Poika 1 v 2kk, ylhäällä suussa joku patti, jossa tummentumaa???????? Help!

Nii, onkohan kellään kokemusta tuommoisesta. Huomattiin viime viikon maanantaina eli ollut kohta jo 1,5 viikkoa. Toiselle puolelle tulossa kaksi hammasta (takahampaita). Tällä hetkellä on jo 7 ns. valmista hammasta.

Käytin hammaslääkärissäkin, mutta siellä oli joku nuori kaveri, joka ei poikaan uskaltanut oikein koskeakkaan. Yritin sitten itse aukoa suuta, että jotain näkisi. Hän meinasi, että hammas tulossa ja sidekalvo ei anna periksi.

Kauankohan tossa menee että se hampi sieltä puhkeaa? Milloin pitää huolestua, vieläkin suussa näkyy patti ja siinä patin päässä on aika isohko tummentuma (vanhaa verta?) Onko muilla ollut vastaavaa?


terkuin Mimais
 
Jos patti on tosiaan ikenessä niin veikkaisin vaan hammasta eli ei kannata olla huolissaan vaikka aika hurjalta näyttääki. Meillä tosin kaikki hampaat on tullu sidekalvon läpi ihan ok, mutta kaverin pojalla oli muistaakseni jossain vaiheessa niin, että ien oli tositosi pingottunu ja tummanpunainen/melkein musta kun hammas oli puskemassa esiin.
 
jos patti ikenessä niin uskosin ettäse johtuu tulevasta hampaasta.
meillä neitillä oli ihan mustat/violetit alaikenet ku eka hampaat oli tulossa,soitin silloin hammaslääkäriin ja kysyin et mistä tuo johtuu niin se sanoi että veri pakkautuu sinne ikeneen ja siitäseväri.
 
kokemusta on!!Meillä samassa iässä tehtiin hammasta lujemman kautta,viikon päästä puhkesi kun huomattin,en tiiä miten kauan ollut suussa.käytin sillon päivystyksessäkin viikonloppuna kun huomattin,kirjotti kuurinkin ja käski alottamaan jos muuttuu pahemmen näköseksi muuta alkoi parantua joten sitä kuuria ei sitten tarvittu.usko vaan kyllä sieltä hammas tulee,tiedän miten kamalan näköinen se on ja varmasti kipeä...aika harvinaistakin kait ..??mutta voisithan vaikka kertoilla sitten että miten hammas jakselee jossain vaiheessa??mielenkiinnosta vaan kyselen että kauanko teillä menee sen kanssa?! :wave: ;)
 
Eli vielä ei ole hammas puhjennut. Nyt maanantaihin tulee kaks viikkoo kun se huomattiin. Väri muuttunut ehkä vaaleammaksi. Ei ei enää musta. Täällä siis vielä odotellaan hampin puhkeamista.
 

Yhteistyössä