Raskaus ja D-vitamiini

  • Viestiketjun aloittaja Omega 3
  • Ensimmäinen viesti
voin syöjä
Laitetaan tähän vielä "pommi" siitä miten luotettava Lamberg-Allardt on puheissaan. Tässä artikkelissa hän on ollut 16 muun tutkijan kanssa sitä mieltä , että lapsille tulee antaa 25 ug per jokainen 11 kiloa d-vitamiinia.

http://www.vitamindcouncil.org/PDFs/cannell-et-al-vitamin-d-deficiency-epidemic.pdf

Lainaus tekstistä
The doses of sunshine or oral vitamin D3 used in healthy children should be designed to maintain 25(OH)D levels above 50 ng/mL (>125nmol/l). As a rule, in the absence of significant sun exposure, we believe that most healthy children need about 1,000 IU (25mcg) of vitamin D3 daily per 11 kg (25 lb) of body weight to obtain levels greater than 50 ng/mL. Some will need more, and others less. In our opinion, children with chronic illnesses such as autism, diabetes, and/or frequent infections should be supplemented with higher doses of sunshine or vitamin D3, doses adequate to maintain their 25(OH)D levels in the mid-normal of the reference range (65 ng/mL) (162,5nmol/l) — and should be so supplemented year round.
 
l.a: luotettavuus
Suomalaista ruoan ostajaa vedätetään mennen tullen. Meille myydään lisäaineilla pumpattua ruokaa, joka on oikeasti ihan muuta kuin mitä sen sanotaan olevan. Lihapullia, jotka ovat kanannahkaa, ja ruokaa, jossa on pyykkipulvereissakin paheksuttuja fosfaatteja, jne. Ruokateollisuuden mukaan syy on meissä itsessämme; saamme sitä mitä haluamme. Miksi me suostumme syömään tällaista roskaa? Lääkäri varoittaa, että laaduton ruoka on haitallista jopa aivoille – erityisesti lapsilla.
Suomalaisille syötetään lisäaineilla pumpattua ruokaa | Taloussanomat


Elintarviketeollisuusliiton puheenjohtaja puolustelee myrkyillään sekä synteettisillä vitamiinella ja lääkäri kommentoi:
YouTube - Lisäaineet


Yksi vuoden parhaista haastatteluista
Antti Heikkilä oli tiistaina Bassoradion haastateltavana. Tuossa loistavassa haastattelussa käytiin läpi mukavan laajasti erilaisia epäkohtia aina lääketeollisuudesta viljoihin… Voit ladata tämän haastattelun tästä linkistä.
Antti Heikkilä Hikisen Iltapäivän vieraana 22-2-2011.mp3
(klikkaa hiirellä Click here to start download.. laatikkoa ja valitse avaa)


”””Luustotutkijoiden arvostamassa tiedelehdessä on ilmestynyt D-vitamiinitutkijoiden Heaneyn ja Holickin artikkeli, jossa he tyrmäävät uudet, edelleen konservatiiviset amerikkalaiset (15µg/vrk kaikille) D-vitamiinisuositukset. Kritiikki on aika rankkaa. Koko tutkimusteksti on luettavissa vapaasti. Yhdysvalloissa käytetyt yksiköt voi muuntaa Euroopassa käytössä oleviksi SI-standardin mukaisiksi yksiköiksi kertomalla 2,5:llä. Siten esimerkiksi 20 ng/ml on 50 nmol/l.”””

Why the IOM recommendations for vitamin D are deficient - Heaney - 2011 - Journal of Bone and Mineral Research - Wiley Online Library


Christel Lamberg-Allardt, Valtion ravitsemusneuvottelukunnan D-vitamiinityöryhmän puheenjohtaja:

"The doses of sunshine or oral vitamin D3 used in healthy children should be designed to maintain 25(OH)D levels above 50 ng/mL. As a rule, in the absence of significant sun exposure, we believe that most healthy children need about 1,000 IU of vitamin D3 daily per 11 kg (25 lb) of body weight to obtain levels greater than 50 ng/mL. Some will need more, and others less. In our opinion, children with chronic illnesses such as autism, diabetes, and/or frequent infections should be supplemented with higher doses of sunshine or vitamin D3, doses adequate to maintain their 25(OH)D levels in the mid-normal of the reference range (65 ng/mL) — and should be so supplemented year-round (p. 868)."

