Raskausajan ruokavalio, mitä kaikkea PITÄÄ MUISTAA syödä jotta saa kaiken tarpeellisen

  • Viestiketjun aloittaja 5+2
  • Ensimmäinen viesti
5+2
Terveellisesti ajattelin syödä koko raskausajan, jotta vauva saa kaiken tarpeellisen ja itsekkään en nyt aivan hirveästi lihoisi. Paljon löytyy ketjuja siitä, että mitä pitää vältellä raskausaikana, mutta mitä PITÄÄ syödä?
 
"terveys"
Hyviä rasvoja esim.avocado. Toki kannattaa ottaa omega3. Manteleita, simeniä ym. Linssejä, papuja, kalaa, kanaa, kasviksia.Alussa foolihappoa, koko raskaus D3 100µg vähintään. Maitohappobakteereita myös.
 
Foolihappoa pitää syödä. Sitä saa purkista. Osta monivitamiini jossa ei ole a-vitamiinia tai semmoinen raskaanaoleville suunniteltu monivitamiini purkki, niin eiköhän niillä pärjää. Rautaa sitten neuvolan ohjeen mukaan jos hb laskee, mutta se selviää neuvolassa kun käyt mittauksissa.

Muuten normaali ruokavalio.
 
dskj
Raskausajan monivitamiini , D-vitamiini ja normaali ruokavalio. Lisäksi omegat. Jos jotain vauva ei saa, imee kyllä sinusta eli hemoglobiinisi laskee ja luusto heikkenee :D Jotkut oksentaa raskauden ja silti syntyy terveitä lapsia...
 
"terveys"
[QUOTE="a.p";30583311]Mistä foolihappoa saa jos ei purkista?

Hb on mulla todella korkea (liki 170) joten rautalisä on aina raskausaikana kielletty, eli siitä ei pidä murehtia :D[/QUOTE]

Erityisesti vihreistä lehtivihanneksista. Katsi lisä Finellistä.
 

Yhteistyössä