Pitäisi siivota, mutta mistä aloitaisin...?

  • Viestiketjun aloittaja zxc
  • Ensimmäinen viesti
zxc
sunto ku pommon jäljeltä.mies ja lapset lähtivät mökille täks päiväks, joten nyt ois tilaisuus saada se kuntoon.
asunnossa on 4 huonetta, keittiö, wc ja kylppäri.
suurin ongelma on vaatteet ja jöärjestyksen puute. kaikiss huoneisssa on vaatteita/leluja/tavaroita pitkin lattiaa/sohvia jne....

mistä mä aloitaisin???ja mikä ois järkevä tapa edetä??

muutenkin kaipan vinkkejä miten pidän koti järjestyksessä, ku tuntu ett on ihan hirveästi tavaraa(mutta sille on käyttöä)...ääääähh
 
Mä aloitan aina sillä, että paan musiikin soimaan :D

Sit kuljen ympäri kämppää nakellen vääristä paikoista löytyviä tavaroita paikoilleen tai edes oikeaan huoneeseen. Sit vaan huone kerrallaan.
 
"vieras"
Mä keräisin ensimmäisenä vaatteet pyykkikoneeseen ja pyykkikoriin, laittaisin pyykkikoneen päälle ja alkaisin kerätä leluja lelukoreihin. Jos lattioille jää vielä paljon muuta tavaraa, jonka säilytyspaikkaa en tiedä (=miehen tavaroita) keräisin ne johonkin koriin tai laatikkoon, että pääsen imuroimaan.

Hävitä turha tavara, lasten kaikkien lelujen ei tarvitse olla aina saatavilla, vaan ne voi jakaa vaikka laatikoihin, laittaa kaappeihin ja yhden laatikon kerrallaan saa ottaa leikkeihin ja seuraavan saa kun edelliset lelut on kerätty takaisin laatikkoon. Miksi tavaroita on sohvilla ja lattioilla? Eikö niille ole paikkaa vai eikö niitä vain viitsitä laittaa paikoilleen? Ensimmäisessä tapauksessa järjestä säilytystilaa lisää, ja noh, jälkimmäiseen auttaa vain se, että vie ne tavarat paikoilleen.
 
"Vierailija"
myös tuosta, että laittaisin pyykinpesukoneen pyörimään. Sen jälkeen järjestelmällisesti jokainen huone kerrallaan ja yksi taso kerrallaan. Pinoksi tiettyyn huoneeseen menevät jutut. Kaikki roskat roskikseen. Jokaisen lehtiläjän (mitä meillä ainakin kertyy..) katsoisin läpi ja lajittelisin. Sitten matot pihalle tuulettumaan pitkäksi aikaa. Imurointi on paljon helpompaa, kun ei ole mattoja lattioissa. Pölyt pyyhkisin ihan kaikista paikoista, koska sitäkin kertyy ihan kiitettävästi..

Meillä toimii suht hyvin sellainen, että jokaisella tavaralla on oma korinsa. Lasten lelut on jaoteltu eri koreihin ja sitten leikkien jälkeen siivotaan ne sinne. Kaikille eteiseen omat korit, joihin voi laittaa sukat, tumput, pipot ym. Kaikki ylimääräinen kiertoon. Sellaiset tavarat, mitä kuvittelee vielä joskus ehkä tarvitsevansa, niin kaikki pois. Lasten pienet vaatteet heti kiertoon tai myyntiin. Samoin kengät ym. Tällä pääsee jo hiukan alkuun! :)
 

Yhteistyössä