Pitäskö huolestua , 8kk vauva ei ryömi...??!

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"äippä"
ei tarvi huolestua..meillä poika lähti ryömimään 9kk iässä,siihen asti meni kierimällä paikasta toiseen,konttaamaan lähti vasta .n.1vuotiaana ja samoihin aikoihin nousi tukea vasten seisomaan,ilman tukea lähtä kävelemään vasta 1,5vuotiaana ja nyt 1v 8kk ja vauhtia riittää..suunnilleen juoksee paikasta toiseen:)
 
"vieras"
ei meille ainakaan mitään sanottu vaikka käytiin neuvolassa ja myös sairaalassa (muusta syystä) kun silloin 9kk ikäinen ei liikahtanut muutakuin ympäri. 10kk iässä alkoi mennä eteenpäin ja pari-kolme viikkoa siitä nousi pystyyn, ensiaskeleet ilman tukea 1v 3vko eli ihan normaalisti.
 
"vvv"
Ei tarvitse huolestua. Meillä lapsi lähti ryömimään 10 kk ikäisenä, oppi konttaamaan 1 v 1 kk ikäisenä ja otti ensiaskeleet jo siitä kuukauden päästä eli 1 v 2 kk ikäisenä. Toisilla ei vaan ole kiire :)
 
N&N
yksilöllistä. Varmastikkaan mitään hätää ei ole. Ystäväni lapsi ryömi vasta vuoden iässä ja käveli ensi askeleet 1,5-vuotiaana. Meilläkin lähti esikoinen myöhään liikkeelle, kun oli kova tutkimaan asioita paikaltaan. MUTTA, koska kukaan muu ei lastasi tunne ja jos olet huolissasi, kannattaa ottaa asia puheeksi neuvolassa, että jos pääsisit fysioterapiaan. Tosin luulen, että neuvolassa asiaa ei pidetä vielä tuossa iässä vakavana.. Sinuna odottelisin :) Kyllä se sieltä :)
 
=)
Ei tarvi huolestua =) Meijän neuvolassa 8kk pistettäisiin fysioterapeutille mikäli ei siinä iässä kääntyisi. Meillä lapsi lähti ryömimään tuon ikäisenä tai vähän vanhempana, mutta 10 kuisena jo nousi pystyyn ja lähti kävelemään melkein siitä :D
 
"Arla"
Enpä huolestuisi..eihän kaikki edes ryömi; meillä tyttö lähti suoraan 8kk ikäisenä konttaamaan, ei siis ryöminyt lainkaan..kävelemään lähti vajaa vuoden iässä. Ja ihan normaali vilkas 2v on nyt :)
 
"shihtzu"
Esikoinen ei ole koskaan ryöminyt, lähti 7kk ikäisenä suoraan konttaamaan ja vasta silloin myös kääntyi ekan kerran vatsalleen. Kävelemään lähti reilu 10kk ikäisenä.
 
"Vieras"
Meidän kuopus lähti 10kk iässä ryömimään, sitä ennen liikkui pyörimällä.
Nyt on 1v1kk eikä konttaa, nouse seisomaan eikä edes istumaan.
Fysioterapeutilla käyty ja hän sanoi, että huolissaan ei tarvitse ainakaan vielä olla. Normaalisti vauva lähtee konttaamaan 8-10kk iässä ja siitä puol vuotta on vielä normaalia, sen jälkeen vasta aletaan "tutkimaan" mikä on.
 
Mahdotontahan sitä on sanoa, tietty muu motorinen kehitys antaa vähän viitettä. Itse kyllä huolestuisin, vanhemmat lapset kun lähtivät kävelemään vasta 1v9kk ja 3v10kk iässä ja ongelmia on molemmilla ollut roppakaupalla, muillakin aloilla kuin motoriikassa. Samoja juttuja kyselin täältä kun tuo kakkonen oli 8kk eikä istunut, ryömimisestä puhumattakaan. Silloin tällöin kääntyi makuultaan. Sain vastauksia siitä kuinka kaikki on varmasti ihan ok ja jokatoisen lapsi tai joku tutun lapsi oli vaan yhtenä kauniinä päivänä alkanut tuosta vaan ryömiä/kontata/kävellä ja kyllä minunkin lapseni kohta jo juoksisi niin etten meinaa perässä pysyä. No, jokusen vuoden sitä sitä opetella.

