Pottailusta...

  • Viestiketjun aloittaja pilipalipilotti
  • Ensimmäinen viesti
pilipalipilotti
Tämäkin varmaan yks ns. ikuisuusaihe, mutta kyselenpä ratkaisuehdotuksia meidän "ongelmaan". Kyseessä on siis 2½ vuotias poika lapsonen. Pottailtu on enemmän tai vähemmän alta 1 vuotiaasta, mutta ei vain ole oikein tuottanut hedelmää. Välissä oli muutama viikko sellainen, että osasi mennä potalle aina kun tuli pissahätä, mutta nuo viikot oli vain hetkellisiä. Nyt siis ilman vaippaa ollessaan pissaa joka paikkaan, sohvat ja matot ovat suosiossa. Ollaan pottailtu unien ja ruokailujen jälkeen, mutta pissa ei tule silloin. Kertaakaan ei ole sattunu pissaamaan kun ollaan ihan tarkoituksella pottailtu. Pönttöä pienentäjällä on myös kokeiltu. Eli siis neuvot ja vinkit olis nyt hakusessa, mikä teillä toimi? Milloin minun kannattais potalla tuota lasta istuttaa kun ei nuo ns. yleiset pissa-ajankohdat tärppää? Toimiiko harkkahousut, en ole niitä vielä ainakaan hankkinu...
 
Kerro lapselle, että tarkoitus on saada ne hädät osumaan pottaan tai pönttöön. Osta pojan kanssa tarroja. Ja joka kerta kun poika tekee hätänsä sille tarkoitettuun paikkaan, niin palkitset tarralla hänet. Etkä anna muuten niitä tarroja lapselle kun vaan palkinnoksi oikeasta toiminnasta. Kun tarroja on kertyny tarpeeksi monta, niin lapsi saa isomman palkinnon, esim. pääsee uimahalliin, pääsee jäätelölle tmv.

Tämä toimii monessa muussakin asiassa, nukkumaan menemisessä, omassa sängyssä nukkumisessa, ruokailussa jne.
 
Ir1na
Ja kenties pieni taukokin harjoituksiin voisi olla paikallaan, viikko tai pari. Auttoi ainakin meillä, sitten jo edellä ehdotetun mukaiset tarrat kehiin palkkioksi, ja itse toki tarkkana koko ajan millon voisi hätä olla ovella. Lisäpalkkiotahan voi ruokailun jälkeen korottaa vaikka xylitol-pastilliin, sillä ruokailun jälkeen hätä usein on.
Sooner or later, ei hätää, eikä varsinkaan lapselle paineita! Harjoitushousut on minusta olleet hyvät, tuntuvat tympeältä jos sattuvat kastumaan, mutta pitävät sohvat siistimpinä. ;) Tsemppiä!
 
Me ollaan kokeiltu noita tarroja, eikä silloin oikein niistä innostunut. Tosin voisi kokeilla uudestaan kun pojalla on jo vähän enemmän ikää. Laps tekee aina joskus pissat pottaan, ehkä kerran viikossa. Ollaan pidetty nyt taukoa, reilun kuukauden on ollu taas vaipat päällä, nyt kesällä ajattelin panostaa taas kun helppo pissata ulkonakin (jos vain nyt edes 20 astetta olis lämminstä :kieh: )
 
narsku
meillä vajaa 2v. saatiin kokonaan pois vaipoista, kun otettiin vaan yksinkertaisesti vaippa pois.
Tyttö kyseessä ja joskus liukastui omaan pissaansa (pienempänä), joten kun vaipoista luovuttiin, niin tyttö ei uskaltanut yksinkertaisesti pissata lattialle, koska tiesi, että se aiheuttaa liukkautta, mikä taasen voi saada aikaiseksi sen, että siihen liukastuu :D
Yövaippojakaan ei käytetä.
Ahkeraan me alkuun vietiin tyttöä potalle, nykyään menee ihan itse automaattisesti hädän iskiessä.

 

Yhteistyössä