- Cannell JJ, Vieth R, Willett W, Zasloff M, Hathcock JN, White JH, Tanumihardjo SA, Larson-Meyer DE, Bischoff-Ferrari HA, Lamberg-Allardt CJ, Lappe JM, Norman AW, Zittermann A, Whiting SJ, Grant WB, Hollis BW, Giovannucci E. Cod liver oil, vitamin A toxicity, frequent respiratory infections, and the vitamin D deficiency epidemic. Ann Otol Rhinol Laryngol. 2008 Nov;117(11):864–70.

1000 IU jokaista lapsen 11 painokiloa kohden ympäri vuoden, allekirjoittajana mm. Christel Lamberg-Allardt. Tavoitetaso artikkelin mukaan olisi 65 ng/ml eli noin 160 nmol/l.
.: Christel Lamberg-Allardt siirtynyt Sauber-talliin?
 
D-vitamiinia
"""""""""""""Heikkilältä on tullut viime viikkoina totuttuun tapaan todella mainiota juttua, eikä tämä viljoihin liittyvä info tee poikkeusta. Lisäaineet, rypsiporsas ja Valion vesimaito ovat todella mitättömiä ongelmia verrattuna siihen, mitä viljat meille tekevät. Olemme niin aivopestyjä viljojen suhteen, että moni voisi luopua melkein mistä vain, mutta ei ruisleivästä. Itsekin olin kumartanut ruisleivän suuntaan yli 20-vuotta ja shokki olikin melkoinen, kun huomasin kuinka hyvältä tuntuu, jos jättää ne kuusi päivittäistä ruisleipäviipaletta syömättä. Siinä lähti iho-ongelmien lisäksi selittämätön väsymys ja monet pikkuvaivat.

Minulla on tallessa lukuisia kertomuksia siitä, kuinka mitä erilaisimmat sairaudet ja vaivat ovat hävinneet sen jälkeen, kun viljat on jätetty kaupan hyllylle. Kovaa materiaalia alkaa olemaan kohta jo sen verran paljon, että taidan laittaa pystyyn kilpailevan organisaation Suomen leipätiedotukselle, joka on osa ruokamafian tehokasta propagandakoneistoa.

Viljojen aiheuttamista ongelmista puhuttaessa ei pidä tuijottaa liikaa keliakiaa ja siihen liittyviä testejä. Vasta-ainetestit ovat varsin tehokkaita ajatellen keliakiaa, mutta usein yhtä tyhjän kanssa jos puhutaan niin sanotusta viljaherkkyydestä. Suosittelenkin Heikkilän tapaan laboratoriotestien sijasta muutaman viikon viljatonta ruokavaliota ja katso mitä se saa aikaan. Voit hämmästyä tuloksista!

Syksyllä mediassa kerrottiin totuus statiineista ja rasvoista. Nyt vuorossa ovat olleet lisäaineet ja ruoan heikko laatu. Tästä on vielä melko pitkä matka siihen, kun joku toimittaja uskaltaa kertoa kansalla totuuden viljoista. Se vaatii jo aika paljon rohkeutta, sillä viljat jos mitkä herättävät voimakkaita tunteita. Tämän olen itsekin saanut huomata, sillä sähköpostiin on joskus tipahtanut sen verran äkäistä aiheeseen liittyvää viestiä.

Suosittelen jokaiselle Vaaralliset viljat nimistä kirjaa, jossa nämä viljojen ongelmat aukaistaan perin pohjin. Kirjan ovat kirjoittaneet James Braly ja Ron Hoggan ja se löytyy useimmista kirjastoista.""""""""""

