Pitäiskö(tai voiko) ton 4v. istua jo korokkeessa autossa??

Poika siis 4v. ja pituutta 116cm vajaa.Istuu edelleen 5 pistevöissä..siin istuimessa siis voi pitää turvavyöllä pelkästään 5v. asti..vai ostaakko pelkkä koroke ja sit antaa meidän vauvalle toi istuin kun se ei sit enää istu kaukalossa...tajuskohan kukaan??
Muuten pitää ostaa sit uus istuin myös tolle kuopukselle...
 
Ammattilainen
4-vuotias vois mun mielestä kyllä istua korokeessa, mut vauvaa en laittais turvavyöistuimeen (?) heti kaukalon jälkeen. Vai saako sen selkä menosuuntaan myös?
 
Voisi jo istua pelkässä korokkeessa, mutta....onhan se aika turvaton.

Ostakaa 4-vuotiaalle turvavyöistuin, ja antakaa tuo pojan nykyinen istuin vauvalle kun kaukalo jää pieneksi =). Moni turvavyöistuin menee vaikka kouluikäiselle, ja muuntuu pelkäksi korokkeeksi myös.

*muoks* Siis jos ymmärsin oikein, että nykyinen istuin on turvaistuin, jossa 5-pistevyöt, ja joka käy jo pienemmällekin lapselle?
 
öö
missä turvaistuimessa mahtuu hyvin istumaan neljä vuotiaana ilman, että pää menee yli? turvaVYÖistuinta suosittelen teille. en laittas ilman sellasta, siinä on kuiteknin suojaava pääntuki
 
meillä näin..
esikoinen siirtyi korokeistuimeen noin 3-vuotiaana, kun kuopus peri käyttöönsä Britaxin Two Way Eliten. Kuopus nyt jo 4,5v ja edelleen tuossa samassa istuimessa :)
 
No meillä 5,5-vuotias istuu sekä pelkässä korokkeessa että turvavyöistuimessa auton omassa vyössä.
Riippuen missä autossa ja kuinka pitkällä matkalla ollaan.
 
Ok.Kiitos vastauksista.Tää tän hetkinen on siis myös 5 pistevyö mallinen joka oli alkuunsa selkä menosuuntaan.Ja voi käyttää suositusten mukaan sinne jonnekki 5v. asti pelkällä vyöllä.Ei pojan pää mun mielestä tällä hetkellä mitenkään yli sieltä tule...mut tommonen turvavyö istuin vois olla hyvä ja siirtäis vauvan tohon tän hetkiseen.Jos se turvavyöistuin kert sit menee sillä 4v. vielä pitkään.Muakin toi pelkkä koroke vähän viel tässä vaiheessa arveluttaa.
 
vieras
Jos vähänkään nukkuu autossa, suosittelen turvavyöistuinta, jossa on kunnon niskatuki, siinä on hyvä nukkua. Ja menee niin kauan kuin on sen 135 cm, jolloin mitään ei enää tarvitse.
 
vieras
Suosittelen turvavyöistuinta pelastusalan ammattilaisen näkökulmasta. Koroke ei anna riittävää sivusuojaa noin pienelle. Ja mikäli päädytte korokkeeseen, valitkaa malli, jossa on turvavyönohjain. Se asettaa turvavyön lapsen olkapään yli. Se ei saa osua kaulaan. Se voi uppota kaulaan kolarissa.
 

Yhteistyössä