Raskausdiabeteksestä, ruokavaliosta ja verensokerista

  • Viestiketjun aloittaja Odottaja
  • Ensimmäinen viesti
Odottaja
Joskohan joku tietäisi tähänkin jotain kommentoida...

Mulla todettiin rd muutama viikko sitten, rasituksessa paasto ja tunnin arvo oli patologisia (lievästi, paasto oli 0,1 yli rajan ja tunnin arvo oli juuri rajalla). Mitään riskitekijöitä mulla ei ole (bmi 22, alle 40-vuotias, eka lapsi reilu 3-kilonen jne jne).

Olen nyt muutaman päivän mittaillut verensokereita. Ne on olleet siinä mielessä hyvät, että yksikään ei ole vielä ollut yli raja-arvojen. Mutta muutama asia mietityttää.

1. Onko tavallista raskausdiabeteksessä, että aamun paastoarvo ja aamiaisen jälkeinen 1h:n arvo on päivän korkeimmat? Mulla tuntuu olevan järjestään niin. Aamulla paasto on näistä ennen aterioita otetuista arvoista korkein ja aamiaisen jälkeinen arvo selvästi korkein aterian jälkeisistä arvoista. Esim. illalla tietty iltapala nosti mun sokerit 4,8 -> 5,4. Aamulla sama satsi aamupalana nosti 4,9 -> 7,3.

2. Eilen tein kokeilun. Söin illalla 40g maitosuklaata. Tunnin jälkeen sokerit tasan 6. Sen jälkeen vielä söin normaalin iltapalan (en mitannut arvoja sen jälkeen). Aamun paasto 5,4, selvästi korkein aamupaastoista tähän mennessä. Voisiko tuo suklaa aiheuttaa aamupaaston korkean lukeman, vaikka tunnin arvo ei todellakaan ollut liian korkea?

3. Miten ihmeessä mä saisin syötyä riittävästi?? Mun kalorit on yleensä varmaan tullut just pullasta ja suklaasta yms. sillä nyt kun syön terveellisesti, paljon kasviksia jne. niin en meinaa saada kuin 1200-1400 kcal syödyksi päivässä. Terkka tosin kommentoi, että parempi niin, että syö vähän liian vähän terveellisesti, kuin että ne kalorit tulisi vääristä asioista.

Tulipa pitkä viesti, sori. Kiva, jos joku jaksaa edes johonkin kohtaan jotain kommentoida. En mä näistä kuitenkaan viitsi neuvolaan erikseen soitella ja seuraavaan käyntiin on yli 3 viikkoa.
 
hmm. onko sun aamuarvot kuitenki alle 5,5 vaikka päivän korkein paastoarvo onkin?

Mulla on 5.6-5.7 hyvin usein tuo aamu paasto ja jos heti syön aamupalan niin nousee se tunnin arvo aina yli raja-arvojen. Toimin siis niin, että vähän jotain aamutouhuja teen ennen aamiaista et toi paasto vähän laskee ja sit syön normaalin aamiaisen niin arvo pysyy rajoissa.

Mulla on tasapainottelua tuo illalla syöminen ja välillä tuntuu, että kun syön myöhemmin sen iltapalan niin aamuarvo on parempi ja sit taas välillä se on ihan toisinpäin..

muut arvot mullakin on kohillaan. Mun hb laskee aina olin raskaana tai en ku alotan tän terveellisen ruokavalion... ei auta ku kestää ja joskus herkuttelen aivan surutta.

periaatteessa muuten tohon aamuarvoon terkka kommentoi, että aamupalan jälkeen 10-15min.kävelylenkki niin se tunnin arvo pysyy kurissa. en itse aamusta osaa kävelylle lähteä, mutta teen noita kotihommia sit tarvittaessa heti herättyäni =)
 
Alkuperäinen kirjoittaja Odottaja:
Joskohan joku tietäisi tähänkin jotain kommentoida...

Mulla todettiin rd muutama viikko sitten, rasituksessa paasto ja tunnin arvo oli patologisia (lievästi, paasto oli 0,1 yli rajan ja tunnin arvo oli juuri rajalla). Mitään riskitekijöitä mulla ei ole (bmi 22, alle 40-vuotias, eka lapsi reilu 3-kilonen jne jne).

Olen nyt muutaman päivän mittaillut verensokereita. Ne on olleet siinä mielessä hyvät, että yksikään ei ole vielä ollut yli raja-arvojen. Mutta muutama asia mietityttää.

