Pottailu 1.5-vuotiaan kanssa

Kun olette aloittaneet pottailun, niin kuinka kauan on kestänyt, että lapsi on päiväkuiva, entä yökuiva?
Poika pissaa muutamat pissat pottaan päivässä ja kakat n. 1 kerran viikossa. Ei osaa ilmoittaa hädästä, vaan useasti viedään potalle tai lirauttaa lattialle vähän ja sitten äkkiä viedään potalle, jonne loput pissat. Onko teillä ollut samanlaista?

 
meillä tyttö nyt 1v9kk ja on päiväkuiva. Pottailu aloitettiin juuri 1,5-v ja sujui heti mallikkaasti. Potta on meillä eteisessä ja tyttö käy siellä itekseen, minä sitten kaatelen pissat pois ja kun kakka tulee jää tyttö eteiseen pylly pystyssä oottelemaan että pyyhitään. Oletan että tytöllä oli vain juuri silloin kyky oppia pottailu ja omaa halua siihen.

Mutta kun muistelen esikoisen pottailua...
se ei meinannut alkaa onnistua millään vaikka aloittaessa oli ikää jo 2v. yritettiin ja tuskailtiin ja pestiin housuja. Äitini antoi silloin neuvon ettei kiinnitetä liikaa huomiota touhuun, ei onnistumisiin eikä vahinkoihin, ja kas kummaa tulosta alkoi tulla.

Siis neuvoisin että ainakin kotona ollaan hereillä ollessa kokoajan ilman vaippaa ja siivotaan ahkerasti vahinkoja :D
lasta voi kehottaa käymään potalla jos edellisestä tuotoksesta on jo aikaa, mutta ei kannata pakottaa - vaikka lattia saattaakin kastua 10 sek kuluttua. Niin onnistumisesta voi sanoa etta hieno juttu tai hieno pissa muttei kannata hehkuttaa sen enempää ja jos käy vahinko niin hieman apealla äänellä "voi harmi, pottaanhan se pissa kuuluu"
Kun pottailu onnistuu kotona jo melko hyvin voisi vaipan jättää pois vaikka läheiselle leikkikentälle mennessä ja varata vain vaihtohousuja - housujen kastumisesta lapsi oppii huomaamaan milloin se pissa tulee...

paljon kärsivällisyyttä ja jaksamista kaikkiin pottailu perheisiin - ja kestäköön pesukone ehjänä :whistle: :D
 

Yhteistyössä