Viljaton maaliskuu
 
mittausta
Uudet D-vitamiinisuositukset tulossa?
The American Journal of Clinical Nutrition-lehden maaliskuun 2007 numerossa viisitoista johtavaa ravitsemusalan tutkijaa ja kliinikkoa vetosivat USA:n terveysviranomaisiin ja EU:n Terveysvirastoon, jotta ne pikaisesti arvioisivat uudelleen D-vitamiinin saantisuositukset, sillä nykyiset liian alhaiset D-vitamiinitasot saattavat olla vakava kansanterveydellinen riski. Aikaisemmin luultiin, että D-vitamiini vaikuttaa pelkästään kalkkiaineenvaihduntaan ja sitä tarvitaan kalkin imeytymisen edistämiseksi, mutta nykytutkimus on osoittanut, että D-vitamiinilla on huomattava vaikutus myös kehon immuunipuolustukseen ja vastustuskykyyn. On selviä viitteitä sille, että liian vähäinen D-vitamiinin saanti altistaa mm. autoimmuunisairauksille, syövälle ja flunssille.
Taustaa:
Tämän vuoden tammikuun American Journal of Clinical Nutrition lehden (AJCN) laajassa kokooma-artikkelissa arvostettu tutkijaryhmä esitti D-vitamiinin uudeksi turvalliseksi ylärajaksi (UL) 250 ug (10.000 ky)/pv terveille henkilöille, siis 5 kertaa korkeampi UL kuin tähän asti (50 ug). Lisäksi todettiin, että väitteet D-vitamiinin terveydellisistä haitoista ovat huomattavan liioiteltuja (1). Useimmat D-vitamiini-asiantuntijat ovat sitä mieltä, että 25(OH)D:n veripitoisuus tulisi olla vähintään 80 nmol/l, jotta D-vitamiinista saavutettaisiin optimaalinen hyöty. Viitearvoalue 25(OH)D:lle on Suomessa määritetty 10 - 105 nmol/l (tavoitetaso 40-80 nmol/l). Jotta 97.5 % väestöstä pääsisi 80 nmol/l tasolle tulisi D3-vitamiinin saanti olla vähintään 75 ug (3000 ky)/pv ( 2).
Viisitoista johtavaa alan tutkijaa eri yliopistoista ovat viimeisimmässä AJCN-lehden maaliskuun numerossa vedonneet USA:n terveysviranomaisiin ja EU:n Terveysvirastoon, jotta ne pikaisesti arvioisivat uudelleen D-vitamiinin saantisuositukset, sillä liian alhaiset D-vitamiiniarvot saattavat olla vakava kansanterveydellinen riski (3).

Ajankohtaista
 
D-vitamiinia
"""D-vitamiinin puute jäykistää verisuonia myös muuten terveillä ihmisillä, osoittaa uusi tutkimus. Tutkijat havaitsivat D-vitamiinin puutteen heikentävän verisuonten toimintaa diabetekseen verrattavasti. Puutteellisena tasona pidettiin tutkimuksessa alle 50 nmol/l (20 ng/ml) tasoa. Tällainen puutteellinen taso on noin puolella suomalaisista tähän aikaan vuodesta."""

Aamiainen ruohikolla | Facebook

""" Suomalaisten seerumin D-vitamiinin (S-D-25) jakauma (nmol/l) Setti-tutkimuksen mukaan. Kuva osoittaa, että S-D-25 on keskimäärin 35 nmol/l ja suuri osa jää alle 25 nmol/l."""


Ajankohtainen D-vitamiini - Itsehoidon artikkelit - Tohtori Tolonen
 
D-vitamiinia
Kansallinen ihosyövän ehkäisyneuvosto (NCSCP) kehottaa ihmisiä pysymään poissa auringonvalosta keinolla millä hyvänsä, sillä heidän mukaansa auringon tuottama UV-säteily on vaarallista ja siten ihon altistaminen auringonvalolle ei ole suotavaa missään olosuhteissa. NCSCP ehdottaakin auringon sijasta ottamaan D-vitamiinia suoraan purkista, 600 IU:ta (15µg) päivässä olisi kuulemma riittävä määrä. Kyseinen suositus on kuitenkin lähinnä surkea vitsi, sillä hiljattain tehdyssä tutkimuksessa osoitettiin keskiverto aikuisen tarvitsevan vähintään 8,000 IU:ta (200µg) per päivä saadakseen tarvittavan suojan vakavia tauteja vastaan.


NCSCP:n jorinoilla ei siis ole minkäänlaista tieteellistä pohjaa, vaan niiden tarkoitus on ainoastaan lisätä rahavirtausta syöpäteollisuuden suuntaan. Yhtälö on helppo: Mitä vähemmän ihmiset oleilevat auringossa, sitä enemmän sairauksia eli rahaa Big Pharmalle.