1. Onko tavallista raskausdiabeteksessä, että aamun paastoarvo ja aamiaisen jälkeinen 1h:n arvo on päivän korkeimmat? Mulla tuntuu olevan järjestään niin. Aamulla paasto on näistä ennen aterioita otetuista arvoista korkein ja aamiaisen jälkeinen arvo selvästi korkein aterian jälkeisistä arvoista. Esim. illalla tietty iltapala nosti mun sokerit 4,8 -> 5,4. Aamulla sama satsi aamupalana nosti 4,9 -> 7,3.

NO mulla on 1 tyyppi ja aamut vaatii enemmän insuliinia kun muuten. Kroppa kai käy vähän hitaalla aamuisin, luulen että voi sama päteä tossa RD:ssäkin

2. Eilen tein kokeilun. Söin illalla 40g maitosuklaata. Tunnin jälkeen sokerit tasan 6. Sen jälkeen vielä söin normaalin iltapalan (en mitannut arvoja sen jälkeen). Aamun paasto 5,4, selvästi korkein aamupaastoista tähän mennessä. Voisiko tuo suklaa aiheuttaa aamupaaston korkean lukeman, vaikka tunnin arvo ei todellakaan ollut liian korkea?

VOi, suklaa on tosi rasvaista, se rasva hidastaa tavallaan hiilareitten imeytymistä. JOs oisit samanverran hiilareissa juonu esim appelsiinimehua ois sokerit noussu nopeemmin.

3. Miten ihmeessä mä saisin syötyä riittävästi?? Mun kalorit on yleensä varmaan tullut just pullasta ja suklaasta yms. sillä nyt kun syön terveellisesti, paljon kasviksia jne. niin en meinaa saada kuin 1200-1400 kcal syödyksi päivässä. Terkka tosin kommentoi, että parempi niin, että syö vähän liian vähän terveellisesti, kuin että ne kalorit tulisi vääristä asioista.

No pistä öljyä salaattiin? ja syö vaikka jotain vähähiilarisia jugurtteja tai jotain? ja kunnon ruokaa paljon :D

Tulipa pitkä viesti, sori. Kiva, jos joku jaksaa edes johonkin kohtaan jotain kommentoida. En mä näistä kuitenkaan viitsi neuvolaan erikseen soitella ja seuraavaan käyntiin on yli 3 viikkoa.
 
Tulepa tutustumaan meihin rd-odottajiin tuonne odottajat-osastolle.

Ensinnäkin siitä aamupalasta, mitä söit silloin? Jotkut kestävät tosi huonosti aamulla hiilihydraatteja, jolloin aamupalalle ei sitten käy edes kahta ruisleipää tai puuroa maidolla. Korvaa aamupala proteiinipitoisemmalla ja hitusen rasvaisemmalla kokonaisuudella, niin sokerit ovat takuulla matalammat. Minä söin esim. tänä aamuna munakkaan ja tuorekurkkua.

Neuvolassa varmaan toitotetaan, että vähärasvaista pitäisi syödä. Mutta totuushan on se, että rasva nostaa vähiten verensokeria. Useimmille diabeetikoille suosittelisin rasvojen lisäämistä ruokavalioon. Yleensäkin ihmiset syövät nykyään melkein liian vähän rasvoja.

Verensokeria siis nostavat hiilarit eivät niinkään rasvat. Proteiinikin nostaa maltillisesti verensokeria. Kätevänä apuna hiilaripitoisuuksien tarkkailussa käy www.finel.fi, sieltä näet helposti paljonko 100g tuotetta on hiilihydraatteja. Kaikista pahimmasta päästä ns. suomalaisten peruselintervikkeita on esim. peruna. Omenassakin on vähemmän hiilareita. Mittarin avulla kyllä selvität nopeasti, miten juuri sinun elimistösi reagoi hiilihydraatteihin. Sehän riippuu täysin siitä, miten insuliinituotantosi toimii. Siinä me olemme kaikki yksilöitä, eikä kaikille diabeetikoille käy sama kaava.

Minulle lääkäri juuri viime viikolla sanoi, ettei saisi vetää liiankaan tiukkaa linjaa. Vanhalle anorektikolle on liian helppo sortua siihen, että lopettaa syömisen melkein kokonaan. Eli kyllä tietty määrä energiaa pitää jostakin saada. Lisää tarvittaessa rasvojen ja proteiinin määrää. Lusikallinen öljyä päivittäin on jo loistava ravintolisä.

