Raskaus ja amnionkiinnike kohdussa!??

  • Viestiketjun aloittaja Panikoiva
  • Ensimmäinen viesti
Panikoiva
Onko kenelläkään omakohtaisia kokemuksia tuollaisesta kiinnikkeestä kohdussa raskausaikana? Googlella löytyy tosi vähän tietoa aiheesta ja nekin vähäiset tiedot on aika hurjia juttuja... oma paniikki vaan kasvaa niitä lukiessa.

Nyt on menossa rv 30 eikä tuolla kiinnikkeellä näyttäisi ultran mukaan olevan mitään vaikutusta sikiöön (tähän mennessä). Pelottaa kuitenkin, että loppuraskaudessa voi tulla vielä pahoja komplikaatioita jos vauva pahasti sotkeutuu tuohon.

Tuo amnionkiinnike tai kalvojuoste tai mikä sen suomenkielinen termi sitten lieneekään (engl. amniotic band) lienee tosi tosi harvinainen eikä oikein mitään suomenkielistä infoa asiasta löydy. Kokemuksia tai rohkaisevia tarinoita olisi kiva kuulla tai vinkkejä millä hakusanalla voisi suomeksi tietoa etsiä...
 
"vieras"
http://verneri.net/yleis/index.php?id=1019&backPID=981&tx_faq_faq=2043

Jeps. Todella vähän löytyy infoa netistä. Toivotaan parasta, että vauvalla kaikki on hyvin.
 
panikoiva
Kiitokset tuosta linkistä. Noita rohkaisevia juttuja on kiva löytää kaikkien kauhuskenaarioden lisäksi. Tosi vähän löytyy mitään infoa : / Pitää vaan toivoa parasta loppuraskauteen, kun tähänkin asti kiinnike on näyttänyt olevan irrallaan vauvasta.

Täytyy varailla uutta aikaa gynelle ja kysellä asiasta tarkemmin, kun en tänään siellä ultrassa tajunnut kysellä kun gyne ei näyttänyt olevan asiasta kummemmin huolissaan... Että vaikuttaako miten esim alatiesynnytykseen jne.
 
5v sitten
En tiedä onko miten eri asia, mutta meillä oli amnionkurouma, eli sikiö takertunut ja "hirttäytynyt" kiinni kalvossa olevaan reikään. Ei mitään elinmahdollisuuksia, joten keskeytimme. Elämäni kamalin kokemus. Lääkäri sanoi, että oli toinen tapaus, jonka hän on kohdannut 20-vuotisella urallaan (ja hän on siis alan kokenut lääkäri, joten aika harvinainen tila tosiaan).

Mutta eihän teillä vissiin ole mitään hätää, jos kaikki rakenteet kunnossa! Tsemppiä!
 
panikoiva ap
Kiitokset vielä näistä kommenteista. Todella ikävää, että teillä todettiin tuollainen kurouma :( Ja todella harvinaisiahan nuo tuntuvat olevan.

Meillä ei tosiaan ole rakenteissa todettu tähän asti mitään poikkeavaa mutta siltikin pelottaa vielä nämä loppuviikot, ettei vauva kuitenkin kietoudu kalvoon tai puuttuisi sormia jne. Menen parin viikon päästä toiselle lääkärille vielä tutkimuksiin niin saan toisenkin mielipiteen tilanteesta.

Englanninkielisiltä sivulta ja saksalailista foorumeilta olenkin jo jonkin verran tietoa löytänyt, paljon sitä rohkaisevaa ja positiivistakin palautetta onneksi :)
 
Meillä myös huomattiin rakenneultrassa amnionkiinnike...ja nyt kyllä pelottaa kovasti vaikka lääkäri ei varannut uutta ultraa ja oli huoleton asian suhteen..pelottaa nuo mahdolliset kehityshäiriöt ja siihen kiinnikkeeseen sotkeutuminen.. :( Miten teillä...menikö kaikki hyvin..?
 
"vieras"
Meillä syntyi lapsi, jonka yksi sormi oli n. 4mm muita lyhyempi. Suureksi onneksi ylin nivelkin löytyy ja sormi liikkuu ja toimii täysin normaalisti. Ainoaksi haitaksi siis jäänee tuo sormen pieni lyhyys ja kosmeettisesti kynnen puuttuminen sormesta. Mutta se siis toimii täysin ja tuskin tulee koskaan käytännön tekemisiä haittaamaan mitenkään.

Ultrassahan noin pientä seikkaa on mahdoton huomata, ja vaikka huomattaisiinkin, niin eihän sille mitään voi. Synnärillä tuo jäi kätilöiltäkin huomaamatta, itse huomattiin vasta pari tuntia syntymän jälkeen kun ihasteltiin pienokaisen pieniä sormia. Aluksihan se säikäytti kun ei tiennyt että mistä johtuu (eli voiko olla merkki jostain vakavammasta kehityshäiriöistä jne). Mutta lastenlääkäri kotiinlähtötarkastuksessa tutki ja totesi että amnion kurouma, joka on sattuman kauppaa. Mutta koska sormi on muuten täysin kehittynyt viimeistä niveltään myöten, ei sitä tarvitse edes tutkia sen tarkemmin.

Suhteellisen harvinaista todellakin on, joten sikäli huono tuuri. Mutta koska vauvalla on muuten kaikki hyvin, niin saa kyllä taas olla onnellinen ja iloinen terveestä lapsesta! :)
 
vierailija
joo,mulla on tollanen ollu ranteen ympäri,mut ilmeisesti oon jotenkin saanu käteni irti ajoissa,koko ranteen ympäri menee pieni viiva ja valtimon kohdalla vähän isompi jälki,yläpuolelta kun katsoo niin näkyy noin 3mm kuoppa ranteen molemmilla sivuilla mistä kurouma on kulkenut,mutta onneksi noista ei koidu mulle mitään haittaa,havaittu jossain hermossa jonkinlainen viive mutta ei vaikuta mitenkää.
 
vierailija
Mulla on tollanen jalkapöydän ympärillä, eikä oo ollut mitään kasvuhaittaa. Pienenä kuulemma tarkasti tutkittiin ja katsottiin, että jalka kehittyy normaalisti. Ja niin se kehittyikin. Oon ollut onnekas se on jalan ympärillä, eikä vaikka kaulassa tai mahassa. Sellainen viiva yläpuolella ja jalan alla sellainen syvempi kohta menee ympäri. Monet sanonut näyttää että joku siima kulkisi jalan ympärillä. Tietoa ei kyllä kauheasti ainakaan suomeksi löydy, niin harvinaisia me kai ollaan.
 

Yhteistyössä