Pitsa kuhisee bakteereita - Nämä ovat vaarallisimmat täytteet

  • Viestiketjun aloittaja höh
  • Ensimmäinen viesti
höh

Ootteko kovia pizzan syöjiä.....ja tais jonkun äijä näitä työkseen pyöritelläkkin.Tää tutkimus turusta mutta samallalaillahan ne niitä tekee joka puolella.Eipä tuu tämmöstäkään ajateltua kun lätyn vetasee kiduksiinsa :D

Vaarallisimmat pizzatäytteet ovat jauheliha ja kinkkusuikale. Niissä on eniten bakteereita, hiivaa ja hometta, selviää Turun kaupungin terveystoimen tekemästä tuoreesta pizzaraportista. Tutkimuksesta kertoo Turun Sanomat.

- Liha on hyvä kasvualusta bakteereille. Lisäksi paistettu jauheliha pysyy kauan hyvännäköisenä. Sen ulkonäöstä ei huomaa niin helposti, jos täyte on mennyt jo huonoksi, kertoo kaupungin eläinlääkäri Liisa Palmu lehdelle.

Selvityksessä testattiin lokakuussa kaikkiaan 22 turkulaisen pizzerian pizzatäytteitä. Tutkitut ainekset olivat pääosin kypsennettyä jauhelihaa, kinkkua, tonnikalaa ja kebablihaa. Eniten huonoja oli jauhelihanäytteissä ja kinkkusuikaleissa.

Näytteistä tarkistettiin bakteerien kokonaismäärä, kolibakteeri Escherichia coli sekä hiivat ja homeet.

Pizzaa paistettaessa bakteerit yleensä kuolevat, mutta esimerkiksi iholta sekä nenän ja nielun limakalvoilta peräisin oleva stafylokokki saattaa aiheuttaa ruokamyrkytyksen, koska se ei tuhoudu kuumennuksessa.

Kirjoittaja Uusi Suomi
 
jep
no joo. tiedossa on. itse pitsaa kiirreessä vääntänyt, ja eipä siinä paljon ehdi räpylöitä pestä joka välissä, otat rahaa ja työnnät kädet tonnikallaan, sieltä suoraan jauhelihaan.. joku kala-allergikko saattais saada tuossa tapauksessakin pahimmassa tuurissa allergisen reaktion ja ruokamyrkytyksen kaupan päälle. kannattaa välttää ruuhkahuippuja, mutta silloin tietty täytteet seisoo eivätkä kierrä hyvin.. kuka sitä hyvän näköistä lihaa roskiinkaan kehtaa survoa?? :) :)
 
Alkuperäinen kirjoittaja jep:
no joo. tiedossa on. itse pitsaa kiirreessä vääntänyt, ja eipä siinä paljon ehdi räpylöitä pestä joka välissä, otat rahaa ja työnnät kädet tonnikallaan, sieltä suoraan jauhelihaan.. joku kala-allergikko saattais saada tuossa tapauksessakin pahimmassa tuurissa allergisen reaktion ja ruokamyrkytyksen kaupan päälle. kannattaa välttää ruuhkahuippuja, mutta silloin tietty täytteet seisoo eivätkä kierrä hyvin.. kuka sitä hyvän näköistä lihaa roskiinkaan kehtaa survoa?? :) :)
Kädet on pakko pestä kun koskee tonnikalaan :eek: koska tonnikalalle allergiset ovat yleensä hyvin voimakkaasti allergisia ja SITÄ EI SAA joutua muiden aineiden joukkoon, meillä ainakin pestään kädet joka hemmetin välissä eikä sen jauheliha mössön jälkeen voi vain jatkaa töitä pesemättä kyllä se semmosta talmaa on :LOL:

 
A shadieeyah
Alkuperäinen kirjoittaja mamizuukkeli:
ei meillä ainakaan kerkee jauheliha vanhaks menee :eek: , kummallisia paikkoja jos tekevät niin paljon että päiviä seisoo, mutta ei meillä paljon pystykkään tekeen kerralla... :D
no niimpä...päivän/puolen päivän annos aina kerralla(siinähän menee rahaa hukkaan jos tekee monen päivän annoksen kerralla).
Ja mitä tulee tohon ^^ harmaan kommenttiin aika hutilointia hygienian kannalta..oli kiire tai ei niin AINA pitää muistaa pestä kädet jokaisen pitsan välissä/täytteen välissä.
Ja kunnollisessa paikassa käytetään vaan hyvälaatuisia täytteitä eli huonot heitetään pois jne..
toki niitä näissä ulkomaalais sekä suomalaispaikoissa on monenlaisia hygienia tasoltaan.
Jotkut on :x ja jotkut on 10pisteen paikkoja.
 