Tsemppiä! Kyllä se siitä vaikka välillä tuntuu, että hulluksi tulee jatkuvan laskemisen kanssa. Mä käytän kiloklubia apuna, koska se kertoo kätevästi rasvojen, proteiinin ja hiilareitten saannin päivän aikana.
 
Vieras
Ei kyllä kuulosta pahalta ainakaan sinun arvot :). Itselläni on kakkostyypin diabetes ja minullakin tuo aamupalan jälkeinen arvo helposti on korkea, vaikka paastoarvo olisi 4-5,5. Olen keventänyt sen vuoksi aamupalan pelkkään Yosa-purkkiin. Sitten ennen lounasta hedelmä välipalaksi. Lounaaksi keitto, leipä ja maito tai salaattiateria, iltapäivällä päivällinen, illalla esim. Tee + pari voileipää.
 
rd-mamma
juuri noin niinkuin eräs yllä jo sanoikin, eli HIILARIT ne vetävät sokerit tappiin. Itselläni on kolmas raskaus ja jälleen raskausdiabetes, vaikka olen aktiiviurheilija ja treenaan 6-8h viikossa. Oma raskausdiabeteksen aiheuttaja on kasvissyönti, sillä kasvissyöjänä saan suuren osan proteiinista maitotuotteiden kautta. Syön paljon rahkaa, raejuustoa, jogurttia, juustoa jne. Jostain syystä maitotuotteiden maitosokeri - hiilaria siis sekin - nostaa sokerit korkealle. En voi lopettaa maitotuotteiden syöntiä (lihansyöjäksi ei voi alkaa ihan tuosta vain) joten taistelen siis taas diabeteksen kanssa. Ongelmaa lisää se, että joka paikassa minuun suhtaudutaan todella alentuvasti ja ylimielisesti ja saarnataan että "ymmärrätkö nyt sitten että sinun pitäisi liikkua, käy vaikka muutamana päivänä puolen tunnin kävelylenkillä". Hoh hoijaa. Enköhän entisenä kilpaurheilijana tiedä liikunta- ja ravintoasioista ihan tarpeeksi.

Joten siis suosittelen että testailet vähän mikä sokereita nostaa. Se ei välttämättä ole suklaa, eikä välttämättä edes kuitupitoinen tumma pasta tai riisi. Itse voin noin teoriassa syödä vaikka karkkiakin tai vehnäleipää, ne eivät ole pahimmasta päästä vaan jostain syystä tuo proteiinin ja hiilarin yhdistelmä (=maitosokeri) on itselleni kaikkein turmiollisin.
 
Odottaja
Alkuperäinen kirjoittaja piprane ema:
hmm. onko sun aamuarvot kuitenki alle 5,5 vaikka päivän korkein paastoarvo onkin?

Mulla on 5.6-5.7 hyvin usein tuo aamu paasto ja jos heti syön aamupalan niin nousee se tunnin arvo aina yli raja-arvojen. Toimin siis niin, että vähän jotain aamutouhuja teen ennen aamiaista et toi paasto vähän laskee ja sit syön normaalin aamiaisen niin arvo pysyy rajoissa.

Mulla on tasapainottelua tuo illalla syöminen ja välillä tuntuu, että kun syön myöhemmin sen iltapalan niin aamuarvo on parempi ja sit taas välillä se on ihan toisinpäin..

muut arvot mullakin on kohillaan. Mun hb laskee aina olin raskaana tai en ku alotan tän terveellisen ruokavalion... ei auta ku kestää ja joskus herkuttelen aivan surutta.

periaatteessa muuten tohon aamuarvoon terkka kommentoi, että aamupalan jälkeen 10-15min.kävelylenkki niin se tunnin arvo pysyy kurissa. en itse aamusta osaa kävelylle lähteä, mutta teen noita kotihommia sit tarvittaessa heti herättyäni =)
Kaikki arvot on tosiaan ollut vielä alle rajojen. Korkein paasto/ennen ateriaa-arvo on tuo 5,4 ja korkein 1h:n arvo 7,3. Tänään mittasin ensin 5,3 (oli vain 9,5h paastoa), joten puuhailin siinä vielä tunnin muita juttuja ja mittasin uudelleen -> 5,4... Muutenkin musta tuntuu, että nuo arvot on välillä mitä sattuu. Siis jonkinlaista mittavirhettä niihin tulee välillä. Yksi aamu paasto oli 4,1. Mittasin uudelleen samantien -> 4,9. Kukkakaalikeittolounaan jälkeen 1h:n arvo 7,3. Mittasin uudelleen samantien -> 6,4. Mä en varmaan vaan osaa mitata.

