Puolivuotias hikinen lapsi

  • Viestiketjun aloittaja "uusi äiti"
  • Ensimmäinen viesti
"uusi äiti"
Meillä on yksi lapsi, ensi viikolla täyttää 6 kk. On syntymästään asti ollut usein hikinen ja se on tutkittu sairaalassakin ettei liity mitenkään sydämeen.

Nyt pukkas ensimmäiset helteet ja kaksi viimeistä yötä on ollut ihan tuskaa, kun lapsi ei nuku koska liian kuuma. Meillä on iltaan asti ikkunat auki, mutta yöllä ei niitä viitsi pitää. Onko kukaan koskaan laittanut vastaavassa tilanteessa tuuletinta yöksi pyörimään samaan huoneeseen missä lapsi nukkuu?

Entäs lapsen vaatteet pihalle vaunuihin? Oletteko tällaisessa tapauksessa laittaneet lapsen jo kylmästi ilman päähinettä vaunuihin lenkin ajaksi? Jos laitan ohuenkin pipon / lakin, on lapsemme pää ihan hiestä märkä helteellä. Ja sellainen lapsi ei nuku joka on aivan kuumissaan.
 
"Aino"
Kyllä olen laittanut puolivuotiaana ilman hattua vaunuihin, jos sinne ei tuule eikä aurinko paista suoraan. Onhan lapsi sisälläkin ilman hattua, ja meillä oli eilen kylmempi sisällä kuin ulkona. Sama ongelma täällä, lapsi on ihan hikinen kaikissa vaatteissa ja tietysti kiukkuinen kuin ampiainen...
 
"uusi äiti"
Jos vauva nukkuu pelkässä vaipassa lakana peittona tai jopa ilman, tuskin tulee kuuma?

Nukkuu ilman vaatteita, vain vaipalla ja lakana peittona mutta sekään ei päällä. Kuuma sillä on. Hikisenä se aina herää ja sänky hiestä märkänä. Tämä siis ollut jo ennen helteitäkin, mutta silloin sai nukutuksi paremmin. Nyt kun helle vielä päällä niin hikoilee enemmän.
 
kkkb
Mikä lämpötila teillä sitten on sisällä?
Makkarissahan kai "pitäisi" olla 18-19 astetta öisin että nukkuisi hyvin, aikuiset tietysti ovat voineet totuttauttua kuumempiinkin oloihin.
 
"Hmm"
Ei päivällä ikkunoita auki jos ulkona helle! Vasta illalla / yöllä kun viilenee! Pidä tuuletinta päällä ainakin illalla tuuletuksen aikaan kun ikkunat auki. Oon kyllä ite jättänyt yöksikin tuulettimen päälle..
 
"uusi äiti"
Pidämme päivällä ikkunoita auki, koska sieltä tulee hento tuulen vire asuntoon. Muuten emme pitäisi. Jos ei ole ikkunat auki, ei asunnossa voi olla. Aamusta asti paistaa aurinko.
 
Blue
Ei tuuletinta yöksi päälle. Ikkuna auki mielummin.

Ikkunan jos avaa kesäkuumalla päivällä niin auki VAIN varjon puolelta, silloin sieltä tulee vähän viileämpää ilmaa. Auringon puolelta tulee vain tulikuumaa ilmaa joka hetken tuntuu viileämmältä sen vireen takia mutta oikeasti vain lämmittää entisestään asuntoa.
 
"uusi äiti"
Jännä asia tää järjenkäyttö... Jos ulkona helle ja luukuttaa ikkunoita auki aamusta iltaan ni miksiköhän sisälläkin kuuma?

No voi v****. Järkeä tässä käytetäänkin. Jos emme avaa yhtään ikkunaa päivälläkään, ei meillä voi sisällä hengittää jos aurinko paistaa suoraan sisälle. Jos avaamme ikkunan tai kaksi, tulee ilmaa asuntoomme ja läpivetoa. Kuka on sanonut, että ne ikkunat on auki niissä paikoissa joissa aurinko paistaa?

Kiitos ja hei. Ja kiitos asiallisille vastauksille, te muut ns. täydelliset jotka tiedätte kaikesta kaiken, myös siitä millainen koti meillä on ja mistä suunnasta aurinko paistaa, te ette saa kiitosta.
 