Eli olisin niiiiin onnellinen jos tuo kolmonen jo 9kk iässä kävelisi. :D

Mutta ihan todennäköisyyksien valossahan valtaosa lapsista kehittyy ihan normaalisti vaikka joku juttu tuleekin vähän myöhässä.
 
juuh
ei huolestuisi. meillä tuon ikänen ei ryöminyt, sitten 9kk iässä alko konttaamaan, ja vähän yli vuoden ikäisenä käveli. ja kaikki motorinen kehitys on ollut sen jälkeen nopeaa.
 
"äitee"
[QUOTE="äitee";23198516]meidän esikoinen oppi ryömimään 10kk, ja kyllä on kerenny eteenpäin mennä.[/QUOTE]

jatkan vielä, että kääntymään oppi 4kk ja sen jälkeen "liikkui"pyörimällä. 8kk neuvolassa meille alettiin puhumaan fysioterapiasta. 10kk ikäsenä mentiin ekan kerran fysioon, sielä vaan katottiin mitä poika osaa, poika ei osannu kuin pyöriä, istuma-asennossa pysyi hetken, mutta kellahti jonku ajan jälkeen taas maahan. terapeutti antoi jumppa ohjeita kotiin, ei niitä kauheesti tehty, ku poika oppi ryömimään. kahen viikon päästä ekan käynnin jälkeen terapeutti halus nähdä mitä poika on oppinu, onko muuttunu, sille riitti, että oli oppinu ryömimään. sen jälkeen sovittiin, että soitan aina, kun oppii jotain uutta. 1v päivänä oppi nousemaan tukea vasten, samana päivänä nousi tukea vasten ja heti parin päivän päästä käveli tukea vasten, kävelemään oppi 1v2kk, sillon soitin fysioterapeutille vimpan kerran, se sanoi, että kyllä pojasta näki heti, että on normaali, mutta vain laiska ja että hyvin oppii uusia asioita, kunhan vain "potkii persuksille". nyt poika on 4v8kk, suht kömpelö on, esim. pikkuveljet 2v2kk ja 3v8kk tekee heittämällä kuperkeikkoja ja kauan jo tehnykki, esikoinen just hetki sit oppi tekeen, ei niinkään täydellinen vielä. poika on luonteeltakin "laiskan oloinen", ei niin "urheilu suoritukset"kiinnosta.mutta hyvin on menny. kaikki lapset on erilaisia.
 
"Jeba"
Älä huolestu! :)

Meidän tyttö alkoi vähän reilu 8kk vanhana ryömimää ja siitä melkein samantien tulikin konttaaminen ja tukea vasten nouseminen.

Kaikki lapset ovat erilaisia ja kehittyvät erilailla :)
 
Minun poika pyörähti ensimmäisen kerran vatsalleen 8kk ja en ollut ollenkaan huolissani missään vaiheessa, ei käyty fysioterapiassa tai missään.. 1v Synttäreillä otti jo ensiaskeleita ja kohta kävelikin... Eli en ois yhtään huolissaan. Monesti vauvat keksii ihan ykskaks yllättäin mitä niillä jaloilla ja käsillä tehdään ja sitten onkin menoa ja meininkiä :whistle:
 
Meillä ei ryöminyt 9kk iässäkään. Neuvolassa jo varattiin kontrolliaikaa mutta neiti lähtikin yks kaks konttaamaan 10kk. Eli ryömiminen jäi väliin. Ihan yksilöllistä tuo liikkeellelähtö.
 

Yhteistyössä