Kun punajuuret ovat kypsiä , kaada vesi pois. Laitaa kylmää vettä tilalle. Siinä punajuuret jatkavat vielä kypsymistään ja samalla jäähtyvät hyvin. Kannattaa kokeilla. Syksyllä punajuuret kypsyvät nopeammin kuin näin joulun aikaan. Syksyllä kuori irtoaa helpommin myös. Usein silloin pusertamalla käsin kuori irtoaa, kannan kohdassa vain käyttää veistä.Tämä kylmä vesi auttaa myös kuorimista.Kannattaa valita pieniä. tasakokoisia punajuuria. Ne kypsyvät nopeammin eivätkä ole niin tikkumaisia ja kovia kypsänäkään.Keitä punajuuret syksyllä , kuori ja paloittele ne kuutioiksi tai suikaleiksi aina tarkoituksen mukaan ja pakasta. Siinä ovat sitten punajuuret valmiina esim. jouluista rosollia tai punajuuri-omenasalaattia varten, mihin tulee aivan tavallinen öljykastike.Voihan myö punajuuret soseuttaa muusiksi ja tehdä vaikka kasvispihvejä. Kannattaa keittää punajuuria aina isompi erä. Siinä säästää sähköä , aikaa ja vaivaa. Sama koskee kaikkea ruoanlaittoa ja leipomista. Tehdä kakkuja muutama kerrallaan, samalla sekoittamisella syntyy useampi kakku ja samalla lämmöllä myös kypsyy. Säästää aikaa , vaivaa ja sähköä. Laittaa sitten pakkaseen loput, joita ei sillä hetkellä käytä. Aina silloin on kotona vierasvaraa. Pakastaa kakut esim. muutaman viipaleen pakkauksissa tai puolikkaina, jolloin se nopeasti sulavat. Silloin on aina tuoretta tarjottavaa , eivätkä kuivu ja homehdu niin helpolla. kun näin menettelee.Silloin tulee myös ajankäyttöön sitä tehokkuutta ja järkevyyttä, kun aikaa on aina rajoitetusti.Monta pientä vuokaa mahtuu uuniin kakkuja.