Hb mullakin on tosi alhainen. Aina ollut, saan olla tyytyväinen, jos normaalitilanteessa pääsen jonnekin 120-125. Nyt se on vähän päälle 100 ja rautaa menee. Mulla vaan se ei ilmeisesti kunnolla imeydy. Esikoista odottaessanikin sain syödä rautaa 4kk, ennen kuin arvot alkoi nousta.

Kiitos sulle!
 
Odottaja
Alkuperäinen kirjoittaja Thyme:
Tulepa tutustumaan meihin rd-odottajiin tuonne odottajat-osastolle.

Ensinnäkin siitä aamupalasta, mitä söit silloin? Jotkut kestävät tosi huonosti aamulla hiilihydraatteja, jolloin aamupalalle ei sitten käy edes kahta ruisleipää tai puuroa maidolla. Korvaa aamupala proteiinipitoisemmalla ja hitusen rasvaisemmalla kokonaisuudella, niin sokerit ovat takuulla matalammat. Minä söin esim. tänä aamuna munakkaan ja tuorekurkkua.

Neuvolassa varmaan toitotetaan, että vähärasvaista pitäisi syödä. Mutta totuushan on se, että rasva nostaa vähiten verensokeria. Useimmille diabeetikoille suosittelisin rasvojen lisäämistä ruokavalioon. Yleensäkin ihmiset syövät nykyään melkein liian vähän rasvoja.

Verensokeria siis nostavat hiilarit eivät niinkään rasvat. Proteiinikin nostaa maltillisesti verensokeria. Kätevänä apuna hiilaripitoisuuksien tarkkailussa käy www.finel.fi, sieltä näet helposti paljonko 100g tuotetta on hiilihydraatteja. Kaikista pahimmasta päästä ns. suomalaisten peruselintervikkeita on esim. peruna. Omenassakin on vähemmän hiilareita. Mittarin avulla kyllä selvität nopeasti, miten juuri sinun elimistösi reagoi hiilihydraatteihin. Sehän riippuu täysin siitä, miten insuliinituotantosi toimii. Siinä me olemme kaikki yksilöitä, eikä kaikille diabeetikoille käy sama kaava.

Minulle lääkäri juuri viime viikolla sanoi, ettei saisi vetää liiankaan tiukkaa linjaa. Vanhalle anorektikolle on liian helppo sortua siihen, että lopettaa syömisen melkein kokonaan. Eli kyllä tietty määrä energiaa pitää jostakin saada. Lisää tarvittaessa rasvojen ja proteiinin määrää. Lusikallinen öljyä päivittäin on jo loistava ravintolisä.

Tsemppiä! Kyllä se siitä vaikka välillä tuntuu, että hulluksi tulee jatkuvan laskemisen kanssa. Mä käytän kiloklubia apuna, koska se kertoo kätevästi rasvojen, proteiinin ja hiilareitten saannin päivän aikana.
Mä olen käynyt kyllä lukemassa teidän pinoa :) En ole itse rekisteröitynyt, mutta seurailen taustalta.

Niin, sillä aamupalalla söin hiilareita 22g ja ne tuli käytännössä kaikki ruisleivästä. Söin kaksi ruispalaa, vähän rasvaa päällä, kinkkusiivu toisella, juustosiivu toisella ja sitten kurkkua, tomaattia ja paprikaa. Samanlaisella annoksella tosiaan edellisenä iltana sokerit nousi paljon maltillisemmin. Pitänee koittaa esim. muna-aamiaista ja katsoa miten sokerit käyttäytyy. Mä olenkin nyt yrittänyt rajoittaa hiilareita ja esim. päivällisellä syön lähinnä lihaa ja kasviksia. Hiilareita saan päivässä 90-110g (olen pitänyt ruokapäiväkirjaa).

Mullakin on jonkinlaista syömishäiriötaustaa. Täytyy olla tarkkana syömisten kanssa, vaikka sinänsä niistä ajoista on jo kauan. Mulla on myös taipumusta siihen, että kun teen, niin teen sitten perusteellisesti. Vähän liiankin perusteellisesti, välillä pitäisi vähän relata.

Kiitti kovasti kommenteista!
 
