Pride noudatti Sanna Marinin päiväkäskyä – Uskomaton virhe, joka kostautuu

Jaahas, Pride syrjii itse ihmisiä poliittisen mielipiteen ja puoluekannan mukaan.

Pride ei ole sama asia kuin seksuaalivähemmistöt. Siitä on tullut poliittinen vallankäyttäjä, kirjoittaa Iltalehden kolumnisti Sanna Ukkola.

“Todella törkeää, aivan käsittämätöntä.”

Puhelimessa ystävättäreni puhkuu raivoa. Hän on osallistunut Prideen niin pitkään kuin muistan, viimeiset vuodet vaimonsa kanssa, ja osti viime vuonna Priden jäsenyyden.

Ei osta enää. Vaimo puolestaan ilmoitti jo Pridelle, ettei aio tukea järjestöä enää millään tavalla. Moni pariskunnan homotuttu on jo ilmoittanut, ettei aio enää marssia Pridella.

“Luulin, että Pride olisi viimeinen linnake, joka alkaa sulkea ihmisiä ulos. Olen todella, todella pettynyt”, kokoomuksen liberaalisiipeen kuuluva ystävättäreni tilittää.

Helsinki Pride ilmoitti tällä viikolla, että se ei tee yhteistyötä kokoomuksen ja keskustan kanssa. Puolueet eivät pääse yhteistyökumppaneiksi, koska osa puolueiden kansanedustajista äänesti uutta translakia vastaan.

Esimerkiksi kokoomuksessa uudistusta vastaan äänesti 10 kansanedustajaa ja sen puolesta 26 kansanedustajaa – ilman kokoomuksen tukea translaki ei olisi mennyt läpi.

Kokoomus on muuttunut liberaalimpaan suuntaan näissä asioissa: vuonna 2014 sukupuolineutraalia avioliittolakia kannatti 28 ja vastusti 16 kokoomuksen kansanedustajaa.

Mutta asialla ei ollut tuolloin nähtävästi mitään väliä, sillä kokoomuksen äänestystuloksesta tuli ongelma yhteistyölle vasta nyt.




Äänestyksessä oli poissa osa vasemmistoliiton kansanedustajista, joten eduskuntaryhmästä vain 75 prosenttia äänesti kyllä translakiäänestyksessä. Kokoomuksesta 72,2 prosenttia äänesti kyllä, mutta vain kokoomus pantiin tilille aiheesta.
Oikea syy kokoomuksen sulkemiselle pois Pridesta löytynee muualta: puheenjohtaja Petteri Orpo pyrkii parhaillaan muodostamaan hallitusta Pahojen perussuomalaisten ja Konservatiivisten kristillisdemokraattien kanssa Säätytalolla. Mikä voisikaan olla vakavampi synti?
Mutta vaikka syy olisikin siinä, että osa kokoomuksen kansanedustajista äänesti translakia vastaan niin mitä sitten?
Translaki ei ole aivan yksinkertainen läpihuutojuttu, ja se on saanut arvostelua myös osalta transihmisistä. Heidän mukaansa uusi laki päinvastoin heikentää transihmisten asemaa.
Eli nyt suvaitsevaisuuden ja vapauden nimiin vannova Pride haluaa sanella, miten sen kavereiden kuuluu äänestää – muuten heidät potkitaan kylmästi pihalle.
Pride noudatti pääministeri Sanna Marinin sanomaa: puoli on valittava, ei ole keskitietä.