Lääketeollisuus onkin täydellinen esimerkki siitä, miten toistuvilla fraaseilla ja ytimekkäällä pelottelulla saadaan aivopestyä koko läntinen pallonpuolisko minkä tahansa luonnollisen asian vastustajiksi. Tänään aurinko, huomenna vesi? Hengittämisen rajoittaminenhan on jo vanha juttu ja Al Goren heiniä.

Iskuryhmä: Syöpäteollisuus haluaa itselleen lisää potilaita
 
aurinko.
Lastenlääkäri: Lasten D-vitamiinin saantisuositusta nostettava
Lastenlääkäri: Lasten D-vitamiinin saantisuositusta nostettava heti | Raskaus ja lapset | Iltalehti.fi

Muuttuiko mikään uusien D-vitamiinisuositusten myötä?
http://www.terveysportti.fi/xmedia/duo/duo99587.pdf



Tässä L.A:n luotettavuus:

"The doses of sunshine or oral vitamin D3 used in healthy children should be designed to maintain 25(OH)D levels above 50 ng/mL. As a rule, in the absence of significant sun exposure, we believe that most healthy children need about 1,000 IU of vitamin D3 daily per 11 kg (25 lb) of body weight to obtain levels greater than 50 ng/mL. Some will need more, and others less. In our opinion, children with chronic illnesses such as autism, diabetes, and/or frequent infections should be supplemented with higher doses of sunshine or vitamin D3, doses adequate to maintain their 25(OH)D levels in the mid-normal of the reference range (65 ng/mL) — and should be so supplemented year-round (p. 868)."

- Cannell JJ, Vieth R, Willett W, Zasloff M, Hathcock JN, White JH, Tanumihardjo SA, Larson-Meyer DE, Bischoff-Ferrari HA, Lamberg-Allardt CJ, Lappe JM, Norman AW, Zittermann A, Whiting SJ, Grant WB, Hollis BW, Giovannucci E. Cod liver oil, vitamin A toxicity, frequent respiratory infections, and the vitamin D deficiency epidemic. Ann Otol Rhinol Laryngol. 2008 Nov;117(11):864–70.


Ja kyllä on edullista ja postituskulut 3,20.

Vitamin D 3 - iHerb.com
 
aurinkoa...
hiilihydraatti = sokeri

Fineli : Eniten ja vähiten sisältävät elintarvikkeet

Tyypin 2 diabetes on Suomessa kasvava ongelma. Tällä hetkellä sitä sairastaa jopa puoli miljoonaa suomalaista ja kaiken lisäksi eri ennusteiden mukaan sairastuneiden määrä voi olla jopa kaksinkertaistumassa seuraavien 10-15 vuoden aikana.

Ruotsalaisasiantuntijat eivät voi ymmärtää nykyisiä suomalaisia ravintosuosituksia diabeetikoille. Pitäviä tutkimuksia vähärasvaisen runsashiilihydraattisen ruokavalion terveellisyydestä ei ole. Sitä vastoin vähähiilihydraattinen ja runsasrasvainen ravinto on osoittautumassa varsinaiseksi täsmähoidoksi painonpudotuksessa, kolesteroliarvojen parantamisessa ja diabeteksen hoidossa.

Spotlight: Vanhentuneet ravintosuositukset on Vimeo

Suomessa virallinen suositus on viljaa aamusta iltaan margariinin kanssa. Hyi hitto. Ja kaikki luonnolliset hyvät rasvat ovat mukamas epäterveellisiä.

"""Lääkäri-ravitsemustieteilijä Kirsi Pietiläinen HUS:n Lihavuustutkimusyksiköstä on ruvennut "sekoilemaan" oikein olan takaa. Hän on nimittäin ruvennut suosittelemaan vähähiilihydraattista ruokavaliota lihavuuden hoidossa. Kyllä, luitte ihan oikein: SUOMALAINEN TUTKIJA SUOSITTELEE VÄHÄHIILIHYDRAATTISTA RUOKAVALIOTA. Eikö PK-projektien luvatussa maassa enää kukaan pysy ruodussa?! Pekka Puska kääntyisi haudassa, jos olisi jo kuollut. Viime viikolla järjestettiin Helsingissä pohjoismaisten ravitsemusterapeuttien kokous, Nordiska Dietistdagarna (NND). Siellä Kirsi piti esityksen vähähiilihydraattisen ruokavalion puolesta."""

