Prisman mainostamista maatuvista vaipoista...

Onko kukaan muu huomannut,että nuo maatuvat vaipat,ainakin housuvaipat ovat AIVAN samoja,mitä Lielahden Löytötavaratalo myi kakkoslaadun hehtosäkissä kesän lopussa? Ostin sellaisen säkin yhdelle lapsista ja sitten myöhemmin nuorimmaiselle prismasta maatuvia housuvaippoja paketin kun tulivat myyntiin. Järkytys oli aika suuri,kun tajusin että ovat leimoja myöten samoja... Lähetin kyselyn sinne vaippafirmaan asiasta,mutta sain vastauksen englanniksi, etteivät he ymmärrä suomea... Että näinkö meitä lapsellisia pissitetään vaipoissakin?!? Onko kukaan muu asiaa huomannut? p.s vaipat kyllä maatuvat täysin,tehtiin mammojen kanssa kompostitesti :flower:
 
Hyvinkin voi olla, että pissitetään.. Itse en noista tiedä ku ei ole lasta viel kuin masus vasta ja aion kestovaippoja käyttää. Ja nuo maatuvat on toki hyviä jos on oma komposti mutta biojätteisiinhän niitä ei sais laittaa ni sikäli aika turhia. Juu, aiheen vierestä höpisen mut tuli vaa mieleen =) Oliko sit suurikin hintaero?
 
Löytötavaratalo myy monen merkkisiä II-laadun vaippoja. Mm muumivaippoja ja pirkkavaippojakin. Mutta ei se tarkoita, että ne olisivat täysin samoja kuin nuo Prisman vaipat, toiset on I-laatua ja toiset II-laatua. Muumivaipoissa oli välillä tosi hyviä II-laadun vaippoja, mutta kyllä jotkut erät olivat ihan oikeasti II-laatua, ei vaan ulkonäkövikaa...
 
DG
Noi naturababyn vaipathan ei maadu täysin. Menin itse ainakin siihen harhaan. Ostin onnesta soikeana, että kun on komposti pihalla, että sinne vaan ja luonto säästyy. Niin siinä ne teippiosat eivät maadu, se kyllä lukee siellä pienellä, että 80% maatuu, loput ei. Eli kaivatko käyneestä kompostista ne muoviosat vuoden päästä pois vai mitä.

Musta on tosi huonosti sanottu, että osa vaipasta ei maadu, ja niitä ei saa revittyä roskiinkaan niitä osia mitkä ei maadu. Joten siihen jäi ainakin omat Natura vaipat.
 
Mitkä osat tarkaalleen ottaen ei maadu teippien lisäksi? Meillä käytössä sekä teippi että housu.
Kannattaa silti jatkaa käyttöä, kyllä se on paljon parempi paha se vaippa kaatopaikalla kuin normi vaippa. Puhumattakaan siitä ettei valimistuksessa käytetä öljypohjaista muovia. Ja ehkä suurimpana pointtina kemikaalittomuus lapsen ihoa vasten!
 
Kyllä noissa Nature-vaipossa on kemikaaleja ihan kuten tavallisissakin kertakäyttövaipoissa. Eli neste muuttuu vaipassa geeliksi niiden kemikaalien avulla, ja yhtälailla se mössö on lapsen iholla jos vaipan pinta sattuu hajoamaan. Eli jos kemikaaleihin katsotaan niin paras vaihtoehto kestovaippa peppuun.
 
Minä taas jostain luin, että nuo maatuis vain 60%. No, 60 tai 80, joka tapauksessa ne eivät maadu täysin niin kuin niitä harhaanjohtavasti mainostetaan.

Ja alkuperäiseen aiheeseen; minkä takia juusa77 ajattelet, että tuo on kus etusta? Siis saahan II-laatuista tavaraa myydä kai missä vaan?

Noi vaipat on musta tosi huonoja, eivät sovi meidän pyllylle...
 

Yhteistyössä