Helsinki Priden touhu on niin tökerö valtaan liittyvä tempaus, että harvoin moista näkee. Pride yrittää rapauttaa kokoomusta ja nöyryyttää sitä julkisesti, koska osa sen kansanedustajista ei äänestänyt Priden haluamalla tavalla.
Kyseessä on puhdas kiristys. Tee kuten me haluamme tai sinun maineesi loataan. Et ole enää meidän puolellamme, ihmisoikeuksien puolella, homojen puolella.
Kokoomus on perinteisesti ollut imagopuolue, jolle ulkoinen status on hyvin tärkeä – ja puolueella on hyvä maine myös homojen keskuudessa. Identiteettipoliittisissa kysymyksissä puolue on pitkään toiminut vihervasemmiston nuottien mukaan – esimerkiksi siten, että lähes kolme neljästä kansanedustajasta äänesti oppositiosta käsin hallituksen translakiesityksen puolesta. Jo tämä on poikkeuksellista.
Tämän maineen Pride yrittää nyt tuhota kostollaan.
Samalla Helsinki Pride vihjaa kaikille muillekin yhteistyökumppaneilleen, että ne saattavat olla seuraavana nöyryytysvuorossa. Pride esimerkiksi kannattaa sitä, että myös alaikäisten pitäisi saada vahvistaa sukupuolensa.
Jatkopohdintaa: onko ok tehdä genitaalileikkauksia teineille? Tai estää heidän kehonsa luonnollinen hormonituotanto? Mitä mieltä niistä pitää olla, jos haluaa tehdä yhteistyötä lafkan kanssa?
Päätös on puhdasta pelolla johtamista. Jos vanha liitto, jossa kokoomus edistää vihervasemmistolle tärkeitä asioita, on purkautumassa, pitää lyödä niin että sattuu.
Ja Priden syy puhdistuksille? Se, että ihan kaikki kokoomuksen ja keskustan kansanedustajat eivät olleet täydellisen puhdasoppisia sen vaatimuksien edessä.

Kokoomus on antanut oman brändinsä Priden käyttöön ja samalla ehkä toivonut, että Pride toisi sille imagonostetta suvaitsevana puolueena. Tällainen on houkuttelevaa melkein mille tahansa puolueelle tai yritykselle, sillä Priden tavoittamat väkimassat ovat valtavia.
Mutta nyt Pride lyö kokoomusta sen omalla astalolla, jonka avulla puolue on yrittänyt rakentaa brändiään. Te ette ole enää riittävän suvaitsevaisia tehdäksenne yhteistyötä meidän kanssamme!
Todellinen kaksiteräinen miekka, jonka toinen pää upposi suoraan kokoomuksen sydämeen.

Kun Pride toimii näin, se ei muuta suhdettaan ainoastaan kokoomukseen vaan kaikkiin muihin yhteistyöjärjestöihin. Tämän päätöksen myötä niille kaikille syntyy vaatimus olla täysin samaa mieltä Priden kanssa, tai uhkaa ankara häpeärangaistus. Pään yläpuolella roikkuu koko ajan Damokleen miekka, joka putoaa, jos et suostu tekemään, kuten liike sanelee.
Onnea vaan Marimekolle, Stockmannille, Varmalle ja muille! Haluavatko nämä brändistään erittäin hyvin huolta pitäneet yritykset altistaa itsensä jatkossa riskille siitä, että jos ne eivät hyväksy sellaisenaan Priden vaatimuksia, ne saatetaan leimata vähemmistövastaisiksi? Esimerkiksi Marimekon Ihamuotila on jo törmännyt uusherännäisten ehdottomiin käyttäytymisvaateisiin twiittiensä takia.
Ja Priden yhteistyökumppaneina toimii kokonaisia puolueita, jotka eivät saisi missään tapauksessa altistua painostukselle.
Tällainen on härskiä ja valtavan vahvaa vallankäyttöä. Pride ei tyydy pelkästään pehmeisiin vaikuttamiskeinoihin; nyt nähty näytelmä todistaa, että se on valmis todella rajuihin maineoperaatioihin.

Aikaisemmin myönteinen Pride-kumppanuus näyttää kääntyvän mahdolliseksi maineriskiksi, joka mukana olevien yritysten on pakko ottaa jatkossa huomioon.
Mutta voivathan kokoomuslaiset ja keskustalaiset mennä edelleen marssille yksityishenkilönä, Pride korostaa.
Kyllä, voivat, mutta eivät oikeastaan. He voivat mennä sinne häväistyinä. Te ette puolueena kelpaa, olette huonoa sakkia!
Erikoisinta on, että liike, jonka koko tarkoitus on vastustaa syrjintää, alkaa itse syrjiä muita. Pride syrjii ihmisiä poliittisen mielipiteen ja puoluekannan mukaan.
Jos Pride noudattaisi itse omia sääntöjään, se ei voisi enää järjestää syrjimättömyyttä juhlistavia tapahtumia.



