Odottaja
Joskohan joku tietäisi tähänkin jotain kommentoida...
Mulla todettiin rd muutama viikko sitten, rasituksessa paasto ja tunnin arvo oli patologisia (lievästi, paasto oli 0,1 yli rajan ja tunnin arvo oli juuri rajalla). Mitään riskitekijöitä mulla ei ole (bmi 22, alle 40-vuotias, eka lapsi reilu 3-kilonen jne jne).
Olen nyt muutaman päivän mittaillut verensokereita. Ne on olleet siinä mielessä hyvät, että yksikään ei ole vielä ollut yli raja-arvojen. Mutta muutama asia mietityttää.
1. Onko tavallista raskausdiabeteksessä, että aamun paastoarvo ja aamiaisen jälkeinen 1h:n arvo on päivän korkeimmat? Mulla tuntuu olevan järjestään niin. Aamulla paasto on näistä ennen aterioita otetuista arvoista korkein ja aamiaisen jälkeinen arvo selvästi korkein aterian jälkeisistä arvoista. Esim. illalla tietty iltapala nosti mun sokerit 4,8 -> 5,4. Aamulla sama satsi aamupalana nosti 4,9 -> 7,3.
2. Eilen tein kokeilun. Söin illalla 40g maitosuklaata. Tunnin jälkeen sokerit tasan 6. Sen jälkeen vielä söin normaalin iltapalan (en mitannut arvoja sen jälkeen). Aamun paasto 5,4, selvästi korkein aamupaastoista tähän mennessä. Voisiko tuo suklaa aiheuttaa aamupaaston korkean lukeman, vaikka tunnin arvo ei todellakaan ollut liian korkea?
3. Miten ihmeessä mä saisin syötyä riittävästi?? Mun kalorit on yleensä varmaan tullut just pullasta ja suklaasta yms. sillä nyt kun syön terveellisesti, paljon kasviksia jne. niin en meinaa saada kuin 1200-1400 kcal syödyksi päivässä. Terkka tosin kommentoi, että parempi niin, että syö vähän liian vähän terveellisesti, kuin että ne kalorit tulisi vääristä asioista.
Tulipa pitkä viesti, sori. Kiva, jos joku jaksaa edes johonkin kohtaan jotain kommentoida. En mä näistä kuitenkaan viitsi neuvolaan erikseen soitella ja seuraavaan käyntiin on yli 3 viikkoa.
Mulla todettiin rd muutama viikko sitten, rasituksessa paasto ja tunnin arvo oli patologisia (lievästi, paasto oli 0,1 yli rajan ja tunnin arvo oli juuri rajalla). Mitään riskitekijöitä mulla ei ole (bmi 22, alle 40-vuotias, eka lapsi reilu 3-kilonen jne jne).
Olen nyt muutaman päivän mittaillut verensokereita. Ne on olleet siinä mielessä hyvät, että yksikään ei ole vielä ollut yli raja-arvojen. Mutta muutama asia mietityttää.
1. Onko tavallista raskausdiabeteksessä, että aamun paastoarvo ja aamiaisen jälkeinen 1h:n arvo on päivän korkeimmat? Mulla tuntuu olevan järjestään niin. Aamulla paasto on näistä ennen aterioita otetuista arvoista korkein ja aamiaisen jälkeinen arvo selvästi korkein aterian jälkeisistä arvoista. Esim. illalla tietty iltapala nosti mun sokerit 4,8 -> 5,4. Aamulla sama satsi aamupalana nosti 4,9 -> 7,3.
2. Eilen tein kokeilun. Söin illalla 40g maitosuklaata. Tunnin jälkeen sokerit tasan 6. Sen jälkeen vielä söin normaalin iltapalan (en mitannut arvoja sen jälkeen). Aamun paasto 5,4, selvästi korkein aamupaastoista tähän mennessä. Voisiko tuo suklaa aiheuttaa aamupaaston korkean lukeman, vaikka tunnin arvo ei todellakaan ollut liian korkea?
3. Miten ihmeessä mä saisin syötyä riittävästi?? Mun kalorit on yleensä varmaan tullut just pullasta ja suklaasta yms. sillä nyt kun syön terveellisesti, paljon kasviksia jne. niin en meinaa saada kuin 1200-1400 kcal syödyksi päivässä. Terkka tosin kommentoi, että parempi niin, että syö vähän liian vähän terveellisesti, kuin että ne kalorit tulisi vääristä asioista.
Tulipa pitkä viesti, sori. Kiva, jos joku jaksaa edes johonkin kohtaan jotain kommentoida. En mä näistä kuitenkaan viitsi neuvolaan erikseen soitella ja seuraavaan käyntiin on yli 3 viikkoa.