Poliisi etsii mustia henkseleitä

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Kaupunki|Poliisi
Yhtä ihmistä ammuttiin ravintola Pataässässä Helsingin keskustassa – silminnäkijä kertoo HS:lle laukauksen osuneen reiteen
Poliisi etsii edelleen muutamia henkilöitä.
Ampumistapaus tapahtui ravintola Pataässässä. Kuva: MIKKO SUUTARINEN / HS
Elina Nissinen HS
Julkaistu: 22:09, Päivitetty 23:18

RAVINTOLA Pataässässä Helsingin Snellmaninkadulla ammuttiin keskiviikkoiltana, ja yksi ihminen loukkaantui. Hänet vietiin sairaalaan.

Poliisi kertoo, että paikalla tehtiin kiinniottoja. Poliisi ei kerro, kuinka monta ihmistä otettiin kiinni. Poliisi etsi ensin isompaa 4–5 hengen seuruetta, joka poistui paikalta. Muutamia henkilöitä tavoitellaan edelleen, ja poliisi pyytää havaintoja hätänumeroon 112. Tekoväline on poliisin hallussa.

”Tämänhetkisten tietojen mukaan ulkopuolisiin ei kohdistu vaaraa. Poliisi on paikalla ja suorittaa parhaillaan teknistä ja taktista tutkintaa”, poliisi kertoi Twitterissä.

HS:N paikalla oleva toimittaja Valtteri Parikka kertoo, että tilanne on rauhoittumassa.
”Paikalla on kuusi poliisiautoa, ja kadunpätkä on nyt auki. Aika rauhallista täällä on”, Parikka sanoo.

Parikka haastatteli silminnäkijää, jota myös poliisi kuulusteli. Haastateltu näki tilanteen läheltä, sillä hän istui uhrin kanssa samassa pöydässä. Silminnäkijän mukaan ampuja tuli uhrin luo ja ampui tätä lähietäisyydeltä reiteen. Uhri romahti kivusta kontilleen.

Silminnäkijä kertoi, että ampumista ei näyttänyt edeltävän minkäänlaista riitaa. Muut ravintolassa olleet eivät heti tajunneet laukauksen ääntä ampumiseksi, mutta tapauksen huomattuaan poistuivat pian ravintolasta.

Poliisi etsii ihmistä, jolla on mustat vaatteet ja mustat henkselit.
Poliisi sai ilmoituksen tapauksesta noin kello 21.50. Tapahtumista tiedotetaan poliisin mukaan lisää aikaisintaan torstaina.
 
Tuo "yksityisyyden suojelu" on vienyt rikosuutisoinnin ja tuntomerkkien jakamisen epäillyistä koomisiin sfääreihin.

Kun ihmisestä ei voi sanoa mitään, ryhdytään kuvailemaan hänen vaatetustaan tai autoaan (jotka voi nopeasti vaihtaa toisiin päinvastoin kuin kielen, heimon, kansallisuuden, ihonvärin).

Tässä tapauksessa kuitenkin poliisille onnittelut luovasta ilmaisusta, "mustahenkselinen" on loistava rinnakkaisilmaisu kansallispukuiselle naiselle.

Kansallismuseon kuukauden esine lokakuulta 2007.
 
vierailija
Minusta on kyllä tosi rasistista mainita henkseleiden väri. Miten se liittyy mihinkään? Olemme kaikki yksilöitä. Mitä jos ne henkselit itse tunsivat olevansa valkoiset? Eikö kukaan enää ajattele lapsia?
 
Kun kerran tälle linjalle mennään, niin siinä tapauksessa poliisien pitäisi myös käyttää neljäntuulen lakkia, romanihametta sekä mustia henkseleitä ja tehdä se niin, että samalla poliisilla on kaikki edellämainitut päällään yhtä aikaa.