""""Tämän suuren kolesterolihujauksen rinnalla on kulkenut toinen sivujuoni, jota voi sanoa aidoksi tieteeksi. Yhdysvaltalainen tutkijalääkäri Ronald Krauss kiinnitti huomiota LDL:n ristiriitaisiin vaikutuksiin kliinisessä työssä. Hän havaitsi, että LDL on jaettavissa alaryhmiin. Ryhmä A on isorakkulainen (jalkapallo) ja ryhmä B on pienirakkulainen (golfpallo) Ryhmä A suojelee verisuonia ja pienirakkulainen B muodostaa ongelman, mutta vain silloin, jos se hapettuu (ox-LDL). On myös todettu, että B-ryhmä hapettuu herkästi, joten käytännössä B on aina haitallinen. B- ryhmää lisää hiilihydraattien lisäksi myös kasvirasvat (linolihappo).""""

Margariini = rypsi, rapsi, auringonkukka = linolihappo = Omega 6, joka hapettuu herkästi

Antti Heikkilä blogi: KOLESTEROLISTA JA SEN IHMEELLISYYKSISTÄ

Vaihtaa viljat kasviksiin ja syö luonnollisia rasvoja ja proteiinia, niin haima kiittää. Myös hoikat saavat diabeteksen, kun syövät liikaa hiilihydraattia.

Luonnollisia rasvoja tarvitaan n. 60-80 grammaa per vuorokausi:

Kala, pähkinät, siemenet, avokado, kylmäpuristetut öljyt (oliivi, pellavansiemen, camelina, rypsi, kookos).Kylmäpuristuksen ansiosta öljyn rasvahappokoostumus ja vitamiinit säilyvät luonnollisessa muodossaan. Eläinrasvat (luomu parasta).

veteraaniurheilija: Valtion ravitsemusneuvottelukunnan suositukset – ruusuja ja risuja

Myös D-vitamiini on keskeisessä asemassa terveydessä.
D-vitamiinijarruja keskellä kesää | PRONUTRITIONIST

Kun D-vitamiinin pitoisuus seerumissa ylittää 82,5 nmol/l, vähenee tyypin 2 diabeteksen riski 25–40 %, ilmenee uudesta amerikkalaisesta tutkimuksesta. Se esitettiin perjantaina (23.6.2011) San Diegossa American Diabetes Associationin vuosikokouksessa, johon osallistui 13 000 diabeteslääkäriä.
D-vitamiini ehkäisee diabetesta - Terveysuutiset - Tohtori Tolonen

Nauti auringosta:
Nauti auringosta!
 
margariini yök
Astma ja ylipaino ovat lisääntyneet käsi kädessä yhdessä länsimaisen ruokavalion kanssa.

Maitotaloustuotteiden ja kunnollisen, ruoholla kasvatetun lihakarjan käytön väheneminen ovat NutraIngredients-raportin mukaan yhteydessä astman ja ylipainon lisääntymiseen.

Maitotaloustuotteissa ja lihassa on CLA:ta eli konjugoituneita linolihappoja, joita länsimaisesta “kevyt” ruokavaliosta ei saa. Myös teollisesti prosessoidun ruoan on todettu lisäävän riskiä sairastua astmaan.

Tilastojen mukaan astmaluvut ovat kasvaneet 75% pelkästään Yhdysvalloissa vuoden 1980 jälkeen. Vuonna 1980 kevyttuotteet ilmestyivät markkinoille.

Kustannukset terveydenhuollolle ovat yli 20 miljardia dollaria vuositasolla.

Suomessa kevytruokailua ja MARGARIININ autuutta on ajanut pääasiassa THL:n ylijohtaja Pekka Puska ja ravitsemussuosituksia laativat tahot.

