raskaana olevat !!!

  • Viestiketjun aloittaja rv 11
  • Ensimmäinen viesti
rv 11
kiitos näistä...
neuvolassa olisin sen elen saanut mutta ajattelin vielä miettiä...viime kertaisen sikapiikin jälkeen kun sain keskenmenon niin mietityttää enemmän..
 
"vieras"
Otin viime vuonna sikapiikin ja sain keskenmenon, ei välttämättä yhteyttä toisiinsa, mutta tätä raskautta en riskeeraa rokotteilla. Rv 31 menossa, neuvolantädillä on 35 vuoden työkokemus, eikä hän sitä erityisemmin suositellut...
 
tt
Eipä ole koskaan tarjottukaan. Viime keväänä en saanut, kun en ollut raskaana, kuulunut mihinkään riskiryhmiin enkä ole ammatissa jossa olisi saanut sen nopeutettuna. Joukkorokotuksia ei enää järjestetty, kun vuoroon tulivat terveet yli 25- vuotiaat. Eikä kyllä ole nytkään kukaan tarjonnut vaikka olen raskaana ja neuvolassa kävin viime viikolla viimeksi. Ei siis ole tullut edes mietittyä. Lapselle otettiin pelkka influenssarokote ilman sikatehostetta.
 
En aio ottaa, nyt rv 17. En myöskään uskalla, koska ihan raskauden alussa otin A-hepatiitti-rokotteen (matkustin riskialueelle Afrikkaan), joten enempää en uskalla/halua ottaa rokotteita tän raskauden aikana. Toi A-hep rokotekin on ollut olemassa iät ja ajat ja siitä ei oo raportoitu mitään ongelmia, mutta sekin oli ihan kamala paikka päättää ja miettiä. Yhtäkään perusflunssaa ei oo ollut yli vuoteen, toivottavasti pysyy niin *kop kop*.
 
Otin pakon edessä nyt kun olen raskaana kun kuulun muutenkin riskiryhmään koska sairastan 1.tyypin diabetesta. Nyt siis rv 31+1 joten kuulun ´tuplana´riskiryhmään. Mitään oireita ei tullut.
Muoks. enkä siis ole aiempina vuosina ottanut perusinfluenssarokotusta enkä viime vuonna sikarokotusta. Meillä se sika kuitenkin kävi vuosi sitten.
 
Viimeksi muokattu:

Yhteistyössä