Niin, no, eikö sen silti voi korvata jollain muulla aineella? Jos olet epävarma, niin käytä jotain muuta sen tilalla.Alkuperäinen kirjoittaja ap:Ei ole ummetukseen, vaan gluteenittomien sämpylöiden reseptissä.
Alkuperäinen kirjoittaja Non compos mentis:Varmaan jollain kauraleseillä sen voisi keliakiaruokavaliossa korvata? Ne keliaakikot, jotka eivät kauraa käytä, voinevat hyötyä tuosta, mutta jos ei ole erityistä tarvetta suuriin kuitumääriin, en ainakaan raskaana käyttäisi, etenkään, jos on ennakoivia suppareita paljon tms.
USA:ssa tuota saa nimenomaan ummetukseen käsikauppavalmisteena. Riskiraskauksissa mikä tahansa ummetuslääke kannattaa kysyä lääkäriltä, vaikka käyttäisikin sitä jossain muussa tarkoituksessa. Plus, jos raskaana syö jotain itseä epäilyttävää, voivat ne henkiset vaikutukset olla paljon suuremmat kuin mahdolliset fyysiset. Tyyliin; joku juo 3 kuppia kahvia päivässä ja vauvalla on sitten koliikki => äiti masentuu ja syyttää itseään kahvin juomisen takia.Alkuperäinen kirjoittaja Mie vaan:Alkuperäinen kirjoittaja Non compos mentis:Varmaan jollain kauraleseillä sen voisi keliakiaruokavaliossa korvata? Ne keliaakikot, jotka eivät kauraa käytä, voinevat hyötyä tuosta, mutta jos ei ole erityistä tarvetta suuriin kuitumääriin, en ainakaan raskaana käyttäisi, etenkään, jos on ennakoivia suppareita paljon tms.
Siis tollahan tehdään sitko, koskapa keliaatikot eivät voi käyttää vehnää jossa itsessään on sitko. Voi varmasti käyttää. Sitähän on käytetty gluteenittomissa leivissä ja pullissakin, enkä oo kyllä huomannut että niissä olis ollut tekstiä:"Ei suositella raskaana oleville"
Kysy nyt kumminkin lääkärin mielipide, sillä löysin tällaisenkin sivun: http://www.shopping4net.fi/Luontaistuotteet/Vatsa-suolisto/Suolisto/Psyllium-Fiber-Pulver.htm Tosin mielestäni tuossa on kyse vähän eri tuotteesta, kuin leivonnassa käytettävästä psylliumista.Alkuperäinen kirjoittaja ap:Raskaus on ihan alussa, pitäisköhän jättää syömättä, varmuuden vuoksi.
Siis missä muodossa sä meinasit sitä syödä ja miksi?Alkuperäinen kirjoittaja ap:Raskaus on ihan alussa, pitäisköhän jättää syömättä, varmuuden vuoksi.
Laittaisin sämpylöihin tuomaan sitkoa.Alkuperäinen kirjoittaja Ärrimurri:Siis missä muodossa sä meinasit sitä syödä ja miksi?Alkuperäinen kirjoittaja ap:Raskaus on ihan alussa, pitäisköhän jättää syömättä, varmuuden vuoksi.
Siinä reseptissä on 2tl. Tein sämpylät jo, kunnes rupesin miettimään. Mutta jos sitä ihan yleisesti käytetään, niin pitäisiköhän lopettaa skitsoilu.Alkuperäinen kirjoittaja vihreä sateenvarjo:Enpä ole ikinä tullut ajatelleeksi edes ettei voisi käyttää Olen käyttänyt tässä raskaudessa ja käytin myös edellisen raskauden aikana.
Muoks. käytän siis karppileipomuksissa tuota ja määräthän on kyllä aika pieniä
No minun mielestä voit käyttää. Oon ite keliaakikko ja tasan söin koko raskauden ajan leipiä missä on psylliumia eikä tullut kyllä koko aikana mieleen ettei voisi syödä. Ja jotenki hassua ajatella että olis kovin vaarallista, kun ethän sä varmaan pellillistä niitä sämpylöitä kerralla vedä ja määrät on siis pieniä.Alkuperäinen kirjoittaja ap:Laittaisin sämpylöihin tuomaan sitkoa.Alkuperäinen kirjoittaja Ärrimurri:Siis missä muodossa sä meinasit sitä syödä ja miksi?Alkuperäinen kirjoittaja ap:Raskaus on ihan alussa, pitäisköhän jättää syömättä, varmuuden vuoksi.
No juu, siis aine on näemmä outo vain mulle ja kaikki muut on siitä kuulleet Jotenkin yhdistin ton pellavansiemeniin, kun niitähän ei raskaana ollessa suositella. Tuskinpa tuo vaarallista on.Alkuperäinen kirjoittaja ap:Siinä reseptissä on 2tl. Tein sämpylät jo, kunnes rupesin miettimään. Mutta jos sitä ihan yleisesti käytetään, niin pitäisiköhän lopettaa skitsoilu.Alkuperäinen kirjoittaja vihreä sateenvarjo:Enpä ole ikinä tullut ajatelleeksi edes ettei voisi käyttää Olen käyttänyt tässä raskaudessa ja käytin myös edellisen raskauden aikana.
Muoks. käytän siis karppileipomuksissa tuota ja määräthän on kyllä aika pieniä