jep
Alkuperäinen kirjoittaja A shadieeyah:
Alkuperäinen kirjoittaja mamizuukkeli:
ei meillä ainakaan kerkee jauheliha vanhaks menee :eek: , kummallisia paikkoja jos tekevät niin paljon että päiviä seisoo, mutta ei meillä paljon pystykkään tekeen kerralla... :D
no niimpä...päivän/puolen päivän annos aina kerralla(siinähän menee rahaa hukkaan jos tekee monen päivän annoksen kerralla).
Ja mitä tulee tohon ^^ harmaan kommenttiin aika hutilointia hygienian kannalta..oli kiire tai ei niin AINA pitää muistaa pestä kädet jokaisen pitsan välissä/täytteen välissä.
Ja kunnollisessa paikassa käytetään vaan hyvälaatuisia täytteitä eli huonot heitetään pois jne..
toki niitä näissä ulkomaalais sekä suomalaispaikoissa on monenlaisia hygienia tasoltaan.
Jotkut on :x ja jotkut on 10pisteen paikkoja.
viimeksikin kun hain pitsan lähipizzeriasta, ei tekijä pessyt käsiään kuin kerran, silloin kun olia rahastanut, tehnyt ja tyrkännyt pitsan uuniin... :/ mutta mäpä olenkin aika peloton =)

mutta eipä mulla väliä kun oon joku harmaa. ihq palsta! :eek:
 
A shadieeyah
Alkuperäinen kirjoittaja jep:
Alkuperäinen kirjoittaja A shadieeyah:
Alkuperäinen kirjoittaja mamizuukkeli:
ei meillä ainakaan kerkee jauheliha vanhaks menee :eek: , kummallisia paikkoja jos tekevät niin paljon että päiviä seisoo, mutta ei meillä paljon pystykkään tekeen kerralla... :D
no niimpä...päivän/puolen päivän annos aina kerralla(siinähän menee rahaa hukkaan jos tekee monen päivän annoksen kerralla).
Ja mitä tulee tohon ^^ harmaan kommenttiin aika hutilointia hygienian kannalta..oli kiire tai ei niin AINA pitää muistaa pestä kädet jokaisen pitsan välissä/täytteen välissä.
Ja kunnollisessa paikassa käytetään vaan hyvälaatuisia täytteitä eli huonot heitetään pois jne..
toki niitä näissä ulkomaalais sekä suomalaispaikoissa on monenlaisia hygienia tasoltaan.
Jotkut on :x ja jotkut on 10pisteen paikkoja.
viimeksikin kun hain pitsan lähipizzeriasta, ei tekijä pessyt käsiään kuin kerran, silloin kun olia rahastanut, tehnyt ja tyrkännyt pitsan uuniin... :/ mutta mäpä olenkin aika peloton =)

mutta eipä mulla väliä kun oon joku harmaa. ihq palsta! :eek:
löysääs hei vähän pibaa...mä tarkotin että semmonen työntekijä (yleensä ottaen) joka ei pese käsiään tarpeeksi usein on huono(ite oon rohkee mut hygienian suhteen erittäin tarkka)! en sinua tarkoittanut.
Ja kuten tekstissäkin toistin on myös semmoisia ulkkis/suomalaisia paikkoja joissa ei hygieniasta välitetä.

et mikä oli niinku pointti ja sillain? :hug:
 
joo
Alkuperäinen kirjoittaja jep:
no joo. tiedossa on. itse pitsaa kiirreessä vääntänyt, ja eipä siinä paljon ehdi räpylöitä pestä joka välissä, otat rahaa ja työnnät kädet tonnikallaan, sieltä suoraan jauhelihaan.. joku kala-allergikko saattais saada tuossa tapauksessakin pahimmassa tuurissa allergisen reaktion ja ruokamyrkytyksen kaupan päälle. kannattaa välttää ruuhkahuippuja, mutta silloin tietty täytteet seisoo eivätkä kierrä hyvin.. kuka sitä hyvän näköistä lihaa roskiinkaan kehtaa survoa?? :) :)
Asiakas odottaa pizzaansa myös käsien pesun jälkeen, koska on sen tilannut. Mä pesen pyörän jokaisen kala pizzan jälkeenkin. Oli ruuhkaa tai ei..