JoshelleNiinVettä!
Anna lapsellesi VETTÄ! Meillä myös, tosin nyt jo 10kk ikäinen tyttö on kova hikoamaan, nytkin juo tuossa lastenohjelmia katsellessa pullosta ihan silkkaa vettä. Vesi ei ole paha, vaikka neuvolassa sanotaan että alle vuosikkaat ei vettä tarvitse, ja pas**n vi**t!
 
"uusi äiti"
Alkuperäinen kirjoittaja JoshelleNiinVettä!;29930986:
Anna lapsellesi VETTÄ! Meillä myös, tosin nyt jo 10kk ikäinen tyttö on kova hikoamaan, nytkin juo tuossa lastenohjelmia katsellessa pullosta ihan silkkaa vettä. Vesi ei ole paha, vaikka neuvolassa sanotaan että alle vuosikkaat ei vettä tarvitse, ja pas**n vi**t!
Juu, olemme antaneet vettä jo pidemmän aikaa. Sanoi neuvola mitä tahansa.
 
"Anne"
Parhaiten saa kämpän kylmäksi, kun päivällä pitää kaikki sälekaihtimet ja verhot ja ikkunat kiinni ja yöksi avaa. Meillä oli myös hikinen lapsi, joka aamu piti laittaa tyynyliina ja lakanat kuivumaan. Kesän vietti pelkässä vaipassa läpeensä.
 
Ikkunat auki yöksi vaan. Toiset on herkempiä kuumudelle, minäkään ei pysty kesällä nukkumaan kunnolla kun on niin kuuma. Nykyisessä kodissa vähän paremmin kun ikkunoista paistaa aurinko sisään vaan n. tunnin ajan aamulla, mutta edellisessä kämpässä oli tuskaa kun aurinko paistoi aamusta iltaan. Ei toivoakaan kunnon unista, vaikka oli ikkunatkin auki öisin...
 
"Matsku"
Kannattaa kokeilla silkkiä / silkki-merinovillaa päälle, ovat hengittäviä ja saattaa olla iholle mukavampikin kuin paljaaltaan. Itse ainakin koen että hikisenä on niljaista olla alasti, paremmalta tuntuu jos on jotain kevyttä, hengittävää vaatetta päällä, joka imeekin hikeä iholta ettei tunnu niin limaiselta. Puuvilla ei ole kovin hyvä, paljon parempia just silkki, ohut merinovilla, pellava, hamppu, ehkä bambukin.
 
"Vvieras"
Tuolla etelän maissa missä oikeesti on kuuma pidetään paljon rattaissa lampaan taljaa, juurikin siksi että se pysyy helteelläkin viileänä. Tuntuu hullulta kun Suomessa sitä pidetään talvella lämmittämässä. Meillä tuo vauva on nyt tosi hyvin nukkunut kun laitoin lampaan taljan pinnasänkyyn / rattaisiin.

Mummo sano, että lämmin suihku just ennen nukkumaan menoa niin huoneilma tuntuu viileältä, toimii itellä mutta en oo vielä vauvalla kokeillu.

Onko ap:llä sälekaihtimia? Ne päiväksi kiinni ja jos varjopuoli talosta löytyy sieltä ikkuna auki.
 
"Veera"
Kunnolliset pimennysverhot tai sälekaihtimet kiinni niin kauan kuin aurinko ikkunasta paistaa. Auringon lämmittämällä kerrostalon ulkoseinällä voi olla 40-50 astetta lämmintä, todellakin ikkunat pidetään kiinni päivisin. Jos ulkona ei ole kovin kuuma niin varjon puolen ikkunaa voi pitää auki mutta kunnon helteellä kaikki ikkunat päivisin kiinni ja illalla/yöllä vasta tuuletetaan.

Harso voi olla hyvä peitto, imee ehkä hikeä paremmin kuin lakana. Ja ulos ei todellakaan mitään lakkia päähän vaan vaunun kuomu suojaksi. Helteeseen sopeutuminen vie aikaa ja voi herätä siis ihan maitoakin saadakseen tiheämmin.
 
8kk
Mä kans suosittelen pitämään ikkunaa auki myös yöllä. Meillä on kans nyt ollu, tosin nukutaan samassa huoneessa ja jos on yöllä alkanut itselle tulla vilu oon laittanut ikkunan kiinni. Kannattaa myös tarkistaa patjan ja lakanan materiaali ja ei ainakaan mitään kosteussuojaa (muovia) pitää sängyssä
 

Yhteistyössä