Odottaja
Alkuperäinen kirjoittaja Vieras:
Ei kyllä kuulosta pahalta ainakaan sinun arvot :). Itselläni on kakkostyypin diabetes ja minullakin tuo aamupalan jälkeinen arvo helposti on korkea, vaikka paastoarvo olisi 4-5,5. Olen keventänyt sen vuoksi aamupalan pelkkään Yosa-purkkiin. Sitten ennen lounasta hedelmä välipalaksi. Lounaaksi keitto, leipä ja maito tai salaattiateria, iltapäivällä päivällinen, illalla esim. Tee + pari voileipää.
Aika lailla samanlainen on minunkin rytmi syömisissä :) Aamiainen tosin on ollut vähän tuhdimpi, mutta pitänee sitäkin vähän rajoittaa. Mutta kyllä on vaikea saada kaloreita täyteen tällä syömisellä! Mä en vaan kerralla jaksa syödä kovin isoja määriä niin tuppaa sitten energiansaanti jäämään turhan pieneksi.
 
Odottaja
Alkuperäinen kirjoittaja rd-mamma:
juuri noin niinkuin eräs yllä jo sanoikin, eli HIILARIT ne vetävät sokerit tappiin. Itselläni on kolmas raskaus ja jälleen raskausdiabetes, vaikka olen aktiiviurheilija ja treenaan 6-8h viikossa. Oma raskausdiabeteksen aiheuttaja on kasvissyönti, sillä kasvissyöjänä saan suuren osan proteiinista maitotuotteiden kautta. Syön paljon rahkaa, raejuustoa, jogurttia, juustoa jne. Jostain syystä maitotuotteiden maitosokeri - hiilaria siis sekin - nostaa sokerit korkealle. En voi lopettaa maitotuotteiden syöntiä (lihansyöjäksi ei voi alkaa ihan tuosta vain) joten taistelen siis taas diabeteksen kanssa. Ongelmaa lisää se, että joka paikassa minuun suhtaudutaan todella alentuvasti ja ylimielisesti ja saarnataan että "ymmärrätkö nyt sitten että sinun pitäisi liikkua, käy vaikka muutamana päivänä puolen tunnin kävelylenkillä". Hoh hoijaa. Enköhän entisenä kilpaurheilijana tiedä liikunta- ja ravintoasioista ihan tarpeeksi.

Joten siis suosittelen että testailet vähän mikä sokereita nostaa. Se ei välttämättä ole suklaa, eikä välttämättä edes kuitupitoinen tumma pasta tai riisi. Itse voin noin teoriassa syödä vaikka karkkiakin tai vehnäleipää, ne eivät ole pahimmasta päästä vaan jostain syystä tuo proteiinin ja hiilarin yhdistelmä (=maitosokeri) on itselleni kaikkein turmiollisin.
Kiitos vinkistä! Mulla ei voi olla sama tilanne, koska syön tosi vähän maitotuotteita. Lähinnä viiliä ja juustoa. Kalkkia otan lisäksi purkista. Ehkä se mulla on tuo yhdistelmä rasva + hiilarit. Täytyy testailla lisää!
 
Alkuperäinen kirjoittaja Odottaja:
Alkuperäinen kirjoittaja rd-mamma:
juuri noin niinkuin eräs yllä jo sanoikin, eli HIILARIT ne vetävät sokerit tappiin. Itselläni on kolmas raskaus ja jälleen raskausdiabetes, vaikka olen aktiiviurheilija ja treenaan 6-8h viikossa. Oma raskausdiabeteksen aiheuttaja on kasvissyönti, sillä kasvissyöjänä saan suuren osan proteiinista maitotuotteiden kautta. Syön paljon rahkaa, raejuustoa, jogurttia, juustoa jne. Jostain syystä maitotuotteiden maitosokeri - hiilaria siis sekin - nostaa sokerit korkealle. En voi lopettaa maitotuotteiden syöntiä (lihansyöjäksi ei voi alkaa ihan tuosta vain) joten taistelen siis taas diabeteksen kanssa. Ongelmaa lisää se, että joka paikassa minuun suhtaudutaan todella alentuvasti ja ylimielisesti ja saarnataan että "ymmärrätkö nyt sitten että sinun pitäisi liikkua, käy vaikka muutamana päivänä puolen tunnin kävelylenkillä". Hoh hoijaa. Enköhän entisenä kilpaurheilijana tiedä liikunta- ja ravintoasioista ihan tarpeeksi.

