pottaharjoituksista

Meilla on tytto 12 kk ja risat kaynyt nyt potalla tarpeillaan aamuisin, paivaunien jalkeen ja ennen nukkunmaanmenoa viikon ajan, miten muilla? Ja missa vaiheessa voisi yrittaa ilman vaippaa? Ajattelin nain kesan tullen kokeilla...Pojan kanssa aloitimme potalla kaynnin vasta vahan alle 2 vuotiaana, eli nain nuoren pottajutuista ei ole kokemusta.
 
Meillä tyttö 1v3kk ja potalla ollaan käytetty jo puolivuotiaasta. Nyt on neiti alkanut ite sanomaan ku tarvii päästä potalle välillä menee parikin päivää ettei tuu mitään vaippaan. Tarkoitus ois meilläkin päästä vaipoista nyt kesän aikana, vielä kuitenkin on pidetty harsoa varalla. Varsinkin ulkona ja toisten lasten kanssa leikkiessä tytöltä unohtuu ilmoit taminen..
 
isadora harmaana
meillä poika 2v haluaa enemmin laittaa vaipan kun istuu potalle!
koskaan ei oo pakotettu, ihan muksun tahtiin ollaan edetty, mut jostain syystä eitykkää potasta!
 
mamma80
Meidän 2v ei myöskään tykkää potasta. Hankimme sitten pienennysrenkaan pöntölle. Siinä käydään muutama kerta päivässä ihan mielellään. Kai siinä on kun pääsee samalle istuimelle aikuisten kanssa ja saa vetää vessan! Äitikin tykkää kun ei tarvi tyhjennellä. Kannattaa kokeilla pottaboikotoijille!
 
kylläpä täällä on viitseliäitä äitejä! :) Meillä vanhinta käyteltiin huviksi potalla alle 2vee ja sit vaa vaippa pois,heti oppi,myös yökuivaks. Poika täyttää kesäkuus 3 ja nyt kk ollu ilman vaipaa,hyvin oppi ja hyvin kerkiää. Pojalla ei ollu mitään älliä mistä pisu ees tulee. Nyt onneks hyvällä mallilla.Tyttövauva nyt 6kk,enkä pidä mitään kiirettä,sit kun oppii istuun kunnolla voin välil käyttää leikin varjolla potalla,mut saa olla vaipoissa rauhassa sinne lähemmäs paria vuotta. En nää mitään järkeä alle yksvuotiaita jatkuvasti istuttaa potalla,eihän ne ollenkaan ymmärrä mistä on kyse. Mut jokainen tavallaan ja onnea yrityksille. :flower:
 
Meillä esikoinen alkoi olla ilman vaippaa 1v.6kk ikäisenä, kun alkoi tulla pottaan pisut ja kakat aina kun siihen laittoi. Tosin tuli sitä välilä lattiallekin. Vanhempien muistin varassa kun tuo potatus aluksi oli. Muutamassa kuukaudessa oli päiväkuiva. Mutta yövaippa raahaa viekäkin mukana... mitähän sille tekis?? Tyttö kuukauden päästä 4v.

Toisen (2v.4kk) kohdalla ollaan juuri aloiteltu pottailua, tosin pöntöilyä pitäisi kai sanoa, kun käy sillä mieluummin, ilman pienentäjää tosin, kuten isosikokin. Pisut on juuri alkanut tulla silloin kun lattaa pöntölle, että toivottavasti itsekin ilmaisisi tarpeensa kesän lopulla.
 
Meillä tyttö vähän yli 2v. ja ei suostu käymään potalla. Ostin pönttöön sen pienennysrenkaan ja se oli aluksi kiva juttu, mutta nyt ei saa sitäkään laittaa. Tyttö käy pöntöllä nyt ilman piennysrengasta ja tulosta tulee =)
 
Nyt kun lämpimät tulee on kiva pitää lasta pikkuhoususillaan tai ihan ilman. Meillä ainakin oppi käymään helpommin potalla kun ei ollut mitään housuja. Nyt pari kertaa kun pikkuhousut laitettiin ja ne kastu niin oppi myös yökuivaksi!
 
kyllä ne alle vuoden ikäiset ymmärtää mistä on kysymys jos potalla käyttää. Meillä tyttö oppi heti kakkimaan pottaan muualle ei suostu tekemään! kitisee kunnes pääsee potalle. ei vauvat tyhmiä ole!
 
ilpukka
Haluaisin myös sanoa että kyllä lapsi ymmärtää!!! Meidän poika alkoi 11kk vanhana (osaa siis kävellä) menemään vessan luo, avaamaan ovea kun oli kakkahätä. Joten tiesi että potalle mennään. Pissamaan ei vielä sinne mene 11kk 2vkoa vanha nyt. Mutta osaa pidättää pissat aamullakin vaikka nostetaan meidän sänkyyn ½h ja sitten vasta potalle niin tulee koooooko satsi. :)
 
Oivoi :D meidän poika 1v2kk ei halua istua potalla ollenkaan. Kun siihen laitetaan niin punnertaa vaan koko ajan pois niin että vahingossakaan ei mitään pääse tulemaan. Jos joskus edes vähän lirahtaisi niin voisi näyttää mihin tarkotukseen se ihmeellinen reikätuoli on. Noh onhan tässä aikaa, harva sitä kouluun vaipoissa menee :D No ei vaan mutta taitaa jäädä meitin harjottelut sinne seuraavaan kesään sitten...
 

Yhteistyössä