettei ne sitten mutkissa tai mahdollisessa kolarissa tule koiran päälle...jos koira ei ole häkissä sielä takakontissa. Ja muutenkin kaikki tavara mitä sitten mahdollisesti on takapenkillä ym paikoissa niin ne pitäis kiinnittää jotenkin, ettei ne sitten lähe vaeltaan minnekkään...Ja koirille ehdottomasti turvavyövaljaat jos matkustaa takapenkillä ja pikkukoirat kuljetusboksiin ja boksi turvavöilä kiinni penkkiin. Liian usein näkee näitä että koira on vapaana takapenkillä ja välillä kekkuloi siinä seisaaltaan puoliks edessä siinä kuskin ja repsikan välissä ja jopa saattaa hypätä kuskin tai repsikan syliin kesken matkan!!! Ja sitten nää pikkukoirat jotka matkustaa auton hattuhyllyllä... :/ Sieltä se lentää kun ohjus ikkunasta läpi jos kolari tulee...Ja joku 30kg koirakin jos sattuu oleen vapaana takapenkillä, tuntuu siä edessäistuvan niskassa aika kivasti jos sieltä syöksyy kolarin sattuessa päälle. Sitten monet puhuu että meidän Sesse on niin rauhallinen autossa että nukkuu vaan,ei se mitään turvavöitä tarvitse, kuvitellaan että ne vyöt on vaan sentakia että koira pysyy paikallaan eikä häiritse kuskia, se on yks tärkeinpiä asioita kyllä, mutta on siinä sitten myös se oma, kanssamatkustajien ja koiran henki kyseessä ja se koiran rauhallisuus ja oma hyvä ajotaito (niinkun ihmiset aina kuvittelee) ei paljoa auta jos joku muu rysäyttää autollaan päälle.Ja se rauhallinenkin koira voi jostain innostua ja riehaantua, kerta se on ensimmäinenkin.

Meillä on tällähetkellä ihan perus opeli ja JOS nyt tulee sellasia reissuja minne pitää ottaa vauva ja koirat mukaan niin pikkukoira on boksissa takapenkillä keskellä,iso koira on vöissä takapenkillä toisella sivulla ja vauva on kaukaloineen myös takapenkillä vapaaks jäävällä sivulla. Vaunut menee takakonttiin ja me miehen kanssa eteen. Ollaan hommaamassa mulle myös omaa autoo niin tarvittaessa voidaan sitten tulla kahdella autolla. Yleensä kyllä jos jonnekkin pidemmälle mennään niin koirat jää vaki hoitajalle hoitoon.
 
Meillä samaa mietittiin muutama vuosi sitten kun meidän saksanpaimenkoira uros kulki paljon mukanamme ja poika oli vauva. Päädyimme ostamaan matkarattaat jotka menevät pieneen tilaan muistaakseni merkki oli graco ne olivat farmarin auton takatilassa kyljellään jotta vei mahdollisimman vähän tilaa eikä ne koskaan kaatunut mutkissa tai jarrutuksissa, lisäksi silloisessa autossamme oli turvavyö takatilassa jonka sai vedettyä rattaiden tueksi. Matkarattaat riittivät hyvin päivä ja kauppareissuille, kun vielä kaukalon sai kiinnitettyä niihin.
 
Vaikkei meillä koiraa tällä haavaa olekaan niin neuvoisin edellistä kirjoittajaa kompaten ostamaan matkarattaat autoreissuja varten ja kunnon vaunut lenkkeilyyn.. Koiran kanssa kun lenkille on mentävä ja pakosti ne pienimmät vaunut ei ole aina parhaat jokapäiväisessä ulkoilukäytössä!

Meil tällä hetkellä joka tapauksessa (vaikkei koiraa olekaan) niin et vaunuina hervottoman isot Emmaljungan Duo Edget ja autossa aina valmiina matkarattaat.

ja suzycon kanssa samaa mieltä että turhan usein näkee autoissa koiria vaarallisesti vapaana. mitä mieltä on satsata lapsen turvalliseen kuljetukseen jos sit koira kulkee takapenkillä tai farmaritilassa kytkemättömänä.. Se koira kun voi sinkoutuessaan tappaa lapsen silmän räpäyksessä, huonolla onnella pieni äkkijarrutus tai peräänajokin voi olla kohtalokas.
 
Meillä koirat kytkemättä farkun kontissa. Mutta takapekin ja kontin välissä (selkänojan yläreunasta kattoon) merkkikohtainen metallinen koiraverkko. Pitää varmasti tavarat ja koirat oikealla puolella.
Itse en uskaltaisi koiria laittaa edes turvavyö valjaissa vauvan kanssa takapenkille.
 
RouvaSumppisuu
Meillä n. 20kg koira, joka matkustaa farmarin takatilassa. Metalliverkko takaistuimien yläpuolella kattoon asti. Tällähetkellä on yksi lapsi (10kk) ja toinen tulossa ensi kesänä. Jos reissuun lähdetään koko perheen voimin, niin mukaan otetaan matkarattaat, jotka kiinnitetään hyvin takatilan toiseen reunaan. Arkikäytössä meillä on Brion Kombit, jotka koen turhan hankalaksi ottaa mukaan autoillessa. Hyvin kyllä ajavat asiansa muuten oltiin sitten lenkillä asfalttiviidakossa tai matsäpoluilla.

Minäkin pidän siis ensisijaisen tärkeänä sitä, ettei koira tai matkatavarat lennä MISSÄÄN TILANTEESSA ihmisten päälle. Niinkuin täällä jo monessa viestissä on korostettukin.

Mukavia ja turvallisia autoreissuja vauvojen, lasten ja koirien kanssa =) !
 

Yhteistyössä