Joten siis suosittelen että testailet vähän mikä sokereita nostaa. Se ei välttämättä ole suklaa, eikä välttämättä edes kuitupitoinen tumma pasta tai riisi. Itse voin noin teoriassa syödä vaikka karkkiakin tai vehnäleipää, ne eivät ole pahimmasta päästä vaan jostain syystä tuo proteiinin ja hiilarin yhdistelmä (=maitosokeri) on itselleni kaikkein turmiollisin.
Kiitos vinkistä! Mulla ei voi olla sama tilanne, koska syön tosi vähän maitotuotteita. Lähinnä viiliä ja juustoa. Kalkkia otan lisäksi purkista. Ehkä se mulla on tuo yhdistelmä rasva + hiilarit. Täytyy testailla lisää!
Edelleen korostan sitä, että rasva ei nosta sokereita. Eli hiilarit on ne, mitä pitää vähentää. Eli ihan sama mitä rasvaa lykkäät koneeseen, siitä ei sokerit nouse.
 
Odottaja
Alkuperäinen kirjoittaja Thyme:
Edelleen korostan sitä, että rasva ei nosta sokereita. Eli hiilarit on ne, mitä pitää vähentää. Eli ihan sama mitä rasvaa lykkäät koneeseen, siitä ei sokerit nouse.
Mutta... Ehkä näissä on sitten kuitenkin jotain yksilökohtaisia eroja...? Kuten totesin, mulla suklaa ei nostanut 1h:n arvoa paljonkaan (6,0), mutta seuraavan päivän arvot oli korkeampia kuin yleensä. Sitä vastoin laku (toinen kokeiluni), jota pläjäytin kokeilumielessä 100g = 75g hiilareita, nosti 1h:n arvot korkeammalle (7,2 eli silti alle rajan) kuin suklaa, mutta ei vaikuttanut seuraavan päivän arvoihin. Noita kahta lukuunottamatta ruokavalio oli täysin samantyyppinen eri päivinä.

Tai sitten kaikki on vain sattumaa =) No, pääasia mulle on nyt se, että kaikki arvot on ollut alle rajojen.
 
karppaaja
Kokeile karppausta, sillä mä pääsin eroon raskausdiabeteksestä! Neuvolassa oikeen ihmeteltiin parantuneita arvoja. Lue vaikka Antti Heikkilän kirja Diabeteksen Hoito Ruokavaliolla.
 
Odottaja
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
tärkeää olisi, että se sokeri pysyisi koko ajan mahd. tasaisena, eikä hyppisi esim 5-7 välillä.
Sitten mä en saisi syödä yhtään hiilareita =) Tai ylipäänsä mitään varmaankaan :D Miksi sitä ei sitten muuten sanota noin, vaan annetaan vaan ne raja-arvot, joiden alla pitää pysyä?
 
karppaaja
Alkuperäinen kirjoittaja Odottaja:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
tärkeää olisi, että se sokeri pysyisi koko ajan mahd. tasaisena, eikä hyppisi esim 5-7 välillä.
Sitten mä en saisi syödä yhtään hiilareita =) Tai ylipäänsä mitään varmaankaan :D Miksi sitä ei sitten muuten sanota noin, vaan annetaan vaan ne raja-arvot, joiden alla pitää pysyä?
Karppauksella pysyy verensokeri tasaisena vaikka kaloreita söis kuinka paljo, mulla meni varmaan 2500-3000 kaloria päivässä.
 
Odottaja
Alkuperäinen kirjoittaja karppaaja:
Kokeile karppausta, sillä mä pääsin eroon raskausdiabeteksestä! Neuvolassa oikeen ihmeteltiin parantuneita arvoja. Lue vaikka Antti Heikkilän kirja Diabeteksen Hoito Ruokavaliolla.
Ei kiitos :D Mua se ei kiinnosta. Olen kyllä rajoittanut hiilareiden saamista kovastikin verrattuna entiseen, syön nyt 90-110g päivässä. Mutta sen alemmas en aio mennä.
 
karppaaja
Alkuperäinen kirjoittaja Odottaja:
Alkuperäinen kirjoittaja karppaaja:
Kokeile karppausta, sillä mä pääsin eroon raskausdiabeteksestä! Neuvolassa oikeen ihmeteltiin parantuneita arvoja. Lue vaikka Antti Heikkilän kirja Diabeteksen Hoito Ruokavaliolla.
Ei kiitos :D Mua se ei kiinnosta. Olen kyllä rajoittanut hiilareiden saamista kovastikin verrattuna entiseen, syön nyt 90-110g päivässä. Mutta sen alemmas en aio mennä.
Toihan on ihan ok hiilarimäärä :) Mä söin n. 50 g päivässä. Muista sitten syödä lisäksi rasvaa aika paljo, muuten saat aivan liikaa proteiinia.
 

Yhteistyössä