Polikliininen synnytys Hyvinkäällä?

Onko kellään kokemusta lyhytjälkihoitoisesta synnytyksestä Hyvinkäällä lähiajoilta? Tai ollenkaan?

Miten nopeasti kotiuduit? Kuinka kätilöt suhtautuivat nopeaan kotiuttamiseen?

Oliko tarkastuskäynti sairaalassa muutaman päivän kuluttua synnytyksestä?
 
Vastaan nyt vaikkei itselläni kokemusta :)

Kanssani samaan aikaan synnärillä (hyvinkäällä ) oli äiti joka pääsi kotiin samana päivänä kun synnytti.. Lapsia äidillä oli ennestään koska häntä tuli hakemaan mies ja 3 lasta.
hieman ennen lähtöä kätilö teki normi tarkastukset äidille ja pyysi tuoda lapsi 3vrk ikäisenä lääkärintarkastukseen.

Tästä tuskin juurikaan apua, mutta kannattaa kysyä neuvolasta ja ilmottaa heti synnärille tullessa tästä toiveesta.
 
Tulin uudestaan kun löysin sattumalta ihan oikeaa tietoa kysymykseesi!

Eli tieto löytyi www.hus.fi ja hyvinkään sairaalan synntysosaston kotisivuilta:
(toivottavasti en riko mitään lakia kun tän tänne kopsaan)

"Lyhytjälkihoitoinen synnytys eli nk. polikliininen synnytys on mahdollinen kun tietyt kriteerit täyttyvät:

*terve uudelleensynnyttäjä, jonka raskaus on sujunut normaalisti
*raskauden kesto on synnytyshetkellä > 38 raskausviikkoa
*synnytys on säännöllinen alatiesynnytys
*vastasyntynyt on hyväkuntoinen ja syntymäpaino 2500-4500 grammaa.


Polikliiniseen synnytykseen eivät sovellu raskaudet, joita komplisoivat esim. verenpainetauti, toksemia, gestaatiodiabetes tai jokin äidin krooninen, mahdollisesti lapsivuodeaikaista toipumista vaikeuttava sairaus. Lyhytjälkihoitoinen synnytys ei myöskään tule kysymykseen, jos aikaisemmin syntyneellä lapsella on todettu esim. ABO-immunisaatiosta johtunut kellastuminen.


Synnytyksen jälkeen äitiä ja vastasyntynyttä seurataan vähintään kuusi tuntia ja kotiuttaminen tapahtuu vuorokauden ajasta riippuen 6-24 tuntia synnytyksestä. Ennen kotiuttamista lastenlääkäri tarkastaa vastasyntyneen. Neuvolan terveydenhoitaja tekee kotikäynnin 1. vuorokautena synnytyksestä ja tarpeen mukaan myöhemmin. Vastasyntynyt tulee lääkärintarkastukseen 3-5 vuorokauden iässä, jolloin äiti myös tarkastetaan synnytysosaston kätilön toimesta. "


http://www.hus.fi/default.asp?path=1;32;660;546;957;10644;10651;12346;14981&voucher=266D84D9-CBEB-468F-9799-3A891C2193F6
 
mä synnytin hyvinkäällä. tyttö synty maanantaina aamulla ja olin kotona keskiviikkona ennen puolta pvää. tarkotus ei ollu et oisin niin vähän aikaa siel mut tahdoin sieltä mahollisimman kotiin koska sairaalas en saanu syötyä enkä nukuttua juuri ollenkaan enkä ollenkaan viihtyny siellä.
hyvinkäällä siis tehään vauvalle lääkärin tarkastus 2pvän ikäisenä ja jos kaikki ok ni saa lähteä kotiin. tietysti äidin vointi huomioon ottaen.
 
Kolmannen lapsen kanssa kotiuduin sairaalasta melko pian, en kuitenkaan saman vuorokauden puolella. Tyttö syntyi maanantaina klo: 16:30 ja tiistaina päästiin kotiin ennen puoltapäivää. ikää siis alle 24h. Perjantaina piti käydä osastolla lastenlääkärin "kotiinlähtötarkastuksessa". Ja tämä Hyvinkäällä.

Toka syntyi Keskiviikko aamuna ja Torstaina päästiin lääkärin aamukierron jälkeen kotiutumaan. Sillon ei tarvinnut käydä edes tarkastuksessa.

Neljäs syntyi Lauantai aamuyöllä klo: 3 ja sunnuntaina iltapäivällä päästiin lääkärintarkastukseen ja kotiutumaan. Ikää vauvalla oli silloin juuri se 33h, mikä muistaakseni piti olla, että ei tarvitse tulla enää uuteen lääkärintarkastukseen.

Kaikki syntyneet Hyvinkäällä.
 

Yhteistyössä