Prick-testeistä, näyttää-ei näytä?!

Onko kellään muulla tapahtunut näin lyhyen ajan sisällä näin? Kävin kuopuksen kanssa prick-testissä jossa testattiin vain maito ja näytti 3. Hän oli silloin 5kk ikäinen. Nyt 8,5kk ikäisenä maito näytti 0! Mutta lisäprickit tehtäessä positiiviseksi tuli vehnä, ruis, kananmuna ja banaani. Tiedän että prickit ei ole niin luotettavia, mutta voiko ne heilahdella näin lyhyen ajan sisällä?!

Muutenkin en olen oikein orientoitunut aloittamaan tiukempaa dieettiä eli pois maidon ja muna lisäksi naudanliha, vehnä, ruis, ohra, soija, banaani, persikka, avokado, ananas,...olenhan imettänyt jo näinkin pitkälle. :whistle: No tämä juttu nyt on asia erikseen, oon vaan ihan "tööt" pelkästä ajatuksestakin. :ashamed:
 
Jonsered
Jos iho on palpoiva, tulokset eivät ole luotettavia. Jos iho on ruskettunut, se reagoi eri tavalla ja pienten lasten allergiat voivat hävitä lyhyen ajan sisällä. Ruoka-aineallergioihin prick-testi ei anna varmuutta, sillä suolisto-oireita voi tulla, vaikka iho ei reagoisikaan.
 
Jonsered
\
Alkuperäinen kirjoittaja 06.10.2006 klo 08:15 vieras kirjoitti:
onko kenelläkään noussut prickpaukamien lisäksi testikohtaa urticariaa, meille kävi näin
Itselläni tuli kanlista reaktio, jota ei ole olemassakaan B) Eli nousi iso, kutiava valkoinen paukama. Siis lähinnä urticariaa, mutta sitä ei papereihin merkitty. Jos syön kanelia, kieli turtuu.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 05.10.2006 klo 19:38 Jonsered kirjoitti:
Jos iho on palpoiva, tulokset eivät ole luotettavia. Jos iho on ruskettunut, se reagoi eri tavalla ja pienten lasten allergiat voivat hävitä lyhyen ajan sisällä. Ruoka-aineallergioihin prick-testi ei anna varmuutta, sillä suolisto-oireita voi tulla, vaikka iho ei reagoisikaan.
Prick-testeillä ei sinänsä ole mitään tekemistä sen kanssa, reagoiko ruoka-aineisiin iholla vai suolistolla. Prick-testeistä voi (ei ole mikään 100 prosenttisen varma testi) saada positiivisen tuloksen, jos allergia on IgE-välitteistä ja useammin iho-oireiset reagoivat IgE-välitteisesti kuin suolioireiset. Prick-testissä on aina vertailupaukama (histamiini), osaltaan sitä varten, että nähdään, miten iho normaalisti reagoi pistoksiin ja mahdollisia ruoka-aineiden ja siitepölyjen paukamia verrataan sitten siihen histamiinipaukamaan.

Negatiivinen prick-testi positiivisen jälkeen voi tarkoittaa, että maitoallergia on parantunut tai sitten edellisestä altistuksesta maidolle on niin kauan aikaa, ettei vasta-aineita enää ole vaikkei allergia olekaan mihinkään hävinnyt. Tai testissä vain on tapahtunut virhe, prick-testien herkkyys IgE-välitteisessäkin allergiassa on aika huono. Ainoa tapa varmistua on kokeilla sitä maitoa jossain sopivassa vaiheessa.
 
Kiitoksia vastanneille :hug: Mäkin luulen että on tapahtunut vain virhe, mutta sehän selviää lopullisesti tammikuussa jolloin on seuraava käynti allergialääkärillä. Nyt vain mennään tätä dieettiä loppuimetyksen, en ole kyllä vielä saanut aloitettua viljojen välttämistä (muut kielletyt aineet kylläkin) itseni osalta... :ashamed: SIksipä lopettelen imetystä niin nopeasti kuin se on mahdollista ja tyty tottuu Almiron peptiin (ainakaan toistaiseksi ei ole tullut iho-oireita joten toivotaan että se sopii hänelle! ).
 

Yhteistyössä