Ruokavaliolla yhteys astmaan | Magneettimedia
 
D-vitamiinia
D-vitamiini vaikuttaa keskeisesti fosforin ja kalsiumin imeytymiseen suolesta. Tätä kautta D-vitamiinin puute voi lapsuudessa aiheuttaa riisitaudin, jolloin luut pehmenevät ja taipuvat. Tämän takia kaikille alle kaksivuotiaille annetaan D-vitamiinilisä. Aikuisilla puute taas aiheuttaa luukatoa, alkuun osteopeniaa ja lopulta osteoporoosin. Pitkittyneenä ja vaikea-asteisena puute saa aikaan osteomalasian eli luun mineralisaation häiriön, jolle tyypillistä on luiden pehmeneminen.



Tämän lisäksi D-vitamiinilla näyttää olevan sormensa pelissä tavattoman monessa sairaudessa ja vaivassa. Erityisesti vitamiinin puute tai vähäisyys saa aikaan huonoja vaikutuksia, kuten lisää lihasheikkoutta, heikentää immunologista puolustusmekanismia, lisää riskiä sairastua diabetekseen (Diabetes, tyyppi 1, Diabetes, tyyppi 2), tiettyihin syöpiin, verenpaineeseen ja MS-tautiin sekä lisää flunssa- ja influenssaherkkyyttä vain muutamia mainitakseni.



Ehkä kaikkein merkittävin melko tuore havainto on ollut korkean D-vitamiinitason syövältä suojaava ominaisuus. Se toimii ikään kuin elimistön omana sytostaattina tuhoten alkaneita soluvirheitä, joista osasta myöhemmin kehittyisi pahanlaatuinen kasvain. Korkeiden seerumipitoisuuksien on havaittu lisäävän myös vastustuskykyä, vähentävän nivel- ja lihassärkyjä, kohentavan lihasvoimaa, nostavan mielialaa ja lisäävän yleistä energisyyden tunnetta.


Poliklinikka.fi - D-vitamiinia elimistön hyvinvointiin ja tarpeisiin
 
luomukerma
D-vitamiinipuutos altistaa narkolepsialle?
Narkolepsia-katapleksiaoireyhtymä aiheutuu hypotalamuksen ypokretiinisolujen
tuhoutumisesta, minkä syynä on pidetty toistaiseksi tuntematonta
autoimmuunimekanismia. Ranskan aurinkorannikolla asuvilla tätä oireyhtymää sairastavilla potilailla (51) todettiin verrokkeihin (55) nähden pienentyneet seerumin seerumin 25-hydroksidi-D-vitamiini- eli 25-OH-D-pitoisuudet (59 nmol/l vs 75 nmol/l). Pienentynyt 25-OH-D-pitoisuus lisäsi narkolepsia-katapleksian laskennallista riskiä jopa viisinkertaisesti kliinisistä piirteistä ja
sosiodemografisista tekijöistä riippumatta. D-vitamiinireseptoreja sijaitsee
aivojen immunokompetenteissa mikrogliasoluissa, ja D-vitamiinia on alettu pitää yhtenä merkittävistä ympäristötekijöistä, jotka laukaisevat autoimmuunitauteja. (Carlander B. Plos One 2011;6:e20433)

Duodecim 2011;127:1771

Suomalaisten lasten S-D-25-lukemat ovat aivan liian pieniä, mikä johtuu liian niukasta D-vitamiinin saannista. Katso 202 helsinkiläisen lapsen ja nuoren S-D-25-arvot kuvasta (Duodecim 2011). Keskiarvo oli noin 40 ja vain yksi lapsi ylitti 80 nmol/l. Puutostila on hyvin yleinen. Monilla lapsilla todettiin pienen D-vitamiinipitoisuuden seurauksena suurentunut PTH-arvo sekundaarisen hyperparatyreoosin merkkinä (normaalin PTH:n yläraja 73 ng/l on merkitty kuvaan katkoviivalla).

http://www.duodecim.fi/xmedia/duo/duo99587.png
 
D-vitamiinia
Yli puolet kouluikäisistä ei käytä lainkaan D-vitamiinivalmisteita. Tuoreen tutkimuksen mukaan D-vitamiinin saantisuositus toteutuu sitä huonommin mitä vanhemmista lapsista on kyse. 13–17-vuotiaista enää joka viides ottaa päivittäin D-vitamiinia.

Pienet lapset saavat teini-ikäisiä enemmän D-vitamiinia. Lähes kolme neljästä alle kolmevuotiaasta saa D-vitamiinivalmistetta päivittäin.