Kokoomus on todennäköisesti edistänyt Suomessa enemmän Priden asioita kuin Pride itse. Ilman kokoomusta seksuaalivähemmistöjen asema olisi suomalaisessa lainsäädännössä täysin erilainen, mutta Pride sivuuttaa kaiken tämän ja typistää puolueen roolin yhteen ainoaan äänestykseen.
Pride on kahminut itselleen viime vuosina valtavasti valtaa. Lähes jokainen puolue ja firma haluaa poseerata sen vieressä ja toivoo osansa sen hyveellisestä tähtipölystä. Katsokaa, nämä ovat minun arvoni, olen suvaitsevainen!


Mutta nyt Pride teki kaikkien aikojen oman maalin pakottamalla yhteistyökumppanit valitsemaan puolensa.
Vaarana on, että kun liikkeestä tulee ryppyotsainen puhdasoppisuuden vaatija, ihmiset alkavat assosioida näitä asioita myös seksuaalivähemmistöihin, joita Pride edustaa. Ja samalla Pride tekee myös hallaa kaikille vähemmistöille.
Priden touhu on kylmää ja todellisuudelle vierasta ehdottomuutta, jota tavallinen ihminen kavahtaa. Ja miettii, että mistä lähtien Pridesta on ylipäätänsä tullut yhtäläisyysmerkki suvaitsevaisuudelle ja ihmisoikeuksille.
Sillä Pride ei ole sama asia kuin seksuaalivähemmistöt tai heidän oikeutensa. Siitä on tullut poliittinen vallankäyttäjä.
Pride teki järkyttävän strategisen mokan, aiheutti hallaa niin seksuaalivähemmistöille kuin itselleenkin ja antoi kaikki aseet vähemmistöjen vastustajien käsiin.
Kun Suviseurat alkavat vaikuttaa suvaitsevammalta kuin Pride, on menty metsään ja aika hemmetin pahasti.
 
  • Tykkää
Reactions: m1es
vierailija
"Kun Suviseurat alkavat vaikuttaa suvaitsevammalta kuin Pride, on menty metsään ja aika hemmetin pahasti."

No näinhän se on. :ROFLMAO:

Muistan jo aikasemmin miettineeni sitä miten pride ei ollutkaan mikään iloinen rakkauden karnevaali hippiliikkeen tapaan. Silloin se taisi liittyä johonkin kommentteihin persuista tyyliin emme kaipaa heitä marssimaan joukossamme. Että sateenkaaripersu ei saisi mennä marssimaan sateenkaarilipun kanssa koska persu. Jotenkin ahdasmieliseltä tuntuu, mutta mitäpä se minulle kuuluu.
 
vierailija
"Kun Suviseurat alkavat vaikuttaa suvaitsevammalta kuin Pride, on menty metsään ja aika hemmetin pahasti."

No näinhän se on.

Muistan jo aikasemmin miettineeni sitä miten pride ei ollutkaan mikään iloinen rakkauden karnevaali hippiliikkeen tapaan. Silloin se taisi liittyä johonkin kommentteihin persuista tyyliin emme kaipaa heitä marssimaan joukossamme. Että sateenkaaripersu ei saisi mennä marssimaan sateenkaarilipun kanssa koska persu. Jotenkin ahdasmieliseltä tuntuu, mutta mitäpä se minulle kuuluu.
Sebastian Tynkkynen mustan miehensä kanssa ei saa osallistua prideen...
 
vierailija
Oisko eka kerta, kun Ukkola kirjoitttaa asiaa... Hel*etin nolo moka Pridelta, eikä ole kyllä yhtään ajateltu pidemmälle - eikä varsinkaan loppuun asti... Kyllä tällä tempauksella Pride itse pilas oman maineensa.
 
vierailija
Poliittinen vaikutus? Siis miksei Pride olisi vaikuttamassa politiikkaan? Tottakai se on, jos se puhuu ihmisoikeuksista.
Miksi Pride olis hippiliike?

