höh
Ootteko kovia pizzan syöjiä.....ja tais jonkun äijä näitä työkseen pyöritelläkkin.Tää tutkimus turusta mutta samallalaillahan ne niitä tekee joka puolella.Eipä tuu tämmöstäkään ajateltua kun lätyn vetasee kiduksiinsa
Vaarallisimmat pizzatäytteet ovat jauheliha ja kinkkusuikale. Niissä on eniten bakteereita, hiivaa ja hometta, selviää Turun kaupungin terveystoimen tekemästä tuoreesta pizzaraportista. Tutkimuksesta kertoo Turun Sanomat.
- Liha on hyvä kasvualusta bakteereille. Lisäksi paistettu jauheliha pysyy kauan hyvännäköisenä. Sen ulkonäöstä ei huomaa niin helposti, jos täyte on mennyt jo huonoksi, kertoo kaupungin eläinlääkäri Liisa Palmu lehdelle.
Selvityksessä testattiin lokakuussa kaikkiaan 22 turkulaisen pizzerian pizzatäytteitä. Tutkitut ainekset olivat pääosin kypsennettyä jauhelihaa, kinkkua, tonnikalaa ja kebablihaa. Eniten huonoja oli jauhelihanäytteissä ja kinkkusuikaleissa.
Näytteistä tarkistettiin bakteerien kokonaismäärä, kolibakteeri Escherichia coli sekä hiivat ja homeet.
Pizzaa paistettaessa bakteerit yleensä kuolevat, mutta esimerkiksi iholta sekä nenän ja nielun limakalvoilta peräisin oleva stafylokokki saattaa aiheuttaa ruokamyrkytyksen, koska se ei tuhoudu kuumennuksessa.
Kirjoittaja Uusi Suomi