Suositusten mukaan alle 18-vuotiaiden tulisi käyttää D-vitamiinilisää joka päivä.

Yliopiston Apteekin Taloustutkimuksella teettämään kyselyyn haastateltiin syyskuussa 1 003 ihmistä, jotka ovat 15–79-vuotiaita.

D-vitamiini
 
D-vitamiinia
Luuston haurastuminen vaivaa yhä useammin jo lapsuusiässä. Tuoreen tutkimuksen mukaan esimerkiksi helsinkiläislasten luunmurtumat ovat selvästi lisääntyneet. Luuston haurastumisen syynä on yleensä D-vitamiinin puutos.

Dosentti Outi Mäkitie ennustaa, että osteoporoosista on tulossa merkittävä lastensairaus. Hänen mukaansa helsinkiläislapsista noin puolella on D-vitamiininpuutos jo vastasyntyneenä.

Mäkitien arvelee myös, että Suomessa on suuri joukko nuoria aikuisia, joilla on merkittävä riski sairastua osteoporoosiin jo ennen keski-ikää.

Hauras luusto on riskitekijä osteoporoosin lisäksi myös varhaiselle nivelrikolle ja muille tuki- ja liikuntaelinsairauksille.

Ympärivuotisen ja riittävän D-vitamiinin lisäksi luuston normaali kehitys vaatii liikuntaa.

Luusto haurastuu yhä useammin jo lapsuusiässä - Terveys - Kotimaa - HS.fi

Monikin varmaan ihmettelee, että miksi ennen ei ole puhuttu julkisesti lasten luuston hauraudesta vai onko se jotain ihan uutta, niin onhan sitä tutkittu jo yli 10 vuotta sitten.

Tapaus D-vitamiini - Keskustelut - Tiede.fi
 
puskan kusetus
D-vitamiinin puute on Suomessa yleistä ja neuvoloiden nykyinen suositus lapsille (10 µg eli 400 ky/vrk) on neljä kertaa liian pieni. D-vitamiini vaimentaa immuunijärjestelmän virhereaktiota, joka tuhoaa haiman insuliinia tuottavia ß-soluja. Riittävä D-vitamiinin anto lapsille ensimmäisestä elinvuodesta alkaen vähentää sairastumisen riskiä seuraavien 30 elinvuoden aikana. Aikuisdiabeetikko tarvitsee D-vitamiinia 100 µg/vrk, mitä määrää ei voi saada suomalaisesta ruokavaliosta.

Diabetes mellitus - Itsehoidon artikkelit - Tohtori Tolonen
 
100µg
Äidin D-vitamiinin puute raskauden aikana heikentää lapsen luontaisen immuunivasteen kehittymistä. Se voi altistaa syntyvän lapsen muun muassa autoimmuunitaudeille, kuten ykköstyypin diabetekselle. Raskaana olevien ja hedelmällisessä iässä olevien naisten tulisikin kiinnittää erityistä huomiota D-vitamiinin riittävään saantiin, suomalaisasiantuntijat muistuttavat.
Aamiainen ruohikolla: D-vitamiini

The Lancet on maailmankuulu lääketieteellinen tietokanta: Tässä tutkimus vuodelta 2001
Intake of vitamin D and risk of type 1 diabetes: a birth-cohort study : The Lancet

D-vitamiinin puute on Suomessa yleistä ja neuvoloiden nykyinen suositus lapsille (10 µg eli 400 ky/vrk) on neljä kertaa liian pieni. D-vitamiini vaimentaa immuunijärjestelmän virhereaktiota, joka tuhoaa haiman insuliinia tuottavia ß-soluja. Riittävä D-vitamiinin anto lapsille ensimmäisestä elinvuodesta alkaen vähentää sairastumisen riskiä seuraavien 30 elinvuoden aikana. Aikuisdiabeetikko tarvitsee D-vitamiinia 100 µg/vrk, mitä määrää ei voi saada suomalaisesta ruokavaliosta.
Diabetes mellitus - Itsehoidon artikkelit - Tohtori Tolonen

Tässä tietoa D-vitamiinin ja I-tyypin diabeteksen yhteydestä:

