RAPARPERIPIIRAKKAA TAHTOO!!!!!!

HELPON HELPPO MARJAPIIRAKKA

4 munaa
4 dl sokeria
2,5 dl ruokaöljyä
6,5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa

Sekoita ainekset keskenään ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele pintaan (tai sekoita taikinan joukkoon jos haluat) raparperin palaset ja kanelia ja hiukan sokeria. Paista 200 asteessa noin parikymmentä minuuttia. Tulee mun mielestä älyttömän hyvää! Tähän voi sitten käyttää vaikka marjoja, hilloa tai vaikka omenen tai persikan siivuja (+kanelia) jos haluaa vaihtelua.

 

Raparperi-murupiiras


2 munaa
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa
1 dl (100 g)voita sulatettuna

Päälle
0,5 l raparperipaloja
1 - 1,5 dl sokeria
2 tl inkivääriä

Murut
50 g voita tai leivontamargariinia
1 dl sokeria
1 tl vanillinisokeria
1 dl vehnäjauhoja


Voitele irtopohjainen kakkuvuoka. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää jauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen ja lopuksi maidon ja rasvan seos.

Kaada taikina vuokaan ja levitä sen päälle sokerilla ja inkiväärillä maustetut raparperipalat.

Sekoita vielä haarukalla kulhossa muruseos ja ripottele murut piiraan pintaan. Kypsennä uunin alaosassa noin 30 minuuttia.

Jäähdytä piiras haaleaksi ja irrota vuoastaan. Tarjoa sellaisenaan tai puolisulan vaniljajäätelön kanssa.
 
  • Tykkää
Reactions: manta_
Vielä helpompi:

Pohja:kauramurotaikina pakastealtaasta
täyte: sopiva nippu raparperia
1 prk vaniljalla maustettua rahkaa
1 kananmuna
ripaus sokeria

Painele taikina piirakkavuokaan ja laita taikinan päälle raparperipalaset. Sekoita vaniljarahkaan rokeri ja kananmuna, kaada raparperipalojen päälle. Paista taikinapaketin ohjeen mukaan.
 

2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
300 g voita sulatettuna
2-3 rkl vettä tai kermaa

laita pieneen vuokaan (tää taikina on siis tosi vähän)
päälle 400 g raparperiä (silmäsummasesti, mä en ainakaan koskaan mittaa)

sekoita 1 prk kermaviiliä, 1 kananmunan keltuainen ja ripaus perunajauhoa.sekoita hyvin.ja viskaa raparperien päälle.
uuni 250 astetta 30 min.
siinä odottaessa vatkaaki sitte vaniljakermat :) aivan ihanaa!
 
Raparperi-murupiiras

2 munaa
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa
1 dl (100 g) voita sulatettuna

Päälle:
1/2 l raparperipaloja
1-1 1/2 dl sokeria
2 tl inkivääriä

Murut:
50 g voita tai leivontamargariinia
1 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 dl vehnäjauhoja

1. Voitele irtopohjainen kakkuvuoka.
2. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
3. Vaahdota munat ja sokeri.
4. Lisää jauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen ja lopuksi maidon ja rasvan seos.
5. Kaada taikina vuokaan ja levitä sen päälle sokerilla ja inkiväärillä maustetut raparperipalat.
6. Sekoita vielä haarukalla kulhossa muruseos ja ripottele murut piiraan pintaan.
7. Kypsennä uunin alaosassa noin 30 minuuttia.
8. Jäähdytä piiras haaleaksi ja irrota vuoastaan.
9. Tarjoa sellaisenaan tai puolisulan vaniljajäätelön kanssa.

Isoäitini raparperipiirakka

Taikina:
2 ½ dl maitoa
25 g hiivaa
1 muna
1 dl sokeria
1 tl suolaa
n. ½ kg vehnäjauhoja
100 g margariinia tai voita

Pinnalle:
1 l raparperikuutioita
3 munaa
1 ½ dl maitoa tai kevytkermaa
¾ dl sokeria

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
2. Sekoita joukkoon sokeri, muna, suola ja vehnäjauhot.
3. Lisää pehmeä rasva taikinaan.
4. Alusta kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.
5. Kaulitse taikina uuninpannun kokoiseksi levyksi.
6. Jätä hieman taikinaa ristikoiksi piirakan pinnalle.
7. Siirrä taikinalevy leivinpaperilla peitetylle uunipannulle.
8. Anna levyn kohota puolisen tuntia.
9. Levitä raparperikuutiot pannulle.
10. Vatkaa munat, maito ja sokeri kevyesti keskenään.
11. Kaada seos piirakalle.
12. Tee taikinanauhoista piirakan pinnalle ristikko.
13. Voitele ristikko ja piirakan reunat munalla.
14. Kypsennä 225-asteisen uunin alaosassa noin 25 minuuttia.

Raparperi-kermaviilipiirakka

Pohja:
150 g margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Päällys:
5 dl pilkottua raparperia = n. 2 vartta
(muuta marjaa lisänä)
1 kermaviili
¾ dl sokeria
2 munaa
1 tl vanilliinisokeria

1. Sulata margariini.
2. Vaahdota margariini ja sokeri.
3. Lisää muna voimakkaasti vatkaten.
4. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauheet.
5. Sekoita päällysteen ainekset yhteen.
6. Voitele vuoka rasvalla ja ripottele päälle korppujauhoja.
7. Kaada ainekset vuokaan.
8. Paista uunissa 200 asteessa 25-30 minuuttia.

Maailman paras raparperipiirakka

2 munaa
4,5 dl sokeria
150 g sulatettua margariinia
4,5 dl piimää
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
3 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria

Pinnalle:
- raparperi, mustikkaa, vadelmaa yms.
- jos laitat sekä raparperia ja mansikkaa niin laita mansikat vähän kauemmaksi muuten tulee vetinen pohja.

1. Riko munat.
2. Sekoita joukkoon sokeri.
3. Lisää sulatettu rasva.
4. Lisää piimä.
5. Sekoita kuivat aineet keskenään sekaisin.
6. Lisää jauhot muuhun seokseen.
7. Sekoita hyvin keskenään.
8. Kaada uuninpannuun ja ripottele päälle raparperit.
9. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
10. Nauti vaniljajätskin tai vaniljakastikkeen kera.

 

Yhteistyössä