Poissaolo töistä - teinkö oikein ?

Olen ollut kuukauden verran sairaslomalla vakavan masennuksen vuoksi. Minun olisi pitänyt mennä aamulla töihin tuuraamaan toista henkilöä mutta koen etten olekaan vielä niin hyvässä kunnossa että voisin palata töihin. Ilmoitin pomolle muutama minuutti sitten etten koe olevani työkykyinen. Pomo ei siis tiedä syytä sairaslomaan. Kirjoitin hänelle että olen ollut poissa sen takia ettei henkinen hyvinvointini ole hyvä. Voinko saada potkut tästä hyvästä ? Olen siis vielä koeajalla...
 
"ffff"
Olet koeajalla - voit saada kenkää aika helposti.
Mutta en tiedä voitko tässä tilanteessa. Sun täytyy saada kuitenkin lääkärintodistus, etkai noin vain omasta arviosta voi jäädä kotiin..
 
[QUOTE="ffff";28477430]Olet koeajalla - voit saada kenkää aika helposti.
Mutta en tiedä voitko tässä tilanteessa. Sun täytyy saada kuitenkin lääkärintodistus, etkai noin vain omasta arviosta voi jäädä kotiin..[/QUOTE]

Tottakai pyydän lääkärintodistuksen mutta tuota ilmoitustani mietin
 
"hello"
Miksi ei sairasloman jatkoa aikaisemmin..? Riippuu paljolti työnantajasta..se on tosi,ettei kaikki katso hyvällä jos ja kun on koeajalla jo pitkään poissa..Susoittelenkin,että sairastat masennuksen rauhassa ja hakeudut sitten vasta työelämään.Masennus ei ole leikin asia..ja tsemppiä sinulle! =)
 
"Vieras"
Aivan varmasti työsuhde päättyy koeaikaan, voi harmi. Hoidata itsesi kuntoon ensin, niin sitten jaksaa töissäkin. Kuuntelin äskettäin yhtä työuupumuksesta kertovaa luentoa, jota piti psykologi. Hänen mukaan päivityäinen reipas tunnin liikunta kuten kävely vastasi masennuslääkettä ja toimii paremmin. Lisäksi päivityäin reipas annos d-vitamiinia.
Jos et itse jaksa lähteä ulos, niin olisiko joku, joka tulisi hakemaan lenkille?
Voin kertoa, että itse tämän kokeneena tuo toimii. Rankan eron jälkeen tätini nouti minut ulos kävelylenkille melkein puolen vuoden ajan.
Kovasti voimia ja olo kyllä kohenee ajan myötä. Kuukausi on varsin lyhyt aika.
 
"kerttuli"
Koeajalla työnantajan ei tarvitse perustella juurikaan työntekijän potkuja. Riittää kun sanoo, että et ollut soveltuva. Todennäköisesti saat kenkää saman tien, kun menet ensimmäistä kertaa töihin tai viimeistään koeajan lopussa.

Tai sitten et saa potkuja, jos työnantaja oikeasti näkee sinussa potentiaalia ko. työhön. Mutta näkeekö hän? Oletko jotenkin erityinen, parempi kuin muut?

Sairasta kotona masennuksesi loppuun. Et voi olla silloin työkkärin kirjoilla, vaan sairaslomalla ja sairaspäivärahalla, jos et ole työkykyinen 24/7.
 
"vieras"
En ymmärrä tuollaisen lippusen tarkoitusta. Olisit toiminut kuten normaalisti eli sairaslomapaperi vaan kouraan. Ei kannata hakeutua töihin ennen kuin voi olla siellä normaalisti.
 
"vieras"
Mikset ole hakenut sairaslomaa jo monta päivää sitten, kun kerran on tiedossasi ettet ole töihin menossa. Työkaverini ainakin kiikutti sairaslomalapun ennen toisen loppumista, että tiedettiin tuleeko vai ei.
 
"vieras"
[QUOTE="kerttuli";28477544]Koeajalla työnantajan ei tarvitse perustella juurikaan työntekijän potkuja. Riittää kun sanoo, että et ollut soveltuva. Todennäköisesti saat kenkää saman tien, kun menet ensimmäistä kertaa töihin tai viimeistään koeajan lopussa.

Tai sitten et saa potkuja, jos työnantaja oikeasti näkee sinussa potentiaalia ko. työhön. Mutta näkeekö hän? Oletko jotenkin erityinen, parempi kuin muut?

Sairasta kotona masennuksesi loppuun. Et voi olla silloin työkkärin kirjoilla, vaan sairaslomalla ja sairaspäivärahalla, jos et ole työkykyinen 24/7.[/QUOTE]

Juuri näin. Miksi ihmeessä lähetät pomollesi keskellä yötä viestin?! Olisi ehkä kannattanut hoitaa asia jo paljon aikaisemmin, ei kai tämä sulle yllätyksenä voinut tulla?
 
Miekin
[QUOTE="kerttuli";28477544]Koeajalla työnantajan ei tarvitse perustella juurikaan työntekijän potkuja. Riittää kun sanoo, että et ollut soveltuva.[/QUOTE]

Työnantajan ei tarvitse, eikä kannata sanoa syytä, miksi työ loppuu koeajalla. Jos sanoo syyn, voi haastaa todistamaan väittämän esim. "soveltumaton". Siksi fiksu työnantaja ei sano syytä vaan vetoaa koeaikaan. Tuntuu tylyltä, jos ei tiedä.
 
"vieras"
Jos pomosi on ison firman pikkupomo, joka ei ota vastaan sairaslomapapereita, niin olisi jäänyt tietämättä sairaloman syistä eli tavallaan tuolla ilmoituksellasi todennäköisesti pilasit mahdollisuutesi. Ei siis sen vuoksi, että masennuksessa olisi mitään pahaa, mutta henkisestä tilasta puhuminen, vaikuttaa aika "henkisesti ongelmaiselta".
 
Ota nyt päivä kerraallaan ja jos nyt pomo antaa potkut sairautesi takia niin se työpaikka ei vain ollu sinua varten :) Nyt vain paljon läheisiltä tukea ja voimia sinulle! :) Työpaikkoja tulee vielä muitakin jos nykyisen menetät :):hug:
 
"Ssh"
Tiedän aika monta yksityisyrittäjää, ja sairaslomat on etenkin pienissä firmoissa iso ongelma. En usko että jatkavat sopimusta, aika iso riski että jäät uudestaan pois ja moni työnantaja ei uskalla riskiä ottaa, oli kuinka reilu tai kiva tahansa. Masennus ja mt ongelmat uusiikin herkästi...
 

Yhteistyössä