ja saksalainen joulupulla on hyvää
STOLLEN
1 1/2 dl maitoa
25 g hiivaa
1 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
1-2 tl kardemummaa
1 rkl sitruunamehua
50 g (1 dl) mantelirouhetta
100 g voita, suolatonta
Täyte
1 pussi (60 g) korintteja
1 dl rusinoita
1 pussi (65 g) sukaatteja
Voiteluun
100 g voita, suolatonta
Pinnalle
tomusokeria
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää puolet sokerista ja alusta jauhot joukkoon. Anna taikinan kohota ainakin kaksinkertaiseksi. Lisää lopput kuivat aineet ja voi sulatettuna. Alusta uudelleen ja kohota. Kauli kohonnut taikina sentin paksuiseksi levyksi. Levitä puolet hedelmistä levyn toiselle puoliskolle. Taita toinen taikinapuoli hedelmien päälle. Toista kaulinta ja lisää loput hedelmät koko taikinalevylle. Rullaa kuin kääretorttu. Jätä sauma alapuolelle. Kohota rullaa noin 20 min leivinliinalla peitettynä.
Voitele voisulalla. Paista 200 asteessa noin 30 min. Voitele paistamisen aikana voisulalla. Voitele vielä kypsä leivonnainen voisulalla. Anna jäähtyä. Siivilöi pinnalle runsaasti tomusokeria. Säilytä joulupulla folioon käärittynä viileässä.
Lasst es Euch schmecken!