Ja miten ihmeessä tämä liittyy Mariniin?
 
vierailija
Poliittinen vaikutus? Siis miksei Pride olisi vaikuttamassa politiikkaan? Tottakai se on, jos se puhuu ihmisoikeuksista.
Miksi Pride olis hippiliike?

Ja miten ihmeessä tämä liittyy Mariniin?
Ei mitenkään. Palstaseko käy joka päivä kirjoittamassa tälle palstalle Sanna-möläytyksensä.
Luin muutama minuutti sitten Hesarin yleisönosastolta kaksi kannanottoa asiaan.
Jos joku puolueesta haluaa osallistua yksityishenkilönä tapahtumaan, asia on ok.
Sanna Ukkolan kolumnit ovat yleensä sensaatiohakuista höttöä ja oersuihin kallellaan.
Päätös on mielestäni järkevä. Paljon melua tyhjästä taas kerran.
 
vierailija
Ei mitenkään. Palstaseko käy joka päivä kirjoittamassa tälle palstalle Sanna-möläytyksensä.
Luin muutama minuutti sitten Hesarin yleisönosastolta kaksi kannanottoa asiaan.
Jos joku puolueesta haluaa osallistua yksityishenkilönä tapahtumaan, asia on ok.
Sanna Ukkolan kolumnit ovat yleensä sensaatiohakuista höttöä ja oersuihin kallellaan.
Päätös on mielestäni järkevä. Paljon melua tyhjästä taas kerran.
Sun mielestä kaikki on persuihin kallellaan.
 
vierailija
Ei mitenkään. Palstaseko käy joka päivä kirjoittamassa tälle palstalle Sanna-möläytyksensä.
Luin muutama minuutti sitten Hesarin yleisönosastolta kaksi kannanottoa asiaan.
Jos joku puolueesta haluaa osallistua yksityishenkilönä tapahtumaan, asia on ok.
Sanna Ukkolan kolumnit ovat yleensä sensaatiohakuista höttöä ja oersuihin kallellaan.
Päätös on mielestäni järkevä. Paljon melua tyhjästä taas kerran.
👍
 
Poliittinen vaikutus? Siis miksei Pride olisi vaikuttamassa politiikkaan? Tottakai se on, jos se puhuu ihmisoikeuksista.
Miksi Pride olis hippiliike?

Ja miten ihmeessä tämä liittyy Mariniin?
Sannan äiti on varmaan kuunnellut vinyyliltä 60-luvun vasemmistomusiikkia. Tämä sanoitus on painunut pikku Sannan mieleen, mutta ikävä kyllä hän on käsittänyt väärin laulun sanoman?
 
vierailija
Setalaiset sanovat ettei ketään saa syrjiä, mutta itse kuitenkin syyllistyvät syrjintään. Varmaankin sitä parempaa syrjintää.
Tömän palstan patavanhoillisten miesoletettujen järjenjuoksu ei riitä käsittämään Priden tekemää ratkaisua eikä monta muutakaan päivänselvää asiaa.
Jos on pienellä lusikalla anettu ei voi enempää vaatia.
Sanna Ukkola on löytänyt hyvän sauman leipänsä eteen tekemällä ylipitkiä jaarituskolumnejä vähäälyisille junteille.
 
vierailija
Tömän palstan patavanhoillisten miesoletettujen järjenjuoksu ei riitä käsittämään Priden tekemää ratkaisua eikä monta muutakaan päivänselvää asiaa.
Jos on pienellä lusikalla anettu ei voi enempää vaatia.
Sanna Ukkola on löytänyt hyvän sauman leipänsä eteen tekemällä ylipitkiä jaarituskolumnejä vähäälyisille junteille.
👍👍
 

Yhteistyössä