Rahan jälkeen laitan käsihuuhdetta, joka on pesua tehokkaampi ja nopea keino..
 
jep
Alkuperäinen kirjoittaja joo:
Alkuperäinen kirjoittaja jep:
no joo. tiedossa on. itse pitsaa kiirreessä vääntänyt, ja eipä siinä paljon ehdi räpylöitä pestä joka välissä, otat rahaa ja työnnät kädet tonnikallaan, sieltä suoraan jauhelihaan.. joku kala-allergikko saattais saada tuossa tapauksessakin pahimmassa tuurissa allergisen reaktion ja ruokamyrkytyksen kaupan päälle. kannattaa välttää ruuhkahuippuja, mutta silloin tietty täytteet seisoo eivätkä kierrä hyvin.. kuka sitä hyvän näköistä lihaa roskiinkaan kehtaa survoa?? :) :)
Asiakas odottaa pizzaansa myös käsien pesun jälkeen, koska on sen tilannut. Mä pesen pyörän jokaisen kala pizzan jälkeenkin. Oli ruuhkaa tai ei..

Rahan jälkeen laitan käsihuuhdetta, joka on pesua tehokkaampi ja nopea keino..
jaa, mihkä pissaan pannaan pyöriä? :D
 
jep
Alkuperäinen kirjoittaja A shadieeyah:
Alkuperäinen kirjoittaja jep:
Alkuperäinen kirjoittaja A shadieeyah:
Alkuperäinen kirjoittaja mamizuukkeli:
ei meillä ainakaan kerkee jauheliha vanhaks menee :eek: , kummallisia paikkoja jos tekevät niin paljon että päiviä seisoo, mutta ei meillä paljon pystykkään tekeen kerralla... :D
no niimpä...päivän/puolen päivän annos aina kerralla(siinähän menee rahaa hukkaan jos tekee monen päivän annoksen kerralla).
Ja mitä tulee tohon ^^ harmaan kommenttiin aika hutilointia hygienian kannalta..oli kiire tai ei niin AINA pitää muistaa pestä kädet jokaisen pitsan välissä/täytteen välissä.
Ja kunnollisessa paikassa käytetään vaan hyvälaatuisia täytteitä eli huonot heitetään pois jne..
toki niitä näissä ulkomaalais sekä suomalaispaikoissa on monenlaisia hygienia tasoltaan.
Jotkut on :x ja jotkut on 10pisteen paikkoja.
viimeksikin kun hain pitsan lähipizzeriasta, ei tekijä pessyt käsiään kuin kerran, silloin kun olia rahastanut, tehnyt ja tyrkännyt pitsan uuniin... :/ mutta mäpä olenkin aika peloton =)

mutta eipä mulla väliä kun oon joku harmaa. ihq palsta! :eek:
löysääs hei vähän pibaa...mä tarkotin että semmonen työntekijä (yleensä ottaen) joka ei pese käsiään tarpeeksi usein on huono(ite oon rohkee mut hygienian suhteen erittäin tarkka)! en sinua tarkoittanut.
Ja kuten tekstissäkin toistin on myös semmoisia ulkkis/suomalaisia paikkoja joissa ei hygieniasta välitetä.

et mikä oli niinku pointti ja sillain? :hug:
ei ku vetäsin herneen joulun kunniaksi nenään siitä et modetkin pitää meitä harmaita niin arvottomina reppanina. :'(

ei tos. kunahn kettuilin, mutta siis huonojakin paikkoja jat tapoja on. onneks kyllä monesti pitsat väännetään avokeittiöissä. kunnon sikailua on sellaisissa keittiöissä minne ei näe :/
 
joo
Alkuperäinen kirjoittaja jep:
Alkuperäinen kirjoittaja joo:
Alkuperäinen kirjoittaja jep:
no joo. tiedossa on. itse pitsaa kiirreessä vääntänyt, ja eipä siinä paljon ehdi räpylöitä pestä joka välissä, otat rahaa ja työnnät kädet tonnikallaan, sieltä suoraan jauhelihaan.. joku kala-allergikko saattais saada tuossa tapauksessakin pahimmassa tuurissa allergisen reaktion ja ruokamyrkytyksen kaupan päälle. kannattaa välttää ruuhkahuippuja, mutta silloin tietty täytteet seisoo eivätkä kierrä hyvin.. kuka sitä hyvän näköistä lihaa roskiinkaan kehtaa survoa?? :) :)
Asiakas odottaa pizzaansa myös käsien pesun jälkeen, koska on sen tilannut. Mä pesen pyörän jokaisen kala pizzan jälkeenkin. Oli ruuhkaa tai ei..

