Porsaankylki reseptejä

Haudutettua porsaankylkeä

1 kg luutonta porsaankylkeä

3 dl valkoviiniä

2 laakerinlehteä

1 tl mustapippuria

5 valkosipulinkynttä kuorineen murskattuina

suolaa maustamiseen

Leikkaa leivinpaperista pala vuoan pohjalle. Laita valkosipulit ja mausteet vuokaan ja aseta porsaankylki niiden päälle. Kaada lihan päälle valkoviini.

Peitä vuoka kannella tai foliolla ja kypsennä 100-asteisessa uunissa yön yli. Aseta kypsän lihan päälle työlauta ja sen päälle kevyt paino. Anna jäähtyä.

Leikkaa jäähtynyt liha annospaloiksi. Pane palat kylmälle, kuivalle paistinpannulle, lisää lämpöä ja paista rapeiksi.

Keitä vuokaan jäänyt liemi kokoon kastikkeeksi. Puserra vuoassa kypsyneet valkosipulinkynnet siivilän läpi maustamaan ja saostamaan kastiketta. Tarjoa porsaankylki salaatin ja perunoiden kanssa.
 

Yhteistyössä