Rapanperi

Raparperissahan on oksaalihappoa, niinkuin esimerkiksi myös pinaatissa ja tämä oksaalihappo neutralisoituu maidolla. Minä juon kyllä jatkuvasti raparperimehua ja maitoa ihan normaalisti enkä ole maitoa lisännyt sen kummemmin ruokavalioon, eiköhän aikuinen jonkin verran kausittain kestä sitä happoa vähän enemmänkin.

Eli jos tosiaan tarkoitat raparperia, mulle toi toinen ei sano mitään.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Jahvetti:
Olen kuullut, ette raparperiä saisi syödä, mutta MIKSI? :/
Olettaisin, että sen oksaalihapon takia. Eli se happo kuluttaa elimistön kalsiumvarastoja. Mutta tämähän siis korjautuu, kun käyttää raparperin kanssa jotain maitotuotetta.
 
Raskausaikana kalsiumin tarve lisääntyy joten sen vuoksi oksaalihappoa sisältäviä tuotteita ei tulisi syödä kovin paljoa. Mutta tosiaan tuolla maidon tai kalsiumin lisäsyönnillä haitat voi helposti estää.
 

Yhteistyössä