Rahan jälkeen laitan käsihuuhdetta, joka on pesua tehokkaampi ja nopea keino..
jaa, mihkä pissaan pannaan pyöriä? :D
Pizzapyörän pesen, jolla se pizza leikataan osiin. Yleensä sinäkin kai saat pizzasi valmiiksi leikattuna?

Ja tuli mieleen vielä tuo allergia, eli asiakaan oli si hyvä ilmoittaa esim. kala-allergiasta jo tilatessa, jotta pöytä voidaan puhdistaa mahdollisesti kalan kanssa kosketuksiin joutuneesta jauhosta ja tosiaan tuo pizzapyörä voidaan vaihtaa puhtaaseen tai pestä.
 
A shadieeyah
Alkuperäinen kirjoittaja jep:
Alkuperäinen kirjoittaja A shadieeyah:
Alkuperäinen kirjoittaja jep:
Alkuperäinen kirjoittaja A shadieeyah:
Alkuperäinen kirjoittaja mamizuukkeli:
ei meillä ainakaan kerkee jauheliha vanhaks menee :eek: , kummallisia paikkoja jos tekevät niin paljon että päiviä seisoo, mutta ei meillä paljon pystykkään tekeen kerralla... :D
no niimpä...päivän/puolen päivän annos aina kerralla(siinähän menee rahaa hukkaan jos tekee monen päivän annoksen kerralla).
Ja mitä tulee tohon ^^ harmaan kommenttiin aika hutilointia hygienian kannalta..oli kiire tai ei niin AINA pitää muistaa pestä kädet jokaisen pitsan välissä/täytteen välissä.
Ja kunnollisessa paikassa käytetään vaan hyvälaatuisia täytteitä eli huonot heitetään pois jne..
toki niitä näissä ulkomaalais sekä suomalaispaikoissa on monenlaisia hygienia tasoltaan.
Jotkut on :x ja jotkut on 10pisteen paikkoja.
viimeksikin kun hain pitsan lähipizzeriasta, ei tekijä pessyt käsiään kuin kerran, silloin kun olia rahastanut, tehnyt ja tyrkännyt pitsan uuniin... :/ mutta mäpä olenkin aika peloton =)

mutta eipä mulla väliä kun oon joku harmaa. ihq palsta! :eek:
löysääs hei vähän pibaa...mä tarkotin että semmonen työntekijä (yleensä ottaen) joka ei pese käsiään tarpeeksi usein on huono(ite oon rohkee mut hygienian suhteen erittäin tarkka)! en sinua tarkoittanut.
Ja kuten tekstissäkin toistin on myös semmoisia ulkkis/suomalaisia paikkoja joissa ei hygieniasta välitetä.

et mikä oli niinku pointti ja sillain? :hug:
ei ku vetäsin herneen joulun kunniaksi nenään siitä et modetkin pitää meitä harmaita niin arvottomina reppanina. :'(

ei tos. kunahn kettuilin, mutta siis huonojakin paikkoja jat tapoja on. onneks kyllä monesti pitsat väännetään avokeittiöissä. kunnon sikailua on sellaisissa keittiöissä minne ei näe :/
voi en tietenkään..oli ruskee musta tai harmaa..värillä ei väliä kunhan korvien välykset on kunnossa(ei siis se ulkonäkö vaan sisin )..ja ihan jees välit on rekkautumattomiin(niihin kivoihin :D )

mut joo noi avokeittiöt on hyviä :)
 
jep
Alkuperäinen kirjoittaja joo:
Pizzapyörän pesen, jolla se pizza leikataan osiin. Yleensä sinäkin kai saat pizzasi valmiiksi leikattuna?

Ja tuli mieleen vielä tuo allergia, eli asiakaan oli si hyvä ilmoittaa esim. kala-allergiasta jo tilatessa, jotta pöytä voidaan puhdistaa mahdollisesti kalan kanssa kosketuksiin joutuneesta jauhosta ja tosiaan tuo pizzapyörä voidaan vaihtaa puhtaaseen tai pestä.
ai, mulle se on leikkuri. mutta ajattelin pöytää et tarkoitit.
tuostahan se muuten johtuukin et pitsassa on muutakin täytettä mitä en siihen oo tilannu, niinkuin irtona päällä. pyörästä siis :D
 

Yhteistyössä