Lastenlääkäri vaatii D-vitamiinisuosituksen nostoa - Terveysuutiset - Tohtori Tolonen

http://www.terveysportti.fi/xmedia/duo/duo99587.pdf

Studio55.fi (24.5.2010) - Katsomo - Ohjelmat - Hyvä olo

Vitamin D Wiki | Diabetes vitamin D

Lasten diabetes on kasvava ongelma Suomessa. Oikeampaa olisi sanoa tilanteen karanneen käsistä. Lääketieteellinen eliitti ja diabetesliitto kieltäytyvät näkemästä ongelmaan liittyviä selkeitä tosiasioita sillä muutenhan maassa harjoitettu terveyspolitiikka joutuisi outoon valoon. Olisi syytä pelätä, että hiilihydraatti- ja kasvirasvateoria romahtaa. Kun lukee diabetekseen liittyviä tutkimuksia, tulee vihaiseksi ja samalla hyvin surulliseksi siitä, että pienet lapset joutuvat kärsimään vallanhaluisten, paikalleen jämähtäneiden aikuisten itsepäisyydestä.
Antti Heikkilä blogi: LASTEN DIABETES


Kun mietitään vitamiinien merkitystä, niin se on suuri uhka lääketeollisuudelle ajatellaanpa vaikkapa D-vitamiinia, jota tuo sakki on vastustanut henkeen ja vereen. Ihmiset kärsivät kroonisesta niin C- kuin D-vitamiininkin puutteesta, mutta se ei huoleta tuota sakkia. Tärkeintä on, että vitamiinien puutostauteja hoidetaan lääkkein eikä vitamiinein.

Lääketeollisuus kehittelee koko ajan patentoitavia vitamiinien kopioita. Foolihapon ja D-vitamiinin korvikkeet ovat jo markkinoilla, ja niitä saa vain lääkärin reseptillä. Lisää on varmaan tulossa. Tästä on pohjimmiltaan kysymys koko vitamiiniasiassa.

Vitamiinien käyttö on arkipäivää omassa praktiikassani. Niillä todellakin voi parantaa ja auttaa ihmisiä. Harvardissa tehdyn randomisoidun vitamiinitutkimuksen mukaan vitamiinihoito vähensi AIDS -kuolemia 27 %.
Antti Heikkilä blogi: VIELÄ VITAMIINEISTA
 
100µg
Lapset saavat uusista suosituksista huolimatta yhä liian vähän D-vitamiinia, arvioi HYKSin lasten ja nuorten sairaalan apulaislääkäri Outi Mäkitie Kaleva-lehden verkkosivuilla.


D-vitamiinin saantisuosituksia nostettiin vuosi sitten, mutta käytännössä uusia suosituksia ei ole omaksuttu.

- Veikkaan, että enemmistö yli kaksivuotiaista on edelleen ilman D-vitamiinilisää ja harvat murrosikäiset syövät sitä, Mäkitie sanoo Kalevalle.

Mäkitie tutki helsinkiläisten koululaisten D-vitamiinin saantia ennen uusien suositusten voimaan tuloa. Mittaukset osoittivat, että jopa 70 prosentilla koululaisista oli D-vitamiinin puutos. Mäkitien mukaan tulos on yleistettävissä koko maahan.

Kaleva kirjoittaa, että D-vitamiinilisää suositellaan kaikille lapsille 18-vuotiaaksi asti kaikkina vuodenaikoina. Alle kaksivuotiaiden suositeltava päiväannos on kymmenen mikrogrammaa ja sitä vanhemmille lapsille 7,5 mikrogrammaa D-vitamiinia.

Mäkitien mukaan nykyisetkin D-vitamiinisuositukset ovat liian alhaisia. Tutkitut lapset saivat D-vitamiinia keskimäärin nykyisten suositusten mukaisesti ja joivat maitoa. Siitä huolimatta heidän verestä mitattiin liian vähäisiä pitoisuuksia.

D-vitamiinin puute voi aiheuttaa muun muassa osteoporoosia eli luukatoa.
Kaleva: Lapset saavat yhä liian vähän D-vitamiinia | Terveys ja hyvinvointi | YLE Uutiset | yle.fi

Tässä Mäkitien aikaisempi kirjoitus:
Lastenlääkäri vaatii D-vitamiinisuosituksen nostoa - Terveysuutiset - Tohtori Tolonen
 

Yhteistyössä