Punoittava kaula vauvalla, talkki vai rasva?

Eli tytöllä meinaa kaulapoimu aueta kun hautoo niin paljon. Pesen kaulan päivittäin ja kuivaan kunnolla, siltikkin iho hautoo ja meinaa mennä rikki :/ mietinki kumpi parempi, bepanthen vai talkki? Kumpaakin olen kokeillut, mutta en nyt tiiä kumpaa kannattaa pitemmän päälle käyttää..kokemuksia kaivataan?

Tyty ja Typy melkein 3kk
 
Minä taas en missään tapauksessa voi suositella perunajauhoja!
Miettikääpä mikä bakteeripesä sinne poimuihin syntyy, kun sinne valuu ehkä maitoa ja sitten siellä on sitä perunajauhoa, eli silkkaa tärkkelystä, joka on oikein naminamia niille bakteereille!

Esikoisella kokeiltiin perunajauhoa, kun neuvolasta suositeltiin, mutta seurauksena oli sellainen haiseva liisteri.. :( Tavallisella talkilla ja rasvatalkilla (apteekista) saatiin sitten kaulapoimut kuiviksi (tietysti pesut lisäksi).

Tokalla lapsella meinasi nivustaipeet aueta, ja siihen lääkäri neuvoi käyttämään rasvaista perusvoidetta. Se auttoikin hyvin.
 
Meillä punoittaa välillä tosi pahasti kanssa kaulapoimu. Mutta sitten yritetään pitää enemmän mahallaan, että poimu tuulettuisi. Rikki asti ei ole onneksi mennyt. Mutta ei olla rasvattu tai laitettu talkkia.
 
Kiitos vastauksista :wave:
Täällä nyt tuota talkkia laitettu ja alkaa punoitus pysyä kurissa =) Eli aamuin illoin pesu ja kunnon kuivaus + talkkia kevyesti niin rupee paranee..toivotaan että päästää kyseisestä vaivasta kokonaan.

Meillä siis ei auttanu pelkkä pesu ja kunnon kuivaus :/ silti hautoo..
 
Alkuperäinen kirjoittaja Unnu1:
Saako vauvalle laittaa jauhemaista Bacibactia? Itselle se on auttanut, jos tilanne on päässyt pahaksi.
En kyllä laittaisi. Sehän on antibioottivoide enkä käyttäisi sitä ilman lääkärin määräystä vauvalle, sehän on tarkoitettu jo tulehtuneelle iholle tappamaan bakteereita.
 
Meillä oli kans pikku-vauva aikana tosi pahasti kaulan seutu rikki. Eikä meillä auttanut mikään, kaikki kokeiltiin. Syy selvis myöhemmin laaja-alaiset allergiat... Toivottavasti teillä ei kuitenkaan ole siittä kyse.
 
Huolellinen pesu ja kuivaus aamuin illoin sekä talkkaus auttoi meillä pulskan vauvan kaulapoimuun ja kainaloihin jotka hautuivat pahasti. Ajan myötä helpottaa kun vauva alkaa liikuskella ja nostaa enemmän päätään. Weledan sinkkivoide on myös todella hyvä hiertymiin kun iho rikki! Toimii eri tavalla kuin kaupan sinkkivoiteet.
 

Yhteistyössä